SEO Tools - Analiza web stranica

Pozdrav,

pomalo analiziram neke od svojih web stranica (sadržaj, meta tagove, brzinu, performanse itd) i sve su oko ili ispod nekog zadovoljavajućeg praga od maksimalnih 100 bodova.

I dok sam testirao svoje, padne mi na pamet da testiram i stranice za koje smatram i koje su PR 1, svjetski poznate, optimizirane i sve najbolje. Međutim i one imaju sličan rang u ocjenjivanju, ali šok iznenađenje je bilo kad sam testirao google.com koji ima ocjenu 35/100, a čak ni W3C Validity ne prolazi…

Zanima me, postoji li ijedna stranica koja ima 100/100 bodova, imaju li smisla ovi alati jer ih očito “veliki” igrači ne koriste ili se varam, a isto tako vidim i neke funkcije koje mi baš nemaju puno smisla, tj ako webu kojeg skeniraš nije potrebna funkcija za npr printanje sadržaja, sustav uzima to u obzir na cjelokupno bodovanje čime rating pada.

Inače, besplatni alat za analizu stranice koji sam koristio je http://seolustro.com koji vam stvarno sve “pronjuška” :slight_smile: i nije ograničen na 1 ili 2 analize kao većina, nakon čega morate plaćat.

Probaj napraviti jednu stranicu tipa “Hello world”, pa vidi da li ćeš dobiti 100 bodova ili 100 % nečega, pa ako slučajno dobiješ , malo po malo ali stvarno polako je pojačavaj malim stvarima i velo brzo će ti biti jasno da je sve preko 80 bodova ili 80 % super.

Po tvom odabranom alatu “Trikoder” koji je majstor za izradu Web stranica ima ocjenu 54/100, na svojoj glavnoj stranici, a očito nisu zabrinuti. Ne znam što dalje reči, možda si previše zabrinut.

Čisto informativno, jer vidim da alat prati pravila, a s druge strane, sve "velike " stranice koje sam tesitrao imaju ispod 50 bodova pa mi nekako sve čudno to…

Inače, isti/slični rezultati se dobiju i s Googleovim Page Speed testom, tako da alati samo pretažuju web stranicu i uspoređuju s pravilima

Samopromocijasamopromocijasamopromocija. :slight_smile:

A što kaže GTMetrix https://gtmetrix.com/ na tu stranicu ???

Super je i ova stranica, mislim u konačnici dobiješ iste rezultate kao i na http://seolustro.com samo malo dizajn drugačiji, osobno mi se sviđa opcija “how to fix” jer u većini slučajeva bude samo score i to je to…

Mislim da se slažem s maestro67 - SAMO PROMOCIJA :smiley:

Ovdje imaš na GTMetrix i opciju Compare pa naslažeš dvije i više stranica pa imaš komparaciju . Što se tiče sugestija raznoraznih koje daju, skužio sam da se neke odnose na ono što možeš eventualno napraviti u svojim programima, zatim ono što je potrebno na web serveru i sl. Naravno, super je tko razumije te sugestije odmah što treba doraditi. Ja sam još zelen za web stranice i seo, nešto sam tek isprobao, više me zanimaju web aplikacije ali nemoš ništ raditi tek tako, u osnovi svega je baš web dizajn i iskustvo sa web stranicama, pa kad tad opet čovjek to mora svladati. Nemoš s desktop aplikacija na web aplikacije tek tako.

Pozdrav