Server4you vs. hetzner

Trebam vaše mišljenje.

Imam video web stranica koja je vrlo aktivna i ima samo sada oko 10.000 posjetitelja dnevno.

Trenutno hostovana je na SERVER4YOU VPS Plus X8 s 200GB SSD.

Mene zanima vaše mišljenje, Je li pouzdan server4you za VPS i je li vServer CX40 https://www.hetzner.de/hosting/produkte_vserver/cx40 ovaj isplatniji za moje upotrebe?

Hvala unaprijed

Izvini što pitam ali nešto ne razumem ovde, ako si zadovoljan sa S4Y VPS serverom koji ti drži 10k poseta dnevno, zašto tražiš alternativu osim ako nemaš sa njima problem tj. koliko ih koristiš pa možeš sam da proceniš.

Inače tih 10k korisnika na dnevnom nivou ima da ti pojede bandwidth od 10TB koliko je kod Hetzner-a ograničenje na mesečnom nivou. Možeš i sam proveriti koliko bandwidth-a trošiš na mesečnom nivou pa videti da li se uklapaš u sve to.

Inače kod S4Y je 100mbps flatrate, a kod Hetzner-a imaš ograničenje od 10TB mesečno. Na pitanje da li je pouzdan S4Y najbolji odgovor ti znaš, realno gledano pitanje se odnosi kao da ih uopšte ne koristiš pa pitaš da li su pouzdani.

nemroam nista ni citati, dovoljno je da sam procitao server4you i odmah zandem da bilo sto da je sa druge strane vs je bolje. Odnosno ako je lose onda losije od server4you nemoze biti, moze biti jedino toliko lose kao server4you jer server4you je tako nisko da nize nemoze.

Vidiš u njegovom slučaju to radi savršeno koliko sam ja razumeo i da nema problema, očigledno kada mu gura 10k poseta dnevno i još plus “Video Host”, što opet ne znači da je loš provajder ili sam ja nešto krivo shvatio, pitanje/odgovor - odgovor/pitanje sa njegove strane.

Ono što nisam shvatio jeste suština te web stranice tj. da li on hostuje taj materijal ili je nešto drugo u pitanju :smile:

Ne, ne hostujem videa na stranici. Linkujem s drugi stranica.

Hvala na odgovoru.

Da, zato sam nesiguran. Radi sve ok, samo zna zakociti kod tih 8k posjeta, pa sad ne znam, jel do sajta ili resoursa servera.

Trenutno sam potrosio od prvog 7580.6 MB/month used of Unlimited

Kod Server4you imas openvz virtualizaciju sto nije neka sreca jer to nije prava virtualna masina, a i osjetit ces kad netko nagazi ram ili cpu. Ako ces mijenjati trazi ovo:

  1. paravirtualizacija guestova - znaci VPS koji se vrti na KVM, VMware ili XEN
  2. da ti jasno pise koliki je bandwidth na VPS-u(tipa kod nas)
  3. reviewe na lowendtalku i webhostingtalku

Hetzner nema naznacen bandwith sto znaci da imas sheranih 1Gbps po svim VPS ovima koji se nalaze na fizickom serveru (hostu) pa kad netko nasjedne na mrezu od tih drugih VPS servera, ti ces to osjetiti na svom.

Ti svi sto nude hrpu prostora za male novce su ti vecinom navlakuse, pocesto oversellane ili nude virtualne containere ala openvz a ne prave virtualne masine. I uvijek gledaj i trazi specifikaciju koliko bandwitha imas na VPS-u jer ti to vecina providera ne zeli napisati na webu sto znaci da nemas dedicirani bandwith vec ga dijelis s drugima…

2 Likeova

Hvala na odgovoru.

Da, slazem se u dosta toga. Prema ovim informacijama:
Intel® Xeon® CPU E5520 @ 2.27GHz (16 core(s))
Ne izgleda tako losa masina, jes da je podjelena.

A taj “osjecaj” kad neko nalegne na ram sam osjetio par puta, misleci da je do mojih web sajtova.

Pogledaj i ponudu Wholesale Internet imaš i VPS i Dedicated servere jako povoljno.

Prva dva meseca sam testirao njihv VPS 3 (2gb ram) nisam imao nikakvih problema, a treći mesec sam prebacio sajtove koji su u produkciji tj. online. Ako uspeš da dođeš do Dedicated servera biće super, jer su cene više nego korektne za ono što nude…a brzo se rasprodaju… Ono što piše to i dobiješ, nema nuđenja dvostrukih ram memorija i slično.

Takođe preporuka za Vultr kompaniju, 6 meseci sve radi savršeno, ako se dobro sećam nisam imao downtime na serveru uopšte.

Koristim i još jednu kompaniju sa serverima u Rusiji, jbg zatrebalo :smile:

1 Like

Super, hvala na odgovoru. Meni je potrebna brzina zagarantovana, tj ono sto pise, da se dobije. Isto tako planiram otvoriti jos jedan news sajt koji ce svaki dan imati posjeta i objavljivati novosti.

Znaci, dedicated server je u pitanju koliko vidim. Koji iz rusije koristis, ako nije problem?

Prema ovoj statistici, samo moze rasti.

Dec 1, 2015 - Dec 31, 2015 Incoming 3095.18 MB Outgoing 10094.79 MB Total 13189.96 MB
Nov 1, 2015 - Nov 30, 2015 Incoming 5252.34 MB Outgoing 13498.96 MB Total 18751.30 MB
Oct 1, 2015 - Oct 31, 2015 Incoming 609.11 MB Outgoing 576.14 MB Total 1185.25 MB

Nije to losa masina , daleko od toga , Moj savjet je da uzmes Hetzner kvalitetniji su 100% , a @serverlab ti je gore objasnio sve , tako da je sve ostalo suvisno pisati… a i korisnik @MojNalog ti je dao dobru preporuku sto se tice Vultr kompanije imao sam kod njih VPS ,bio sam prezadovoljan imaju servere na vise lokacija sirom EU , Virtualizacija je KVM nije OpenVZ koji je baziran na virtualizaciji OS dok je KVM kernel based…

Pozz i sretno dalje…

Hvala na odgovoru i savjetu. A kad pogledas moje ove podatke, tj koliko trosio sam do sada protoka s 10k posjeta na dan. Koji bi ti vps uzeo , da si siguran da ce se ispaltiti svakog dolara.?

Hvala unaprijed

Ja ovo ne razumijem da ovako budu jeftini, pa ovi su jeftiniji od contabo.com https://www.wholesaleinternet.net/cart/?id=266
U cemu je caka? Nije valjda da su kao icebluehost

Pa mislim drug , ako te sada sluzi taj S4Y iako je OpenVZ i sve to je nebitno ako on tebe sluzi na 10k i sa tolikim prometom , ja ne bi nista mjenjao kad si već tu setupirao sve , a ako bude alarmantno onda se seli a do tad miran si, a najbolje bi bilo da uzmeš dedicated server , kada već imaš vps , vjeruj da je to u smislu upravljanja isto kao i VPS mada si tamo daleko slobodniji , pa eto danas imas masu dobrih i jeftinih providera za Dedicated servere , za 50ak dolara mozes uzeti server boli glava da si siguran i da ne razmisljas vise ni o cemu , svakako da bi trebao razmisljati o dedicated serveru …

Upravo zato druze, da sam poceo razmisljati o dedicated serveru. Da, on mene sluzi ok, ali zna nekad ono “zakasljati”, kad dodje do 200 online posjeta. A svijestan sam principa rada VPS da je shared i da haman, sve se djeli osim hdd.

Zato sam zelio tvoj licni savjet sta bi ti uradio na mome mjestu. Trenutno imam 4 websajta na njemu ali samo jedan udara do 10k posjeta mjesecno.

Trenutno placam 24.81 € za ovaj VPS i mislim da je cijena fer. Ali isto tako volio bi jos dodati , recimo na 30 EU i uloziti u nesta kvalitetnije, gdje ne djelim s drugima zadnji zalogaj.

Nije problem da kažem za Rusiju, kompanija je “HostKey”

2 Likeova

Onda ciljaj migraciju na dedicated u skorije vrijeme , imas ih stvarno jeftinih a kvalitetnih , dodas jos malo novca i uzmes si cijeli server , na VPS dijelis konekciju tj shared je port , zato zakaslje a i CPU je shared pa tu ako neko malo vise pocne koristiti ti ces to osjetiti ,Kod KVM vpsova Ram i HDD su zagarantovani a i kod Xena isto tako dok kod OpenVZ nista nije zagarantovano vjeruj , tu se radi tezak overselling i to fakticki dodje kao i shared hosting samo sto imas root access , zato moj iskreni savjet : u skorije vrijeme (2-3 mjeseca max) radi migraciju kupi dedicated server u EU (OVH,Online,Hetzner) ima ih jos [ GOOGLE IS YOUR BEST FRIEND IF YOU KNOW HOW TO USE IT CORRECTLY ] i glava te nece boliti vjeruj meni , sada ti ide sve na tom VPS ali vrlo lahko moze doci do komplikacija , zato nedaj tome ni prostora ni vremena lagano se seli , razlika u novcu nije velika ali u performansama i kvaliteti jeste , zato sada dok je jos pogodno odradi to , Sve najbolje , sretno

1 Like

Pozdrav

Izgledaju kao “povoljni”, a sada je pitanje jesu li i oni od jednih navlakusa. Ja ih prvi put sam vidjeo prije 2 dana.

Imam ja još za preporuku nekih kompanija. Evo na primer VexxHost, kod njih sam uzeo na nekoj promociji VPS, dobio 10$ kredita, a pošto nisam znao šta da radim dva meseca sa tim serverom dođem i pretvorim u privatni SeedBox (Ubuntu + Webmin + Deluge + rTorrent). Evo i slika iz Webmin-a, inače server je u Kanadi.

Imate i kod ServerDiscount isto jako povoljnih servera, od 15e pa nadalje, Nemačka kompanija. Najviše bih voleo kada bi ovo sve preneo na blog, da imam vreman pa svaki vps koji sam koristio, a ima ih poprilično u raznim oblicima, da prensem iskustva, za sada je to ovako :smiley:

1 Like