Skidanje slika sa stranice

Sorry ako je pogresna tema, jednostavno ne razumjem gdje ovakvu temu postaviti.

Zelim skinuti slike sa jedne stranice tipa google com medutim sve slike su odvojene u foldere tipa com/image/images/7/60/

Pokusao sam sa raznim servisima i programima ekstraktirati sve slike medutim nema uspjeha.

Ako odem na com/image/images/7/60/ nema nista, ako odem na com/image/images/7/60/slika.jpg e onda je mogu otvoriti, ako je ja mogu otvoriti zasto ne mogu programi naci taj url i skinuti sliku?

Hmm ne razumijem, sam kazes da je jedno folder a drugo slika, pa sad pokusavas otvoriti folder i skinuti sliku, a radi se o folderu?

Ako sam krivo razumio ok, mozda zelis otvoriti folder i vidjeti sve slike?

E to ces malo teze, jer ako je server admin pametan onda je tu opciju zastitio, a moze se zastiti sa jednosavnim nacinima, najednostavniji je stavljanjem index.html blank filea u folder.

Zelim skinuti sve slike to je sve. Ima karta gdje mogu kliknut na nju tj otvorit je npr com/image/images/7/60/sklika1.jpg medutim odaberem samo 1 dio slike od njih neznam ni sam koliko ih ima.

Pokusao sam razne online servise, cak servise i programe koji hvataju sve urlove sa stranice medutim nemam srece.

Ako imas sve urlove od slika direkt onda ti nije problem skinut pa predpostavljam da nemozes doci do svih urlova slika, jel to problem?

Ako je, to je normalno, pa svatko zeli zastiti svoj server, zamisli da ga ne zastiti pa da se tako 10 njih okaci pa skida slike, recimo 10Gb ili nedaj boze vise.

Ako nije neka tajna mozes mi poslat vise detalja na PM, mislim direkt tocan URL da pogledam.

Probaj sa ovim programom https://www.httrack.com
Mislim da može sa njim

Pokusao sam s njime odmah, skine on neke slike i to samo 20-30 njih i to je to, ja sve to spojim, ali mala slika :frowning:

Urlove ne mogu dobiti, nekako je to zastitio.

bulk image downloader googlaj malo :smiley:

Odes na sajt gdje je slika, desni klik, view source code. Ukoliko mozes da vidis source code potrazi dio u kome se nalazi url do slike. Trazi nesto sto ima .jpg,.jpeg ili .png. Ako je gif, trazi gif.

Otvori tako jos jedan page source za neku drugu sliku i pronadji neke zakonitosti. Kako se mjenja URL u postu(ili cemu vec) na kome se nalazi slika. Ovo ti je vazno ukoliko zelis da skines page source sa vise stranica odjednom kroz neku skriptu.

Takodje, odlican pocetak je da znas u cemu je napravljena web stranica. Ukoliko je to wordpress, media se nalazi u folderu /wp-content/uploads/ tj http://imesajta//wp-content/uploads/ i tu ih obicno mozes sortirano po datumima. Naravno, svaki ozbiljan webmaster ce onemoguciti pristup ovome kroz .httaccess

Skripte za skidanje slika ili gifova sam pravio u bashu. Bukvalno tri, cetiri komande. wget,sed,awk i grep. I onda samo logika.

Algoritam ide ovako:
1.skines page source
2.isparsiras taj page source tako da ti ostane samo url lokacija slike/slika
3.skidas slike

Ukoliko neko ne koristi Linux ili ga nema istaliranog, neka na svom Windows okruzenju instalira Cygwin.

Takodje, vazno je znati da sa nekih stranica tipa Pinterest ili sex .com koje imaju infinite skroll ovakvih nacinom ne mozes da skines sve slike koje vidis. Pitao sam nekada na forumu kako ovo moze pa su mi programeri objasnili sta je problem a ja sam naravno zaboravio.

Naravno, sve opet zavisi u cemu je stranica pisana.

2 Likes

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja