Shopify - čudna prva narudžba

Pozdrav,

otvorio sam online shop preko shopify platforme i prvu večer nakon postavljanja već prva narudžba. (juhuu xd)

Nego, otovrio sam cijeli shop da bi prodavao samo jedan artikl (zasad) i postavio sam cijenu od 30$…te sam to povezao sa PayPal-om, da uplate idu preko njega.

Testirao sam jel stvar šljaka i uspješno sam kupio jedan artikal sam od sebe.
Da bi mi navečer stigla nova uplata, shopify mi uredno pokazao da imam novi order ali pod cijenu uplate (Order total) je navedeno da je sjelo 50.4$ umjesto deklarirane cijene 30$.
Isto tako me i PayPalobavještava da mi je sjelo 50.4$. (Tj. još je na hold)

Sada meni nije jasno kako je moguće da sjedne toliko, kada se forma PayPal-a automatski otvara tražeći deklarirani iznos cijene od 30$.

Mislim, nije da se bunim za 50$, ali mi nije jasno u čemu je fora?
Na kraju krajeva, smrdi mi to da nije u nečem caka. Pare su mi ionako na hold dok ne potvrdim shipping, tako da mi smrdi da ih taj lako može povući natrag.

Nije mi žao ni da pošaljem bezveze jedan proizvod pa da da traži chargeback…ali čisto sam znatiželjan o čemu se radi, ako netko ima iskustva / ideju?

Ja sam eto skroz nov u online-shop svijetu. :slight_smile:

Da nemas mozda popust ako se kupi dva proizvoda?

1 Like

Palo i meni na pamet …ali pod items stoji (1) …da je naručio jedan artikl.

Ili drugo sto mi pada na pamet, da mozda imas postarinu za tu njegovu drzavu ?

Jel to ta prva prodaja? :grin:

Meni bi isto palo na pamet prvo da su kupljena dva proizvoda s popustom. I jos shopify fee, pa paypal fee… Jesi procitao ofisl doku? :face_with_hand_over_mouth:

Hmm…koliko znam da sam postavio “shipping free” i “tax free”. A sad, novo mi je sve…i nebi se čudio da mi je ipak promaklo nešto takvoga. Ali koliko znam, shipping je free postavljen.

Nije nije…tehniči to je prva, ali prava prva je došla istu večer. :slight_smile:

Velim, napravio sam tu testnu kupnju čisto da vidim hoće li sve proći i koliko će mi točno sjesti dok se sve oduzme. Od tih 30$, PayPal fee je 1.3$ i ostalo je sjelo na PayPal.

A zašto je ova uplata 50.4$ Bog zna …i naravno, ofišl dokumentacija. :smiley:

Malo je cudno da je prosla tvoja uplata tj da si uplatio sa svojim paypalom, kak je to moguce? Ili si koristio drugi paypal ?

Koristio sam PayPal od cure :wink:

1 Like

Na kraju ipak nije bio shipping free. Žicam frenda koji je izvan HR da proba kupiti…i veli on da ga traži za shipping dodatnih 20$, hehe.

Našao sam zatim u settings gdje je definiran shipping, ugasio i sada je ok. :slight_smile:

Ako je kupio frajer po 50$ odmah prvi dan…valjda budu sada navalili, haha :smiley:

@zgubijumf, btw. poslušao sam tvoj savjet ako se sjećaš teme. Podigao sam planiranu cijenu i shippat ću iz HR…dok Amazon ne proradi i dok se tamo nekako ne uglavim. A imao sam malo i dezinformacije što se toga tiče…nije tako strašan shipping iz HR kako sam ranije mislio. Ispada da je za proizvod od 100g negdje do 50kn za cijelu Europu, a samo cca 15kn ako se ne postavi tracking.
Što mi se čini isplativije ići bez trackinga s obzirom da je proizvodna vrijednost artikla 30kn …i onda samo poslat opet nekome ako javi da mu nije stiglo. To bu valjda šljakalo…pogađam, no expirience. Valjda nebudu svi prijvaljivali da im nije stiglo xd

1 Like

Kolega mala ideja, ako vec imas besplatan shipping stavi da ne podrazumeva tracking id, ali dodaj im i opciju da ako hoce id da dodatno moraju da plate lupam 5$ ali dodaj i da im je tako paket osiguran(sto je svakako osiguran sa bilo kojom postom da saljes, bar je tako kod mene ali to su dodatne pare) :smile:

2 Likeova

@bozoou, posalji upit Bigbuy pa vidi na koji nacin firme prodaju robu. Moja je predpostavka da njima posaljes i oni ti rentaju kao skladiste i koristis njihovu platformu i ljude. Ako si ozbiljan u svome naumu i mozes veci broj artikla plasirati na trziste, mislim da bi mogao lijepe novce zaradit. Fora je u tome da ti tamo stavljas svoju cijenu, a kupci biraju shiping koji im odgovara.

Proučit ću, hvala.
Nego jedno kratko pitanjce, da ne otvaram novu temu.

Kada primim uplatu preko paypala (integriranog u shopify) …novci prvo sjedaju on hold. Kada ti novci prestaju biti hold?
Radi se o vremenskoj odgodi unutar koje kupac neće prigovoriti…ili kupac baš mora potvrditi da je primio proizvod?

Vidim da imam opcije da u paypal unesem tracking number …ili da bez tracking numbera kliknem/potvrdim da je shipano … al novci su i dalje hold. Čisto me zanima što je sve uključeno u tu proceduru da prestanu biti hold?

Novac ti ostaje max 21dan na hold. Ali da bi izbegao to stavljaj track id, da potvrdis da si poslao. Ali opet nekad se desi da paypal opet pare stavi na hold.
I ako ti nije skupo uzimaj posiljke sa tracking id, jer mnogo su kupci tako sigurniji kad mogu da prate posiljku. Tako je kod amerikanaca, valjda je tako i u evropi.

Nije mi problem koliko stoji, nego me zanima koji je triger da prestane stajati.
Pretpostavljam, automatski mi sjedne ako se kupac ne pobuni unutar nekog vremenskog roka. To mi je nekako logicno.

A što se tice tracking IDa, probat ću sa i bez. Ako će šljakati bez, daleko mi je isplativije tu i tamo poslat ponovno posiljku…jer sa tracking IDom novcano ispada da svaki puta saljem ponovno posiljku, kada je tracking skuplji od proizvodne cijene.

Budes vidio kakve su ti ostale transakcije. Koristim dugo paypal i mozda par puta mi je bilo na hold. Svaki put me to zbunilo, jedan klijent mi je rekao da mi nece unutar 24h sjesti i tako je bilo…

Aham…
Koliko sam skužio, pošto prvi puta primam ovakav tip uplata…pa me je paypal naznačio kao high-risk transakcije. Tako me je nešto upozorio da je hold zbog “high-risk”…

Valjda treba neko vrijeme da mi promjeni status. Bilo bi mi pametno stavljati tracking id barem dok traje taj period :slight_smile:

Kad imas istoriju uplata, kontaktiras paypal, i oni onda maknu hold sa svih buducih uplata.
Ovako ce ti do mjesec dana bit na holdu ili dok ttracking ne potvrdi da je roba stigla

mislim da je triger 10k $

Ako imate problema sa dropshippingom, jeste li probali poslovati direktno sa distributerima?
I to sa nekim ko nije posrednik, već je ujedno i uvoznik, distributer i veletrgovac?

Ako želite pristup tisućama visokokvalitetnih proizvoda u EU skladištu po odličnim veleprodajnim cijenama, dostavu u HR u roku od 2-3 dana, full suport, podatke za objavu ponuda - fotke, opis proizvoda i sl., onda pogledajte detaljnije ovdje: https://eurowholesale.eu/hr/

Prodajemo skoro sve…proizvode za životni stil, uređaje, proizvode za zdravlje i fitness, ljepotu i njegu,
kao i kuhinjske (kućne) proizvode i potrepštine.

Slobodno pitajte, tu sam da odgovorim.

1 Like