Slanje naručenog proizvoda iz USA preko posrednika u BIH

Ima li ko predlog za slanje naručenog proizvoda preko posrednika iz USA u Bosnu po nekim normalnim cijenama i da stigne do mojih vrata u roku od nekih max 20ak dana. Znam za pesoto ali vidim da ljudi dosta kukaju na njih u zadnje i da čekaju na neke pošiljke i po mjesec dana.

Po Pesoto cijenama nema vjerovatno niko. Ja evo Pesoto jedan paket cekam vec 25 dana i tek u pon ce stici. Usporili su jako u odnosu na januar, februar.

da čito sam na klix forumu da su usporili dosta, a treba mi do nekog 18 juna, jer odoh na more, a ne bih baš da gatam oće li stić. nazvaću ih sutra da vidim kad polijeće avin sa paketima iz usa, a vidjeću jel ima neka alternativa, ovo što nađoh je sve prilično skuplje. no reci mi jesu ti slali ič na carinu pa da bude dodatno čekanje? ja oću uzet podvodni metal detektor a cijena je 160 dolara pa će taman sa pesoto šipingom bit tu neđe blizu granice od 300 maraka

Sta ides u lov na piratsko blago :smiley:

Btw. Zar se i šiping računa u cijenu proizvoda?

Nisu. Tj jesu jednom kad je doslo do promjene uslova sa brojem paketa. Dosla mi dva ssd diska i majica. Ssd diskove pustili, majicu zadrzali ali na kraju pustili i nju :crazy_face:

Probaj naci u Njemackoj pa iskoristiti mailbox.de

1 Like

Ja sam koristio MyUS, nisam oko 1-2 mjeseca nista narucivao, ali cu podijeliti svoje iskustvo.

Kao prvo cijena je malkice skuplja nego na ovom domaćem servisu.

Proizvode koje šalju ovamo iz US ako izabereš najjeftiniju opciju kao shipping šalju DHL-om, iz ne znam kog razloga jer je DHL inače najskuplji. Prije ovoga su slali FedEx-om koji je bio jeftiniji ali je i usluga bila sporija.

Kada pošalju robu DHL-om paket je znao da mi stigne u ruke kroz 5 dana, naravno, ako prođe carinu.

Ako se desi da ode na carinjenje, sve potraje 3 dana duze, naravno, ako platis sve carinske obaveze na vrijeme.

Niko me nije pitao za postarinu i uglavnom su cijenu proizvoda racunali za carinjenje, ali je stvar sto oni pretezno nađu ili najskuplju cijenu ili procijene po svom (ako uz paket ne bude priložen račun). U tom slucaju možeš napraviti prigovor i poslati screenshot svoje uplate koja je manja od njihove procjene i onda bi oni to trebali korigovati. Međutim, ukoliko otvore paket i dođe do tog procesa carinjenja, ali ti dokazes da je paket ispod 300KM, opet ces morati platiti neke njihove troskove koji su kod mene bili par puta oko 50KM. Uglavnom, za sve te zovu na telefon, naši ljudi, i komunikacija je jednostavna :smiley:

Vazno je da budes pri telefonu i da ti se kojim slucajem ne desi da te ne mogu dobiti na telefon, jer nakon 5-10 dana ako te ne dobiju, vracaju paket pošiljaocu, ili ako paket ostane kod njih preko 3 dana naplacuju skladistenje, zato moras brzo reagovati.

MyUS skladiste je na Floridi pa su i porezi na mnogim marketima izbjegnuti, sto je takođe veliki plus.

Još nešto, MyUS ima tool koji procjenjuje koliko bi poštarina mogla izaci, i on daje predikcije na osnovu tezine i lokacije na koju saljes prpizvod, međutim, ukoliko je pakovanje dimenzijalno veliko, nekada cijena moze da bude veca od predviđene, ali u suštini to bude ta sugerisana cijena.

2 Likeova

@m1l4n hvala na predlogu. eo registrovah se na MyUS i šta sad da činim :slight_smile:

https://www.colonialmetaldetectors.com/pulsedive-scuba-detector-with-8-inch-coil-yellow.html

uzeo bih ovaj detektor. moram li se registrovat na taj sajt i kupit sa podacima ili mogu preko onog MyUS šoping asistenta zalijepit link i kupit? s tim da ovaj sajt nije međ najpoznatijim ne znam kako funkcionise. ili mogu s onom njihovom ekstenzijom ili šoping asistentom odradit narudžbu bez registracije na sajt koji prodaje ovaj detektor? kad sa ekstenzijom dodah ovaj detektor piše ovako


nešta mi mnogo ovo da se ovoliko čeka a plati se 67 dolara, još ako zakasni tri dan sa ovom prioritetnom pošiljkom od predviđenog onda mi neće stić na vrijeme.

zajebah se pa ne naručih na vrijeme, čeko onaj poklon kod da mi stigne na amazonu pa da tako uzmem s tim parama neki drugi detektor što isporučuju u bih, al zaboravih one takse popunit i ne dođe mi taj gift card kod ovaj mjesec.

ništa uzeću ovaj detektor u srbiji 190E košta ovako, onako razlika je solidna jer bi me sa pesotom izašao oko 180 dolara, no dobro. ovako preko myus me izađe poprilično slično još ako ode na carinu samo će mi živce izjes sto moram ič činjet, tako da sam eo odusto od kupovine preko myus.

pesoto kontaktirah kažu da sljedeće sedmice ide avion i da će bit u knap do 18og i zavisi od dosta stvari, pa i od tog odustah

image

Uzeh ga na kraju preko MyUS što @m1l4n preporuči. 28og maja ga naručih, danas stigao. detektor 169$ + 60ak dolara šiping, uzeo sam priority šiping sa dhl, moglo je bit i desetak dolara manje sa sporijim šipingom, ali mi to nije valjalo, nisam htio da vagam u knap da bude

uiip pa sam srećam što je stigo detektor na vrijeme

4 Likeova

Rudaris li? Ima li kajli? :grin:

Eo me u srbiji kod ženinih, večeras krećem na more.

Jel iko icim se pocastio za prime day?

Ja nisam nista, ali sam uzeo prime za godinu dana - 69.99€. Uz to dobijem i prime video i prime music.