Spajanje auto pojačala na fabrički radio

Pokusavam spojit pojacalo na fabricki radio auta preko hi inputa jer nemam činčeve na radiju.
Ovako izgleda hi input i raspored :

Ja sam uzeo jedan izlaz (za zvucnike) sa radija i spojio + na broj 1 a - na broj 2. Onda bufer spojio na kanal broj 1 na pojacalu i nije mi radio. Sad ovde na broju 3 ima ovo GND, pretpostavljam da je to masa al je nisam spajao jer na pojacalu je odvojen utor za masu i to je spojeno.
Inace ovo sam citao na forumima da je moguce sa zvucnika uzeti signal i spojiti na high input.
Hvala unaprijed na odgovorima. :slight_smile:

Ja bih spojio jedan izlaz (zvučnik) 1+ 1- , pa onda redom 3- 3+ … Mislim da je svaki par ± jedan izlaz. Njih spojiš na pojačalo, pa dalje iz pojačala zvučnike po shemi pojačala.
Masa je tu radi mogućeg kratkog spoja, da pregori osigurač a ne neki od izlaza ili neka elektronika na ploči.

EDIT: još samo uprati kakav je raspored PrednjiLijevi, PrednjiDesni, ZadnjiLijevi, ZadnjiDesni. To posloži, da upratiš logiku komandi na radiju.

Stvar je u tome sto necu sve zvucnike spajati preko pojacala nego samo bufer tako da sam samo jedan izlaz(zvucnik) koristio da dovedem signal u pojačalo (umjesto putem činčeva)

Pratio sam to bas i pokusao sam ZadnjiDesni(samo +) i ZadnjiLijevi (samo -) to je doslo kao neki bridge al ni to nije funkcionisalo.

I jos jedna stvar za hi input nemam dzek vec sam drzao zice unutra da vidim bi li radilo pa bi posle iskombinirao da ih fixiram tu

Mislim, nisam siguran, ali možeš ti na bas dovesti signal iz svih kanala uz pomoć skretnice, ali da zvučnici budu izdvojeni od pojačala. Paralelno ih spojiti. Onda na kraju bas spojiš iza pojačala.

Znam ja kako cu za bufer, problem je samo sto ne dobivam signal u pojacalo. Mislio sam pokusati presjec cinceve, spojiti ih na pojacalo pa na izlaz zvucnika. Al to kao ne smijem bez konvertora (koji nemam gdje kupiti) pa se omisljam da li bi to nastetilo pojacalu