SEO tvrtka za SEO optimizaciju stranice?

Pozdrav,

zanima me je li netko od vas išao preko neke firme da vam neke podstranice poboljša da ste bolje rangirani na Googleu?
Kako to inače plaćaš, tj. kakav je dogovor? Mislim ne kužim tu što točno plaćaš? Sumnjam da možeš se dogovoriti da platiš X sumu da budeš prvi…mislim to ti nitko ne može garantirati?!

1 Like

Ne moze ti niko garantovati, ali mogu ti poboljsati pozicije na nekoliko nacina. Cijene idu u rasponu od 200-1500 eura, zavisno od konkurencije.

Agencije u HR obicno rade na mjesecnom nivou, jednokratno moze biti samo tehnicki dio na samom site-u. Raspon cijena je od 1200 kn/ mjesecno pa do nekoliko desetaka tisuca mjesecno.

Znači ti u biti daješ lovu za… za niš… znači u biti ne mora se ništa dogoditi, znači “malo poboljšanje” može biti širok pojam… Malo glupo, zato se nisam baš odlučio za to, jer daješ kao novac za ništa što se možeš dogovoriti… jer ne može ti nitko ništa garantirati…

Može, sadržaj. Koji je veoma bitan i garantira neke stvari.

1 Like

Ne moze ti garantovati prvo mjesto, jer i druge firme rade SEO, ali moze ti garantovati sami vrh (pod uslovom da kvalitetno) rade.

Za sadržaj imaš jeftinije writere… ne bi čovjek dao par tisuća eur za optimizaciju ako samo pišu tekstove… Ali ok, valjda se sjedneš s njima i analizirate dublje stranicu…
Ako je stranica web trgovina, onda imaš puno manje za pisati pretpostavljam nego neke druge stranice.
A budem vidio.
Jer malo mi je to glupo, ajmo reć investiraš masovno love i vidiš pomaka i recimo da dođeš jedva na top 10… to ti opet ništa ne znači, previše novca utrošeno za premalo korisnika na site…

Previse apstraktno pricas, nedefinisano. Niti si izneo sta ti od prilike treba, kakva je konkurencija itd itd a vec iznosis misljenje da je ulaganje u SEO glupost. Sto svakako nije tacno, pogotovu za domace trziste gde moze u 80% nicha da se probijes u top3 ako imas para za ulaganje.

2 Likeova

Mene recimo zanima od kuda bacate te cifre koje ste naveli, iz glave? Mislim, ne kažem da su krive, nego, niti znate što mu je projekt, niti tko mu je konkurencija, niti jedan detalj osim da se radi o optimizaciji i rangiranju. I naravno da on na temelju odgovora “plaća se od toliko do toliko/mjesečno i nitko ti ništa ne garantira” da čovjek dođe do zaključka do kojeg je i došao - to je bacanje para. Ali ajde, kako je pitanje postavljeno, takvi su i odgovori - nedefinirani, dobro kaže Jeronimo.

@franziskaner - Apsolutno je glupost da je ulaganje u SEO bacanje novca. Ali sve ovisi o tome za šta se boriš i s kim, ali i naravno - kakav ti je budžet. Uz dobar budžet i čovjeka koji zna šta radi, sve je moguće, pa i to prvo mjesto koje smatraš da je nemoguće postić (opet kažem, sve ovisi za šta se boriš, tj s kim)…

Nitko na svijetu ne moze garantirati prvo mjesto, ali rezultati se vide i to ocito.
Mogu iz prve ruke dati informacije za jednu stranicu koja placa cirka 500€ mjesecno.
Stranica je potpuno nova i dnevno je imala do 5 organskih posjeta (uglavno upisivanje direktnog imena). Nakon mjesec dana je na 20-30 dnevnih organskih posjeta i vidi se napredak. Tu govorim o nisi koja ima strasnu konkurenciju iz cijelog svijeta.

Niko ti ništa ne može garantovati u SEO poslu. Ako ti neko obeća neku poziciju 1,2 ili 3 na Google znaj da taj nema pojma jer u ovom poslu nema garancije.

Ulaganje u SEO se uvijek isplati i što se više ulaže novca veći se i rezultati mogu ostvariti. Plaćanje ide mjesečno i plaćaš sve dok imaš potrebu za tim, ali isto tako znaj da rezultati dolaze kroz nekoliko mjeseci pa čak i nekoliko godina.

Ti želiš poboljšati podstranice i za to ti je potrebno više tkz Link Juice-a na tim stranicama, što se može uraditi, ali zavisi na kojoj poziciji si sada sa početnom stranicom i sa kojim keywordima.

2 Likeova

Koliko vremena i novca ce se utrositi,pa cak i koja pozicija na Googleu ce otprilike biti ovisi samo od konkurencije.

Krivo ste me shvatili, nisam mislio da se SEO optimizacija ne isplati, dapače, to je najbitnije ako želiš biti dugoročno uspješan, zato i tražim neku agenciju za to.
Samo me malo “smeta” da daješ X cifru za… ne znaš za što, tj. ono, ideš kod mehaničara i kažeš pokvaren mi je auto, ajde popravi, on kaže 1000 EUR i onda ti on mora riješiti problem jer inače ga tužiš ili mu ne daš lovu ili slično…
A ovdje? Dobar dan, dajte lovu, dobit ćete… niš jer mi smo kvalitetna firma i ne možemo vam garantirati ništa, a vi samo platite pa što bude… ako bude ranking dobar onda smo mi za to zaslužni ako ne bude onda je prejaka konkurencija…

Naravno karikiram malo, ali eto ja se osobno bojim malo da te tako lako netko može opljačkati. Da, on ti može dati report što je sve napravio i sve je to lijepo i velik je trud, ali budemo iskreni ako nisi na top 3 onda ne bi dao nitko toliko love da visiš oko 10.

Znači da, SEO je bitan i cijenim te agencije koje se bavi s time jer nije to ništa lako i to sve stoji, samo me malo kopka to da moraš platiti neku X sumu, a ne znaš na kraju na koju poziciju ćeš doći.

Ne znam, pošteno bi bilo (možda postoji takav model/dogovor?) Kažeš mu za što želiš da budeš rangiran dobro, pa ako dođeš do top 10 platiš cifru X ako dođeš do top 5 ili top 3 onda sumu Y i to bi bilo pošteno… Barem za onog koji plaća.

Inače imam online trgovinu, prodaje se u biti sve, kao neki Top-shop i slično… znači više keys bi trebali biti bitni.
Budem kontaktirao par seo agencije pa ću vidjeti što nude, pod kojim uvjetima i slično pa ću vidjeti.

Pa, mislim da bi ti ozbiljna firma trebala podnositi i nekakve izvještaje o učinjenom i rezultatima.

Opet neko moje iskustvo dok nisam uleteo bas u taj posao je, da se SEO Optimizacija plaća mjesečno.
Niko, ali aposlutno niko ti ne može garantirati da ćeš dospeti na prvu stranicu. Cijena SEOa ovisi i o samoj kokurenciji na ciljanom tržištu, kao i koje ti je ciljano tržište. Onaj ko ti kaže na prvom mjestu si za mjesec dana, taj očigledno zna više od GOOGLEa :slight_smile:

1 Like