Site Kit - Google razvija WordPress dodatak za prikaz statistike i rangiranja

Google je odlučio vlasnicima web stranica olakšati pregled statistike posjećenosti, ali i mnoge druge segmente uspješnog upravljanja web stranicom - predstavljen je WordPress dodatak Site Kit. Iako je ovaj plugin još uvijek u testnoj fazi, ne bi trebalo biti nekih velikih zapreka da se uskoro pojavi i službena verzija koja će donijeti (vrlo vjerojatno) mnogo sreće na lica administratora stranica… (pročitaj više)

Samo još jedan način da nas prate i gledaju naše navike. Vidio sam taj plugin, ali sam se odlučio ostati na old school metodi. Tko zna, možda se nekada predomislim, ali za sada ide code copy paste

“Grupisanjem alata čovjek se polako izbacuje iz procesa proizvodnje”

Primjenjivo na sva zanimanja…

Da li je neko koristio ovaj site kit? Imam utisak da dosta usporava sajt, kakva su vasa iskustva?

Ja sam korstio, usporavalo je dovoljno da izbaci na neko vrijeme iz good page experience i to ne treba imati kao plugin po mom iskustvu

Kod mene trenutno usporava za 10 ‘poena’

Druga stvar koja mi je poprilično konfuzna jestw razlika u mjerenju kod Google PageSpeeda i Gtmetrixa koja je ogromna

Ja sam koristio na sajtu koji je imao AMP verziju jer mi je to bio najjednostavniji način za praćenje stavljanje gugl analitike i praćenje sve statistike sajta (i amp i ove normalne verzije sajta). A sa AMP taj site kit plugin nije uticao na brzinu. Da nisam imao AMP vjerovatno ne bi ni koristio taj guglov plugin.

Neće da učita kod, ne znam što. Uglavnom, koristim neki kod za analitiku (AMP kompatibilan) umjesto Site Kit-a, jedan dodatak manje. :smiley: S tim da je kod mene sve AMP, nema odvojenih verzija, jer je AMP dosta lakši a uglavnom sve sa mobilnog ide pa nema potrebe za posebnim verzijama (desktop/mobilni).