Servisi za kupovinu slika?

Tražio sam teme ali vidim da do sada svi spominju free slike. Mene zanimaju sajtovi za kupovinu slika da sam 100% siguran da su u mojem vlasništvu.

Da li tko koristi koji servis da može preporučiti?
Koji su opće sada popularni servisi za kupovinu slika?

U konačnici da li je sigurno koristiti pixabay i slične free servise pa da ne bi nakraju naje…?

Imas puno sajtova preko kojih mozes kupiti slike

recimo imas https://www.istockphoto.com/

Sa druge strane, ja bih ti preporucio da koristis Canvu Premium.

https://www.canva.com/

Sto se tice besplatnih slika moyes koristiti i pixabay, problem oko slika ti moze nastati samo ako ih direktno sa googla skidas.

2 Likeova

Ja koristim canva.com premium i https://elements.envato.com/

1 Like

Evo ovdje su opisani za prodaju slika ali svi imaju i kupnju-https://nel-media.com/zarada-na-internetu/zarada-prodajom-slika kao naravno i Canva ali to je više za grafički dizajn.

Ovisi kakve slike mu trebaju, što se tiče blogova, moja je čista preporuka Canva Premium, mislim da je najbolja. Ipak, ima dvije ogromne mane, a to su:

  • Ne smiješ koristiti sliku veću od nekoliko pixela, jebiga sad se ne mogu sjetiti koliko točno… Govorim ukoliko samo želiš preuzeti njihovu sliku, ograničen si s veličinom. Naravno, to ne vrijedi ako ćeš staviti 3-4 različite slike u dizajn. Ali za pojedinačnu sliku, ne možeš koristiti čak ni Full HD rezoluciju. Ipak, i s tom njihovom ograničenom veličinom, nisam imao problema za uskladiti to sa svojim blogom, nema potrebe da koristimo prevelike slike.
  • Dizajn koji napraviš u Canvi, ili sliku koju preuzmeš tamo, ne smiješ uređivati naknadno u drugim programima tipa Photoshop itd… već samo što si tamo preuzeo, jer dobijaš licencu na taj ajmo reći “dizajn”.

Tako da, ako se baviš nekim photo editingom i slično, možda Canva ipak nije za tebe. S druge strane, ako si bloger, mislim da je Canva Premium najbolja i najjeftinija opcija jer za $12.99 mjesečno imaš neograničen broj slika, videa, i svih drugih elemenata.

@Jolla p.s. slika nikada ne može biti u tvom vlasništu, ovim ako ne kontaktiraš direktno nekog fotografa koji će ti ju prodati kao da je tvoja. Na svim sajtovima ti samo dobiješ licencu za korištenje te fotografije koliko ja znam. Ako želiš 100% vlastitu fotografiju, morat ćeš platit nekog da ti osobno uslika ili napravi sliku.

1 Like