Skripta za login, registraciju i zaboravljenu lozinku

Napravio sam dizajn stranice u Photoshopu i počeo ju kodirati sa Notepadom. No pojavio se problem. Došao sam do djela u kojem trebam upisati skriptu za registraciju, prijavu i zaboravljenu lozinku. Može li se ta skripta napisati u HTML-u ili moram raditi u CMS-u??

Pa nemoraš radit u cms-u, ali ne možeš ni u html-u, bar ne čisti html. Trebo bi php za to, ako je to što ja mislim. Ali ako znaš radit tempalte za neki CMS bolje bi bilo u tome.

znaci trebam u php-u napisati tu skriptu i onda ju samo povezati sa trenutnim html-om i css-om???

Ne samo to, ako ćeš imati korisnike trebat će ti i baza u kojoj će biti pohranjeni ti korisnici. Pa onda moraš radit bazu, makar nije toliko teško. Kao što rekoh, ako ti nejde to baš bolje korosti gotov cms, jer ovako moraš onda puno više programirati.
Povezati bazu, i filtrirati unose da nebi netko probo hijackat stranicu…

MySQL baza?? Ma neda mi se više koristit gotov CMS. Ovak mi je zanimljivije, mislim programirat sve to.

Onda ti je to to. Jeidno se nadam da znaš sve što ti treba. I svakako filtriraj unos u bazu i ako korisitš get funkciju također filtriraj. Sretno

samo napomena… file ti treba imati ekstenziju .php… dakle, index.php… ne index.html… css normalno prolazi…

e sad da bi ti skripta radila moraš imat instaliran lokalno apache i phpMyAdmin za baze… moja preporuka ti je da si instaliraš XAMPP i onda ćeš imat sve što ti treba…

dnk2001 hvala ti na ovoj informaciji, ja sam mislio da se file mora zvat index.html i da u njemu trebam staviti link na php datoteku.

forma se moze nalaziti u .html sve dok posta na .php biti ce uredu.

Ne ćemo sad svaku sitnicu pisati zasebno. Ako trebaš pomoć samo reci oko čega. Zz

Instalirao sam XAMPP, na control panelu pokrenuo Apache i MySql, raspakirao Joomlu u C:\xampp\htdocs\joomla i sad neznam kak da ju instaliram. Upisao sam tu adresu gdje je raspakirana Joomla u adress bar u Google Chromu i dobio sam ovo: Oops! Google Chrome could not find c
Suggestions:
Search on Google:

Šta da radim??

[color=green]U buduće svakako otvori novu temu za novu temu.[/color]

A nez ti tu baš puno, nikad nisam koristio XAMPP, vjerojatno trebas stavit Joomlu u njegov WWW direkotirj ako to ima. Znam samo wa Wamp da staivs joomlu u www direktorij pokrens wamp i odes na localhost i to je to.
Probaj si rađe WAMP, po meni je jednostavniji, mada nikad nisam probo XAMPP XD

u adress bar upisuješ
http://localhost/joomla/
i poslije toga ako je install.php odmah u tom root folderu onda ide
http://localhost/joomla/install.php
a ako je u nekom pod folderu onda prvo naziv tog pod foldera (pr.
http://localhost/joomla/
[color=“Red”]install[/color]/index.php
).

ne znam kako je točno na joomli, ali kužiš šta hoću reći… :wink:

Evo instalirao sam WAMP. Verziju 2.1. Imao sam problema sa apacheom, ali sam mu promjenio port i sad radi. Ali kad kliknem na localhost ili phpmyadmin dobijem samo praznu bijelu stranicu, a ne onu početnu od WAMPa. Šta da napravim da to radi kak trebaa??!