Shopify Hrvatska iskustva?

Pokrenuo bi temu s naglaskom na Shopify trgovinu.

Neka konkretna pitanja koja me zanimaju:

  • postoji li mogućnost plaćanja karticama, izdavanja računa i sve ostalo što je potrebno da bude lagalno po hrvatskim pravilima i propisima?

Imam ja jedno početničko pitanje @mestro67, a ujedno da ti tema ne propadne :wink:
Koja je to prednost Shopify ima u odnosu na Wordpress WooCommerce (tj. zašto bi neko koristio Shopify - šta sve nudi)?

Mene prvenstveno zanima fiskalizacija i mogućnost plaćanja karticama ispostavljenim u HR.

Prednost bi bila lakoća korištenja i cijena, out-of-box riješenje za svega 120€ godišnje, dok iole normalno riješenje bi koštalo minimalno 1000€

Shopify je objedinjeno rešenje, tako da korisnig ne mora brinuti o hostingu, podešavanju i sl. pa je samim tim adekvatniji za početnike. Također, ima bolju integraciju sa društvenim medijima, kao što su Wanelo, Pinterest i sl.

Što se payment procesora tiče, ima gotov sve što zamisliš; https://www.shopify.com/faq/what-is-a-third-party-processor

1 Like

Ja koristim 2CO kao card procesor , ne razumem šta te precizno interesuje, integrišeš bilo koji payment gatewat želiš…da li je kartica iz HR ili Zanzibara nema veze sa shopify. Uostalom imaš 7 dana full free trial pa probaš sve što želiš.

Kako onda ide proces nakon što kupac plati određeni proizvod, kako šalješ račun, proizvod, novci odmah sjedaju na račun firme i sl.?

Imam mali dropshiping sajt, 2CO mi leže na payoner , ostale manuelne načine plaćanja sam podesio, na tekući račun i slično… Sve imaš da podesiš u shopify-u naravno, ali ne vidim opet kakve oni imaju veze sa tvojim računima, kupac ne plaća njima već tebi…ako misliš generisanje nekih invoice-a pretpostavljam da shopify sve to može, najbolje da se registruješ i da probaš.

Priznajem nisam siguran baš kako sve to ide oko tih stvari, inače iz Srbije sam i ovde to svako iole pametan (većina) ne jebe 2%.

Baš malo proučavam Shopify, mogu reć da nije čudo što su uvjerljivo najjači na svijetu… osim Woocommerca ne poznajem niti jednu drugu commerce platformu, al ovaj Shopify je stvarno prost ko cepanica.

Uglavnom, imam pitanje, kada dodam proizvod i sve postavim (veličinu, težinu itd), i sada želim dodat još jedan takav proizvod sa istim karakteristikama… jel moram uvijek uć u taj prvi proizvod i stisnut Duplicate, ili mogu i nekako drukčije to riješit?

Čekaj, jel to Shopify nema klasične kategorije? :confused:

Znači ja prije svakog proizvoda prvo moram otić u collections, tamo napravit sve kategorije koje su mi potrebne, i tek onda ić dodavat proizvod i te napravljene kategorije označavat?

Da.
kao i na svakom dućanu ideš suprotnim smjerom

Ima dobar sistem importa to je jedino.
Možda ti je tako lakše ako imaš više proizvoda.

Hvala kolega…

onda definitivno odustajem od Shopifya… smiješno mi je da nisu napravili da se te kategorije/collectionsi upisuju i označavaju prilikom stavljanja artikla… pa barem im to nije bio problem. :frowning:

Ja moram ručno unijet 500+ proizvoda… i onda gledajući sliku označit/dopisat 6-7 kategorija… a to mi je puno jednostavnije na wordpressu…

No što ti veliš, mogu kasnije to sve uvest sa wordpressa na Shopify…

Ne… taj dio je super.

Stvoriš kolekcije.
Skineš predložak za import. Popuniš sa svim i samo uploadaš slike i csv fajl. i to je to.
Dugo mi je trebalo da povežem prvi put, ali poslije ti je lagano.
Ako hoćeš pošalji mi na private email pa ti pošaljem excel listu koju sam editirao, u googlu direktno možeš raditi na listama. Samo exportaš u .csv i upload.

1 Like

Pozdrav svima.
Novi sam ovdje pa mi nemojte zamjeriti na glupim pitanjima :slight_smile:

Da li za shopify odnosno dropshipping u hrv treba otvoriti firmu ili se moze povezati racun sa Revolutom ili nekim virtualnim racunom?

Generalno me zanima kako zapoceti taj posao.

Unaprijed hvala.

Nećeš otvarati tvrtku odmah, porez je velik. Tek kad krene prodaja, tek onda. Kako ja znam Stripe je moguć u HR kao platni procesor. Ali možeš otvoriti offshore tvrtku za neki 50-100€ u Panami ili Belize. Offshore tvrtke imaju karakteristike da, ovisno o zakonu, ne moraju plaćati poreze na ostvarenu dobit, niti ne moraju predavati financijska izvješća. Ujedno se vlasnicima i direktorima takvih tvrtki nudi maksimalna privatnost jer njihova imena ne moraju biti javno upisana u sudski registar.

Hvala na info.
Da li je bolje da hosting i domenu registriram preko npr. godaddy ili koristiti nase provajdere?

Ja koristim hetzner-a i optima hosting i zadovoljan sam. Godaddy je loš, support je 0. Tako da njih izbjegavati.

Super, super.
Puno hvala

Ako je za osnovni dućan sa proizvodima bez opcija, bez komliciranih sniženja onda ok. AKo išta od toga imaš ili išta extra, moja preporuka ti je da bježiš od shopifya.

OSOBITO ako trebaš multilanguage i multi valute…

Ima li neko od vas ovde konkretnijeg uspeha sa ovim?

Da budem iskren vec neko vreme proucavam usko ciljane dropshiping Shopify sajtove povezane sa Aliexpresom i imam vec ideju koju planiram realizovati ali me cisto zanima kako ide ljudima s ovog foruma.

Znaci cisto me zanima da li je iko od vas ostvario profit? Ne morate da otkrivate sajtove, proizvode, tehnike (realno da ubodem dobitnu kombinaciju ne bih ni ja) ali podelite cifre ulozeno/dobijeno cisto motivaciono ili ako imate neki savet sta izbeci. :smiley:

Pozdrav,…
Pitanje za sve koji imaju web shop na Shopify platformi… dal se moze u shopify web shop stavit kao opcija placanja; placanje pouzecem, ili samo karticno,paypal dolaze u obzir?(u Hrvatskoj)
Hvala unaprijed