Splitska banka - internet banking

Dali ima ovdje netko nalog u Splitskoj Banci i jel ga iritira njihov internet bankin sistem?

Ja bi zašamarao onog tko je to radio :confused: …jer otkad su napravili novi sustav, nema mi veće tlake nego napraviti transakciju.
I prije nije bilo tečno…ali ovo sad je ubi Bože.
Mislim, navikao sam na novi sustav…ne gubim se više…i nije da kukam jer mi je nepoznato.
Nego jednostavno ne mogu vjerovati da su jednu običnu transakciju sveli na:

Četiri puta ubijati prste na onoj token kartici sa malim tvrdim gumbima…koji hvataju svaki drugi put ukoliko se pokuša imalo brže tipkati. Od ta 4 puta, 3 puta se tipka glavni pin i jednom onaj CR sigurnosni broj. Znači, tri puta kroisnik mora u glavi zbrajati jel će stisnuti šesticu ili sedmicu nakon glavnog pina…a takve male sitnice se brzo zaboravljaju. I dok cijeli internet nastoji biti što intuitivniji, oni su zakomplicirali priču sa tom sedmicom, kao da šestica iz prvog sustava već nije bila dovoljno komplicirana.

Pored toga, mora se tri puta pretipkavati broj sa kartice na računalo.

Znači, prvi puta procedura kod logiranja:

Username + token pin + 6 + pretipkavanje broja natrag na računalo

Pa kod unosa novog primatelja:

token pin + 6 + pretipkavanje broja natrag na računalo

Pa kod konačnog izvršenja transakcije:

token pin + 7 (sedmica ovog puta, jebla sebe) + pretipkavanje broja sa računalo opet u token karticu + pretipkavanje natrag broja sa kartice na računalo

Užas…

Ne samo internet banking. SB je uzasna banka i u poslovanju i u ophođenju s klijentima. Bio sam njihov klijent od 2001 - 2010 … samo negativne stvari. Najbolji net banking im je bio dok su jos bili HVB Splitska banka … on je bio napravljen u javi, brza autorizacija s usernameom i TAN code-om. Sve u realnom vremenu i jako brzo. Nakon tog su ih kupili francuzi … i tada je bila 1. verzija “novog” net bankinga. Uzas. Niti si znao koliko para imas, koliko si potrosio ni dali je dosla uplata. Sve informacije su kasnile 12 i vise sati. Do te mjere je to bilo grozno da su developeri zaboravili (kod jednog upgradea) staviti osnovni modul bankinga -> Placanje naloga. Tako da jedno 24h nitko nije mogao raditi transakcije. Necu uopce komentirati njihov idiotski sustav procjene kreditne sposobnosti.2009 nisam mogao dobiti pisljivi kredit od 70.000 kn na 5 godina a imao sam placu neto 6.000 kn. Razlog je bio “kasnili ste 10 dana s uplatom jedne rate revolving kartice”. LOL

I jos jedna stvar, skoro zaboravih … dogovorio se 2010 s komadom van, na racunu SB 40.000 kn, a ni kune u dzepu. Idem na bankomat, pise uredno stanje … ali neda niti lipe van. Skoro se osramotio, zvao kolegu da posudi pare, jer eto idiotska banka neda. Sutra otiso do banke digo uzbunu, ispricavali se … da je bilo “odrzavanje sustava”. To je bila kap koja je prelila casu. Fino sam zatvorio sve racune i pozdravio se s njima.

Po meni (a probao sam i SB, ZABA, PBZ, HYPO, IMEX) najbolja je RBA, i po bankingu i po usluzi. U RBA imam vec skoro 6 godina, 4 poslovna racuna i 3 privatna … nikada nikakvih problema nije bilo.

2 Likeova