Dobar dan, kolege
Već godinu dana radim na sajtu koji je isključivo bavi sportskim temama. Trenutno za godinu dana moj sajt je posetilo nesto vise od 2 miliona ljudi. Uglavnom to je saobraćaj sa facebook stranice. Poseta sa google pretrage imam oko 20.000, što je veoma mizerno, slozićete se?
Iskreno, ovo sve radim kao totalni laik i amater, zato sam u prvi mah, mislio da će posete sa google pretrage doći same od sebe, ali nakon određenog vremena čuo sam za Edina i njegov tutorijal na yt o SEO i mnoge stvari sam primenio. Međutim, shvatio sam da je pored tehničkog SEO, možda i najvažnije doći do kvalitetnih povratnih linkova ili backlink. Naravno koristio sam wikipediu da dođem do prvih povratnih linkova i mali napredak u povećanju saobraćaja sa google pretrage se osetio, ali nedovoljno za mogućnosti koje ima sajt sa ovom temom. Naravno, razumem da je konkurencija jaka i da treba vremena da se sajt probije da dostigne nivo drugih sajtova. Moj authority score prema semrush je 10 i imam negde preko 230 povratnih linkova i preko 2000 ključnih reči.
Moja pitanja su sledeća, pa ako ste u mogućnosti pomozite, bio bi vam veoma zahvalan:
- Da li je preporučljivo kupovina povratnih linkova (backlinks)?
- Da li imate neke platforme za preporučiti za kupovinu?
- Da li imate neke “tajne” ili “trikove” za dostizanje većeg broja saobraćaja sa google pretrage?
- Da li ih možete podeliti sa ostalim članovima foruma, pa i samnom?
- Koliko je potrebno vremena tehničkoj SEO optizimaciji sajta da dosegne svoj maksimum?
- Ako imate neki savjet ili predlog u vidu pomoći slobodno napišite na ovu temu?
Unapred zahvalan na pomoći, a verujem i mnoge kolege koje se samostalno amaterski bave ovim kao i ja sam.
Hvala sto ste pročitali, ako već postoje odgovori na moja pitanja u drugoj temi posaljite mi link.