Sponzorirani članci na vecim portalima, iskustva?

Da li je tko kupovao sponzorirane clanke na vecim portalima kao sto su net.hr tportal.hr index.hr javno.com jutarnji.hr, monitor.hr itd… Kakva su vam bila iskustva? Koju ste cijenu uspjeli dogovoriti i koliko traffica je pojedini clanak generirao?

Ja sam nedavno uzeo sponzorirani clanak na monitor.hr po cijeni od 2500kn + PDV te je clanak prema google analytics-u generirao oko 4000 posjeta u tri dana.

Moj zakljucak je da se bas i nije isplatilo. Kakva su vasa iskustva? Da li clanak kupite po cijeni izlistanoj na sajtu ili je cjenu moguce spustiti cjenkanjem?

Pozdrav

Cijenu je gotovo uvijek moguce spustiti, pogotovo ako se radi o manjoj kampanji koja nece stetiti portalu u smislu da ce uzeti vrijeme i poziciju koja se moze prodati drugom oglasivacu.

Sto se tice spustanja cijene, oni su u vecini slucajeva spremni dati welcome bonus (5-10%) + agencisku proviziju ili rabat na avans.

Po mom iskustvu se da nagurati 25-30% rabata.

Nebi o detaljima, nebi bilo korektno…

Za 2 500kn fino odes na konferenciju, zavrtis koju rundu medu urednicima, novinarima i blogerima i imas “sponzorirane clanke” kad ti trebaju :wink:

Ja nisam imao iskustva sa time, ne zato sto ne bih zeleo, nego nemam novca :smiley:

U svakom slucaju, kod nas u Srbiji je jedan od najposecenijih portala


koji dnevno ima valjda preko 180.000 unikata. Tamo je cena PR clanka 250 evra!

Ipak, kakav sam pametnjakovic, posto nemam para za PR clanak, dogovorio sam se da uzimaju tekstove sa mog portala, da ih stavljaju kod njih u TEHNOPOLIS sekciju i da me linkuju kao izvor. To mi za sada donosi dobre posete!

Naravno da to nije isto kao PR clanak, ali svakako znaci i dovodi mi posetioce…

To je bolje od PR clanka !

I pritom besplatno :wink: I objavljuje se konstanto, a ne jedom i cao :smiley:

Mislim da je to skupo i da se ne isplati. Radi na seo-u, dohvatiš jednu dobru poziciju i eto ti sponzorirani članak za cijeli život besplatno.

Ja sam jednom prilikom poslao mail glavnom uredniku monitora da mi besplatno objave reklamu, prihvatili su. Bila je par dana u flash vjestima i slala mi je po 800 posjeta 4-5 dana!

[quote=“sime_zd”]Radi na seo-u, dohvatiš jednu dobru poziciju i eto ti sponzorirani članak za cijeli život besplatno.
[/quote]

ali treba racunati i na to da sponzorirani clanak na velikim sajtovima uvelike doprinosi SEO-u.

Kako? Ako se poštuju Google-ovi guidelinesi, sponzorirani clanak mora imat no-followane linkove.

onda vjerovatno vecina ne postuje google guidelines-e jer ovi na kojima sam do sad objavio nemaju nofollow linkove :slight_smile:

a ja cuo da nofollow vise ne vrijedi… hah :stuck_out_tongue:

Kako to misliš ne vrijedi?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja