SEO strategija ili male tajne, veliki majstora?!

Dobar dan, kolege
Već godinu dana radim na sajtu koji je isključivo bavi sportskim temama. Trenutno za godinu dana moj sajt je posetilo nesto vise od 2 miliona ljudi. Uglavnom to je saobraćaj sa facebook stranice. Poseta sa google pretrage imam oko 20.000, što je veoma mizerno, slozićete se?

Iskreno, ovo sve radim kao totalni laik i amater, zato sam u prvi mah, mislio da će posete sa google pretrage doći same od sebe, ali nakon određenog vremena čuo sam za Edina i njegov tutorijal na yt o SEO i mnoge stvari sam primenio. Međutim, shvatio sam da je pored tehničkog SEO, možda i najvažnije doći do kvalitetnih povratnih linkova ili backlink. Naravno koristio sam wikipediu da dođem do prvih povratnih linkova i mali napredak u povećanju saobraćaja sa google pretrage se osetio, ali nedovoljno za mogućnosti koje ima sajt sa ovom temom. Naravno, razumem da je konkurencija jaka i da treba vremena da se sajt probije da dostigne nivo drugih sajtova. Moj authority score prema semrush je 10 i imam negde preko 230 povratnih linkova i preko 2000 ključnih reči.

Moja pitanja su sledeća, pa ako ste u mogućnosti pomozite, bio bi vam veoma zahvalan:

1. Da li je preporučljivo kupovina povratnih linkova (backlinks)?
  2. Da li imate neke platforme za preporučiti za kupovinu?
  3. Da li imate neke “tajne” ili “trikove” za dostizanje većeg broja saobraćaja sa google pretrage?
  4. Da li ih možete podeliti sa ostalim članovima foruma, pa i samnom?
  5. Koliko je potrebno vremena tehničkoj SEO optizimaciji sajta da dosegne svoj maksimum?
  6. Ako imate neki savjet ili predlog u vidu pomoći slobodno napišite na ovu temu?

Unapred zahvalan na pomoći, a verujem i mnoge kolege koje se samostalno amaterski bave ovim kao i ja sam.

Hvala sto ste pročitali, ako već postoje odgovori na moja pitanja u drugoj temi posaljite mi link.

Odi ovdje, uplati novac i objavi PR članak negdje da dobiješ kvalitetan i relevantan backlink: WhitePress | Platforma za Content Marketing

Dragane, ne bacaj pare i mani se beklinkova i Gugla - to ti je moj iskren savjet. Ako ti radi FB budi sretan i radije ulozi pare u reklame na FB. Ne razumijem se mnogo u organski FB, radila sam samo par puta targeting i reklame, ali se razumijem u Gugl, i bolje ti je odustani.

Ako imas VPN uloguj se npr. iz Njemacke, i vidjeces sta radi " AI Overviews", tj " Übersichten mit KI"

1 Like

Na kojem jeziku je sajt?

Srpski jezik. Mislim, sportske vesti iz Srbije i regiona.

Iskreno to je veći promašaj nego ulagati u Google :slight_smile: