Pozdrav svima,
Složio sam novu stranicu sa on-line trgovinom u wordpress-u.
Nisam neki stručnjak, radio sam to prije onako usput, ovaj put sam si dao malo vise truda.
Dobijam “contact your provider” poruke da dignem php - ali mi stranica ne radi na više od 7.3, i sljedeće -
Page cache is not detected and the server response time is slow
-utf8mb4 requires a newer client library
-You should use a persistent object cache
Sad više ne znam jesam ja nešto krivo napravio ili je hosting u pitanju???
Sve prijasnje verzije stranice, teme i plug-ini su izbrisani prije rada na novoj verziji pa mislim da to sigurno ne stvara konflikte.
Ako netko ima kakvu ideju uključujući i promjenu hostinga, samo recite. Pozz
Php sam digao na 7.4 (mysqli zamjenio u nd_mysqli, pdo_mysql u nd_pdo_mysql, i uključio mysqlnd). Cache sredio sa plug-in ws total cache (poklikao enabled i mamcached). Čini mi se da se nešto brže otvara stranica.
Sad mi pod site health javlja da mi fali optional module imagick i da action_scheduler_run_queue is late to run.
Jel se nekome to desilo i šta sad? Prvi put vidim (kao i hrpu toga ovih dana;))
Da li si rješio problem?
Ja sam prebacivao na PHP 8 prije koji dan. Iako bi stranica trebala biti brža , brzina se nije puno promjenila.
Morao sam uključiti imagick i zip ali zip nisam uključivao pošto na serveru već postoji Brotli kompresija.
Ono što mi se dešava da iako je cache uključen, vrijeme odaziva se produži na preko 1s što je neobično (prije je najduže bilo oko 0.6- max 0.8s). Prešao sam i na nove blokove koji rade sa flexboxom pa bi i zato trebalo sve biti brže.
Izbacuje mi i da moram uključiti object cache? Neka ideja?