Spajanje fiksnog telefona i laptopa

Moj problem je sljedeči:
Zbog invalidnosti ne mogu koristiti ruke pa upravljam laptopom koristeči program “camera mouse”.On funkcionira tako da koristi web kameru koja snima moje lice i svaki pomak glave registrira kao pomicanje kursora na ekranu,a zadržavanje glave na mjestu registrira kao kliktanje i tako mogu samostalno koristiti računalo.

Zanima me je li moguče spojiti fiksni telefon sa laptopom pa da uz pomoč nekog programa vršim biranje brojeva i javljanje na pozive koristeči slušalice i mikrofon na laptopu za razgovor.
Treba mi nešto slično voip telefoniranju preko interneta ali da se koristi postoječa fiksna linija i njezin broj.
Probao sam koristiti voip telefoniranje preko interneta ali glas dosta kasni prilikom razgovora i nemam svoj broj na koji me netko može zvati.

Unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoči!

Mislim da svaki voice modem može obaviti to što ti treba uz neki dialing softver (najčešće ga dobiješ sa njime, nešto poput ovog:
http://www.nch.com.au/dial/index.html
). Ima li ti laptop ugrađen modem? Vaćina novih naravno nema, a vidim i da je ponuda u trgovinama siromašna, eksterni ne nudi gotovo nitko…ovako nešto:

Ili ovo, nazalost nema na engleskom

http://www.avm.de/de/Produkte/Weitere/FRITZ_Card_PCI/index.php

PS ovo i ja imam, koristim za slanje fax-ova sa pc-a

Hvala što ste mi odgovorili!
Ne znam da li mi laptop ima taj modem,morat ču nači nekog tko se kuži u rabolječunala da mi to pogleda jer se ja slabo kužim.
Ja nisam najbolje shvatio ovo šta mi vi preporučujete.Da li to znači da ču ja u taj modem koji če biti spojen sa laptopom uštekat kabel od telefona i onda uz pomoč dailing softvera vršit biranje brojeva telefona i javljat se na pozive.Odnosno da li je to što mi vi preporučate telefoniranje preko interneta i da li račun za telefoniranje plačam internet operateru ili t-comu kroz normalan telefonski račun.Npr. ako mene netko zove na kućni telefon da li se ja mogu javit preko laptopa.

Da, voice modemi bi trebali omogućiti da koristiš normalnu telefonsku liniju ali da razgovaraš preko laptop mikrofona/zvučnika ili slušalica. Softver ti je potreban kako bi mogao birati brojeve i odgovarati na pozive. Ti modemi imaju i funkcionalnost telefonske sekretarice.

Od srca puno hvala na pomoči.
Napisat ču kako je ispalo kad sve riješim.

Pronašao sam ovaj voice modem na ebay-u pa me zanima da li je to taj modem koji meni treba za telefoniranje preko laptopa? Na slici je i nekakvi cd pa su to vjerovatno upute ili program za telefonioranje.

[attachment=1]SLIKA VOICE MODEMA.jpg[/attachment]


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja