SpesDriver | Testovi za polaganje vozačkog ispita

Nekada davno započeo sam jedan projekat, ljudi su se počeli interesovati, pa sam nastavio razvijati i evo skoro sam “izbacio” novu verziju. U početku je to samo bila web aplikacija za polaganje vozačkog ispita, a sada pokušavam proširiti, dodao sam spisak auto škola, i planiram ubaciti još neke stvari.

Tehnička strana će vas vjerovatno više zanimati s obzirom na tip foruma :smiley: Test aplikacija i admin panel su izrađeni sa Angular Materialom i posljednjom stabilnom verzijom AngularJSa. Angular Material je još uvijek u razvoju tako da je moguće da aplikacija ima bagova, nešto mojih, a nešto i greškom Angular Material tima :slight_smile: Ostatak sam radio sa Bootstrapom i jQueryiem. Yii2 radi u backendu.

Imao sam problema sa SEOom, pa sam napravio malu skripticu sa PhantomJSom koja renda stranice, čuva izrendan HTML i onda kad neki pretraživač iskoriti escaped_fragment vraća mu izrendanu stranicu. Nadam se da će taj dio raditi kako treba.

Cijela aplikacija je projektovana tako da se lako dodaju nove države i sa mogućim prilagođavanjima na nivou svake države.

Test aplikacija za BiH:

Naslovna za BiH:

Pošto sam radio single page aplikaciju lako mi je bilo da sa Cordovom i Crosswalkom napravim Android aplikaciju (znam da je loše što nije native, ali bitno mi je brzo razvijati aplikaciju):

Prijedlozi kritike? :slight_smile:

1 Like

Na stranici test meta title ti je Bosna i Hercegovina.
Slobodno stavi pun opis: “Testovi za polaganje vozačkog ispita u BiH”. Takođe istu stvar treba staviti na stranicu u h1.
Pošto želiš raditi int targetiranje onda html lang=“en” mora da se podudara sa relnim stanjem.
Takođe ja bih url daodo ba/testovi-za-polaganje-vozackog-ispita/ npr
Plavi header bode oči na stranici test.

Promijenio sam titlle, na stranici sa H2 podigao na H1 i promijenio jezik. Header je te boje, to je Material Design filozofija, ali konsultovaću se sa dizajnerom.

O ovome bih trebalo da razmislim, uticalo bi na dosta stvari.

Hvala na prijedlozima :slight_smile:

1 Like

Šta je bolje i zašto?

/ba/test/testovi-za-polaganje-vozackog-ispita
Imam ključne riječi u URLu ali je predugačak i više izgleda kao članak nego naslovna stranica aplikacije.

/ba/test/home
Kratko, uredno, ali nemam ključnih riječi, kakav će uticaj imati na SEO?

Tebi je SEO na ovoj stranici trenutno u drugom planu, jer to nije obicna informativna web stranica, nego specijalizirana web aplikacija.

Tako da ti URL-ovi bi trebali biti semanticki tocni, a ne nekakvi Google SEO optimizirani.
Dakle tocno bi bilo:
/ba/test/pocetna
/ba/test/pitanja/1
/ba/test/pitanja/2
/ba/test/pitanja/3
/ba/test/rezultati

itd. itd.