Krivo ste me shvatili, nisam mislio da se SEO optimizacija ne isplati, dapače, to je najbitnije ako želiš biti dugoročno uspješan, zato i tražim neku agenciju za to.
Samo me malo “smeta” da daješ X cifru za… ne znaš za što, tj. ono, ideš kod mehaničara i kažeš pokvaren mi je auto, ajde popravi, on kaže 1000 EUR i onda ti on mora riješiti problem jer inače ga tužiš ili mu ne daš lovu ili slično…
A ovdje? Dobar dan, dajte lovu, dobit ćete… niš jer mi smo kvalitetna firma i ne možemo vam garantirati ništa, a vi samo platite pa što bude… ako bude ranking dobar onda smo mi za to zaslužni ako ne bude onda je prejaka konkurencija…
Naravno karikiram malo, ali eto ja se osobno bojim malo da te tako lako netko može opljačkati. Da, on ti može dati report što je sve napravio i sve je to lijepo i velik je trud, ali budemo iskreni ako nisi na top 3 onda ne bi dao nitko toliko love da visiš oko 10.
Znači da, SEO je bitan i cijenim te agencije koje se bavi s time jer nije to ništa lako i to sve stoji, samo me malo kopka to da moraš platiti neku X sumu, a ne znaš na kraju na koju poziciju ćeš doći.
Ne znam, pošteno bi bilo (možda postoji takav model/dogovor?) Kažeš mu za što želiš da budeš rangiran dobro, pa ako dođeš do top 10 platiš cifru X ako dođeš do top 5 ili top 3 onda sumu Y i to bi bilo pošteno… Barem za onog koji plaća.
Inače imam online trgovinu, prodaje se u biti sve, kao neki Top-shop i slično… znači više keys bi trebali biti bitni.
Budem kontaktirao par seo agencije pa ću vidjeti što nude, pod kojim uvjetima i slično pa ću vidjeti.