SMS Gateway

Što je točno SMS Gateway, a što Bulk SMS-ovi?
Što je sve potrebno osobi koja želi pokrenuti web stranicu koja služi samo za slanje besplatnih SMS-ova prema određenim državama?

E, i mene zanima.

Malo sam se raspitivao oko toga na nekom stranom forumu, javio mi se neki indijac koji mi je htio prodati svoj program (25.000$ jednokratno) plus 1.000.000 kredita/poruka (po 7 eurocenti komad) na mjesec :slight_smile:

http://www.t-mobile.hr/4/40-20-20-12-00.asp

Za početak, prvo je potrebno osmisliti realan i održiv način financiranja.

Clickatell Bulk SMS Gateway

[quote=“gambo”]

http://www.t-mobile.hr/4/40-20-20-12-00.asp

Za početak, prvo je potrebno osmisliti realan i održiv način financiranja.[/quote]

Istina. Padaju mi na pamet možda klikanje reklama/linkova kao način zarade/održavanja. Naravno ako bi tako bilo onda bi to trebalo omogućiti za više država, a ne samo za Hrvatsku.

Da, vidio sam ih i čitao o njima, naime smatraju ih najekonomičnijim i najpouzdanijim.
Izađe SMS u prosjeku 20 lipa ako se za njih odlučim jerbo naplaćuju za Hrvatsku 0.8 kredita za SMS, a ne 1.0, tj jedno cijelo.

SMS GW je u biti platforma :slight_smile:
Clickatellova ili necija, nebitno. Eh sad - da odgovorim OP-u:

Sto je tocno SMS GW?

  • u principu server (platforma) koji radi iskljucivo primanje/slanje veceg broja SMS-ova. SMS GW moze imat Premium i Non-PR konekcije (bulk).

Sto je Bulk sms?

  • bulk sms je ono sto je najslicnije npr slanju obicne poruke s mobitela. Ne-naplatna poruka koja kosta razmjerno malo).

I dodat cu:

PR SMS vs Bulk SMS

PR sms ukljucuje PR SHID - aka primjerice ono sto Fortumo koristi (6XXX broj). Iako je reseller pa pruza samo friendly oblik servisa, ali to je druga prica. Znaci, kad saljete PR (premium) - to je naplatna poruka. Tipa - travian premium. Znaci kad sleti useru na mobitel, naplati se neka lova na racunu. OK - HR je MO/MT zemlja sto znaci da postoje i 2 nacina naplate, zavisno od SHID-a: jedan je kad user posalje poruku pa se naplati ta, a drugi je kad poruka dode useru pa se tad naplati.

Bulk SMS je najcesci oblik SMS-a koji se koristi za marketinske svrhe u mobile svijetu. To moze biti bilo sto, taj tip SMS marketinga koriste npr stranke (strasan spam), banke za SMS obavijesti itd, bla bla bla.

Eh sad, sto clickatell naplacuje jest cijenu bulk SMS-a + infrastrukturu dugorocno, ali to je fest OK buduci da bi za vodjenje vlastitog SMS GW-a trebalo brdo kuna. Bas brdo. Svaka konekcija kosta para.


I zadnje pitanje - potrebno je cudo da bi dao ekipi besplatni SMS. U biti - ekipa ce ti bit zahvalna dok ces ti bit u bankrotu. Nitko ziv ne daje bespla bulk jer i da hoce - opet neko mora platit pohlepnim operaterima, tak da to zaboravi. Postoje neke opcije, doduse, koje bi imale kao sponzorirane poruke (npr 140 znakova je za poruku, 20 znakova za oglas) ali to treba vec vidjet sto i kako (marketing, itd).

Ja sam imao jednu ideju da ponudim ljudima “free” sms na način da formu za slanje zaključam (content lock) dok ne ispune neku anketu ili obave neku drugu akciju.

Dođeš na sajt, obaviš akciju (koja bi mi trebala donijeti bar 50 lipa (ili 1.50 kn, još bolje), a da mene onda taj sms koji dajem besplatno košta 20-30 lipa.

Tebi dobro, jer nisi dao ništa para za sms, meni dobro, jer sam zaradio malo, a i ovima što traže ankete (ili neke druge akcije) isto dobro.

Šta misliš, da li bi se takvo nešto dalo napraviti, koja bi bila ulaganja, i koje bi pojmove trebalo prvo malo proguglati ?
(ne snalazim se baš s ovim kraticama CPA, CPC… i sl.)

[quote=“dev_masta”]Ja sam imao jednu ideju da ponudim ljudima “free” sms na način da formu za slanje zaključam (content lock) dok ne ispune neku anketu ili obave neku drugu akciju.

Dođeš na sajt, obaviš akciju (koja bi mi trebala donijeti bar 50 lipa (ili 1.50 kn, još bolje), a da mene onda taj sms koji dajem besplatno košta 20-30 lipa.
[/quote]

Upravo o tome i ja pričam. Tehnički znam da bih mogao to izvesti, samo ne znam više što i kako bih guglao da pronađem takve tvrtke koje bi se reklamirale preko poruka (npr reklama na kraju poruke), ili plaćena reklama prije slanja poruke, ankete ili bilo što drugo.

An SMS gateway allows a computer to send or receive Short Message Service (SMS) transmissions to or from a telecommunications network. Most messages are eventually routed into the mobile phone networks. Many SMS gateways support media conversion from email and other formats.it depend on your mobile phone and your ability to configure the gateway to be used with your mobile phone.

playSMS is a web user interface for several SMS gateway software, for example for Gammu, smstools3 and Kannel.
we are Best Bulk SMS Services Provider in Delhi and all over india.