Pozdrav,
pomalo analiziram neke od svojih web stranica (sadržaj, meta tagove, brzinu, performanse itd) i sve su oko ili ispod nekog zadovoljavajućeg praga od maksimalnih 100 bodova.
I dok sam testirao svoje, padne mi na pamet da testiram i stranice za koje smatram i koje su PR 1, svjetski poznate, optimizirane i sve najbolje. Međutim i one imaju sličan rang u ocjenjivanju, ali šok iznenađenje je bilo kad sam testirao google.com koji ima ocjenu 35/100, a čak ni W3C Validity ne prolazi…
Zanima me, postoji li ijedna stranica koja ima 100/100 bodova, imaju li smisla ovi alati jer ih očito “veliki” igrači ne koriste ili se varam, a isto tako vidim i neke funkcije koje mi baš nemaju puno smisla, tj ako webu kojeg skeniraš nije potrebna funkcija za npr printanje sadržaja, sustav uzima to u obzir na cjelokupno bodovanje čime rating pada.
Inače, besplatni alat za analizu stranice koji sam koristio je http://seolustro.com koji vam stvarno sve “pronjuška” i nije ograničen na 1 ili 2 analize kao većina, nakon čega morate plaćat.