SEO stručnjake za samo par proizvoda?

Pozdrav, imam web trgovinu, prije sam s nekim proizvodima bio na prvoj stranici na google, ništa veliko, više neke niše, a nekada su bile i ok key fraze. Nažalost to je prije recimo 4 godina bilo, sada s njima nisam više (skoro) vidljiv, tipa 40+ mjesto…
Pa pošto sam s njima bio na 1. siteu, pitam se ima li smisla ići s nekim koji je SEO stručnjak i zna svoj posao ciljano opet na te stranice proizvoda da se opet pokuša biti prvi… I zanimalo bi me koliko otprilike moram očekivati troškove za jedan site, tj za jednu stranicu proizvoda?

Problem mi je više naći nekog stručnjaka da zna svoj posao i da može stvarno pomoći, ne samo da općenito kaže da će se potruditi i da ćemo vidjeti i da ću onda morati mejsecima ulagati i kada vidim da nema rezultata, nikome ništa…

Je li ti izostanak 1. mjesta na Googlu uzokovao pad prodaje tih proizvoda?
Kako se radi o 4 godine, vjerojatno nije.

Koliko prometa (financijski) je od dolazaka preko G za te KW?
Nakon ova pitanja vjerojatno imaš u glavi i okvirni budžet s kojim raspolažeš i koji je rezonski uložiti.

I za kraj, možda je bolje uložiti u neke druge kanale nego u G.

Da, naravno. Ne prodajem ih skoro više. Ali meni je model bio da stavljam druge proizvode, jer sam nešto tipa kao neki topshop, imam razne stvari, pa kada stavljaš nove stvari, nešto te pogodi, pa te google s nekim drugim proizvodim opet dobro rangira… Zato je malo teško odgovoriti, promet se osjetio jer su ih barem 20 bili koji su mi prije išli, ali sada nikako, pa se primjećuje razlika, ali nemam niti jedan proizvod da ga baš prodam u mejsec dana više od 5-10, znači možda imam 2-5 proizvoda da ih prodam recimo 10 puta u mjesecu, što naravno nije puno, ali opet, suma svih me još drži…

A je li bolje uložiti u nešto drugo? Jer radio sam i FB, IG, Adwords reklame, email marketing radim, nešto FB/IG i blo objave, kreiranje nekih akcija, kupone… ali onako… možda radim nešto krivo, to je moguće, ali dosta puta sam pokušavao recimo reklame…

Iskreno, za web prodavnicu bez reklama nista. Google Pmax, Facebook ads sa UGC klipovima. Neki proizvodi rade i sa samo slikom, ali klipovi rade mnogo bolje.

Dobar SEO je u pravilu teško napraviti samo za određene stranice/proizvode, ako cijeli sajt nije dobro optimiziran.

2 Likeova

Jesi li testirao video klipove bez UGCa? Postoji li velika razlika na balkanskom tržištu? Stavljaš li tekst na reklame? Ako se možeš javiti jer me zanimaju neki detalji…

Koja niša? Trenutno radim na jednom shopu u domeni obuće pa ako nije konkurentno mogu napraviti audit i reći što se može napraviti.

ps e da, radim i arapske parfeme pa baš i ne bih išao protiv sebe :smiley:

Bez reklame je danas skoro nemoguće prodavati preko web shopa. Google PMax i Facebook Ads su must-have, ali dobar UGC sadržaj može napraviti ogromnu razliku. Klipovi generalno bolje prolaze od slika, pogotovo kad izgledaju autentično, kao preporuka pravog korisnika, a ne klasična reklama.

Ako vas zanima kako to iskoristiti za bolju prodaju, bacite pogled ovde. Možda vam bude korisno! :blush: