SEO upute za početnike

U zadnje vrijeme pojavila su se dva nova SEO vodiča za početnike u PDF-u (zapravo, jedan novi i jedan stari, ali sad preveden na hrvatski). Pa ako nekome treba:

Optimizacija za tražilice (SEO)

Googleov Vodič za optimizaciju tražilica za početnike

Sva moguca uputstva za optimizaciju sajta sam procitao i uradio na svom forumu ,pa pored glavnih i neke optimizacije manje poznatih sajtova ali nikako da gogle bot (ili pauk) dodje na moj forum …forum je star samo 40 dana i vec je visoko rangiran na hosting listi ,na google adsense ide zarada pa rekao bi odlicno ,broj posjeta je oko 300 do 500 dnevno ali mi fali samo to da google ocita sadrzaj foruma …jedna zanimljivost koja ni meni nije jasna je to da sam Ja registrujuci se na bilo koji forum nosioc googla ali nisam na svom forumu …Da li neko zna neki eksperiment (ali naravno za uspjeh) da se pokrene i dovede na svoj sajt google bot?

Ne kuzim tvoj problem. Google bot je bio na tvom forumu, da nije ne bi ti stranice bile indeksirane

1 Like

Mislim da si malo nestrpljiv, ali kod indeksiranja je važno dobro interno povezati dijelove weba kroz tekstualne linkove. To ti je kad otvoriš neku temu i napišeš neki tekst u njoj i staviš link na neku svoju drugu stranicu. Prvo na početnu stranicu koja ti je indeksirana ubaci tekstualne linkove pa tako nastavi dalje dok ti sve ne indeksira :hogar:

Probaj nešto na taj način, valjda će biti nešto…

Malo je ostarilo pitanje ali pogledao sam uspon.tk, pa ako se radi o tom forumu primjećujem da je i dalje nevidljiv na googleu. Da li si prijavio site na google webmsters tool preko sitemap-a? To bi ti trebalo indeksirati sve stranice.

Pozz :doki:

Mozda ima veze s time sto mu je domena .tk
Stvarno interesantno.

imam jedan forum
nekako slabo dolaze botovi
međutim samo dolazi google bot i jedan put Alexa
šta da radim da povećam to

moze url i da tema vec postoji pa drugi put pretrazi malo forum …

http://webmajstori.net/forum/showthread.php?t=25400
tu si mogao ovo pitanje postaviti

lp.

još se baš ne snalazim na forum
pa se ispričavam

Pozdrav svima, novi sam na forumu i imam jedno pitanje.

Zanima me sljedece: Imam postojeću stranicu koja je za pretragu po određenim ključnim rječima prvorangirana na googlu.e sada htio bi izmjenit stranicu (vizualno i sadržajno) pa me zanima ako ja skinem sa servera postojeće filove a stavim nove dali cu past u pretrazi po tim istim keywords? ako da kako to izbjeci i dali je uopce to moguće izbjeci?

[quote=“voltman”]Pozdrav svima, novi sam na forumu i imam jedno pitanje.

Zanima me sljedece: Imam postojeću stranicu koja je za pretragu po određenim ključnim rječima prvorangirana na googlu.e sada htio bi izmjenit stranicu (vizualno i sadržajno) pa me zanima ako ja skinem sa servera postojeće filove a stavim nove dali cu past u pretrazi po tim istim keywords? ako da kako to izbjeci i dali je uopce to moguće izbjeci?[/quote]

Ako si stranicu doveo na prvo mjesto sa SEO-om (stvarao linkove prema stranici i slično) onda neće biti neke velike razlike, možda padneš par mjesta, a možda čak i dobijš bolju poziciju, ovisno o optimiziranosti sadržaja koji ćeš objaviti.

Ukoliko nisi radio SEO, a stranica ti se svejedno našla na prvom mjestu onda ne diraj sadržaj jer ćeš vjerojatno potpuno izgubiti rating.

[quote=“gogo777”]Ako si stranicu doveo na prvo mjesto sa SEO-om (stvarao linkove prema stranici i slično) onda neće biti neke velike razlike, možda padneš par mjesta, a možda čak i dobijš bolju poziciju, ovisno o optimiziranosti sadržaja koji ćeš objaviti.

Ukoliko nisi radio SEO, a stranica ti se svejedno našla na prvom mjestu onda ne diraj sadržaj jer ćeš vjerojatno potpuno izgubiti rating.[/quote]

Nisam radio SEO na način na koji si ti naveo nego sam samo upisao keywords i description i to je to :slight_smile: e sad … sadrzaj moram mjenjat samo na jednom linku/podstranici. Nadam se da necu puno/uopce past na rejtingu
Stranica je
http://www.mikro-cnc.hr
a ja moram izmjenit sadržaj na referencama

Evo i jednog linka sa koji vam može olakšati optimizaciju pojedine stranice ukoliko niste sami sigurni sto morate napraviti, mada i za iskusnije da ne moraju brojati rijeci i racunati postotke pojavljivanja pojedinih:

http://weeboost.com/

kliknite na Check Website.

Google bot je bio na tvojoj stranici,hmm strpi se malo nekad potraje malo vise od 40 dana da google indeksira sadrzaj.Ako si naglo postavio previse clanaka a forum je samo 40 dana star onda se moras jos malo strpiti.

za prave početnike

Poceo sam da gradim link building za keyword Adult Clips , i dosao sam do druge stranice za tu keyword, sad me zanima jel moguce vidjeti koliko ce biti traffica ako dospjem medju prvih 5 rezultata ?

I ako je to moguce , jel moze to neko za mene da provjeri , znaci keyword Adult Clips

Hvala

Adult Clips
Global Monthly Searches 22,200

[quote=“aleksej”]Adult Clips
Global Monthly Searches 22,200[/quote]

Mogu li znati kako si to provjerio ?

Znaci 22 200 posjeta za mjesec ?

Upravo sam napisao mali SEO tutorial pa možete pogledati. Te tehnike su me dovele na prvo mjesto na google.ba za pojam “izrada web stranica”. Vrlo je jednostavno,a konkretne korake sam opisao u postu “Kako biti prvi na Google”. Pozz

hm…pa si u potpis stavis link na tvoj web sa anchorom “Web dizajn /SEO / Internet promocija - WebFabrika.ba”…ne kuzim…:neznam:

…web ti je ok…povecaj font i smanji razmak izmedju redova