Posta i postari su mutljarosi zesci. Sluzbeno sam zatrazio ocitanje i sluzbeno su muljali tako da sve dalje posteno s njima pada u vodu.
Postar je imao paketic sa brojem za pracenje i bio ga je duzan dostaviti. Ali ostavio je ceduju pokusaj dostave, nikog nije zatekao na adresi. Na adresi je kuca sa urednim prilazom, otvorenim prilazom sa portafonom bio je tamo xxx puta jer se radi o firmi gdje uvijek nekog ima od 7 ujutro do 19 navecer, uvijek. Nije pozvonio niti je imao paketic kod sebe, vec je ciljano dosao s papiricem o pokusaju dostave. Jer sam taj dan u 16:15h dosao u postu i teta na salteru se izlajala jer je rekla da moram doci drugi dan jer se postari nisu jos razduzili.
U tom trenutku mi provjerava kod kojeg je postara moj paketic trebao biti da ga pita, jer su se vratili s terena. Prolazio je isti postar iza nje s kolicima dok mi je rekla i njegovo ime i otisla ga pitati.
Ali kad se ljubazna teta vratila rekla mi je da on nije imao taj paketic kod sebe jer ga nije ni pokupio i nece mi moci dati sada paketic te moram doci drugi radni dan. Ona mi to otvoreno kaze i kako obicno ni ne nose jer ima toga puno.
Problem se stvara jer i na sluzbenim stranicama za pracenje dolazi obavijest da me nema na adresi i samim time postoji mogucnost da izgubim prava na eventualnu reklamaciju. Sljedecih par dana nisam bio u mogucnosti otici u postu nakon posla zbog obaveza, ali pokupio sam paketic nakon par dana.
Uglavnom dokumentirao sam sve i pisao, docekala me je muljaza sluzbenim odgovorom, nisu htjeli direktno odgovoriti na direktno pitanje “Da li je postar duzan dostaviti paketic ukoliko ima broj za pracenje ili nije?”, ali opravdanje je bilo da postar nije imao slobodan prilaz ulazu, a to je isto nemoguce. Da ne duljim…
Meni je smetalo jer se laze s njihove strane da je pokusaj dostave i sluzbeno to upisuju u međunarodni sustav za praćenje paketa, a pokusaja dostave nije niti bilo. Ako vec ne dostavljaju jer imaju puno posla ili sta god neka to jasno napisu u svom pravilniku na koji se mozemo pozvati.