Softver za izdavanje računa

Poštovanje,

Da li postoji neki softver (Besplatan ili po nekoj okej cijeni od 20-30EUR) za izdavanje računa.

Da ima evidenciju izdatih računa, cijena… evidenciju neplaćenih računa i slične opcije.

Windows koristim.

solo.com.hr i guess :smiley:

Hvala Amadex,

Mada bi ja volio jednom platiti i da mogu downloadati program, da mogu i offline koristiti i slično, bez ugovara, bez mjesečnog plaćanja… Takav me interesuje

Imam ja softver kakav tražiš. Windows app + MS SQL express. Može baza lokalno ili kod mene na cloud. Izrada ponude/predračuna ili računa. Usluge, komitente i račune imaš u bazi. Report ide sa tvojim header (logom) ili kako želiš.

Cijena je 100€ one time payment. Ako ne nađeš povoljnije javi se privatnom porukom. U cijenu ulazi i inicijalni setup baze + instalacija aplikacije. Setup exe dobiješ u slučaju da ti bude trebao

Od nedavno je dostupan BillKO koji se može koristiti kao web aplikacija ili integrirati putem API-a u bilo koje vlastito softversko rješenje.

Ja bi prepurucio Relago (uz moj promo kod 10% off - MGMP65VO).
Placam ih vec godinama, a evo zasto:

  • U lijepoj nasoj, svake godine neki novi zakon i onda se nesto treba mjenjati na izlaznim racunima. Nakon godina odrzavanja vlastitog sustava sam dignuo ruke i poceo placati drugima da to rade umjesto mene.
  • Solo .com.hr je isto OK i spomenuli smo ih u recenziji (ovdje smo recenzirali nekoliko slicnih servisa), al kad sam im poslao nekoliko poruka u vise navrata, nisam dobio nikakav odgovor. :-1: Relago ima podrsku, odgovaraju na emailove, javljaju se na telefon.
  • Relago napravi bar code / qr code na izlaznim racunima koja olaksava placanje. To svi zelimo, da nam klijenti sto lakse i brze placaju.
  • Kada gradis poslovanje, imas firmu, treba ti nesto pouzdano, sto radi i sto ima zadnju zakrpu.

Evo par pitanja koja si ja postavim:

  • Ako je petak navecer i hitno moram poslati neki racun, da li imam sve spremno sto ce garantirano raditi i napraviti racun maksimalno brzo?
  • Da li ce taj izlazni racun kvalitetno prezentirati moju firmu i biti prihvacen / brzo placen od stane primatelja?
  • Da li su moji izlazni racuni zakonski ispravni, ili cu pobrat kaznu prvom prilikom kada stigne nadzor?

Solo - koristim već petu godinu, bez ikakvih zamjerki.

Od generiranja računa/ponuda, statistike, supporta, cijene,…

Za firmu koristim e-racuni.com, a za obrt minimax.hr. Oba su dobri ali e-racuni su mi puno bolji, mozda i najbolji na trzistu jer imaju mogucnost integracije sa svim i svacim, a istovremeno su prilicno jednostavni za koristenje. Nisu ni skupi, a mislim da postoji i free verzija ako ti treba samo za izdavanje racuna.

Iskreno ne vidim nikakve prednosti offline knjigovodstvenog softvera naspram onog online u cloudu. Cak i ako ti treba samo za najosnovnije funkcije. Osim ako ne zivis negdje gdje nemas pristupa internetu :slight_smile: