SSL certifikati i vlastita IP adresa

Interesira me, pošto sam uglavnom radio s niskobudžetnim projektima pa o ovome nisam razmišljao, kako bi bilo da svoj forum stavim da preko SSL certifikata radi i da ima svoju vlastitu IP adresu.
Razmišljam kakvog to utjecaja ima na rangiranje Googla i koliko bi to bilo plus za jedan web. Konkretno da li bi imao manje spama, a možda bi bio vjerodostojniji s tim ‘čudima’ sigurnosti. Da li je to uopće izvodivo?

cijeli web na ssl-u? to mi se ne sviđa baš, Na SSL pucaš dijelove koji trebaju biti od iznimne sigurnosti samo, a ne cijeli web, ne vidim uopće upotrebu SSL-a na nekom forumu, nećeš ništa s time dobit, spam nema veze s SSL-om, a i mislim da google ne gleda to, a ako i gleda onda je to zanemariv podatak :slight_smile:

mislim da ti ustvari i neznaš što je SSL pa evo vidi

možda bolje

tnx, u pravu si, neznam o tome ništa pa pitam. Zaintrigiro me PBZ i internet poslovanje haa :slight_smile: . Malo još uvjek mješam babe i žabe, vidio sam da firefox podržava neki sigurnosni ‘nemam pojma šta’ pa sam mislio da je to u pitanju.
ps: i kod nekih torenta sam primjetio shttp

SSL koristis kad ti je bitna tajnost, npr. logiranje, admin podrucje (iako, ne nuzno), a tako i internet bankarstvo.

Gledao sam moju domenu odnosno da se ispravim ip adresu i vidim da je na nju privlekano 20setak sajtova, pa razmišljam hm… možda bi trebao zakupiti samo svoju IP.

Mah … kompliciras bezveze. Ako nemas problema sa performansama, ne diraj. I btw, iza iste IP adrese moze biti vise servera.

u pravu si, malo prerano razmišljam o ‘zecu i ražnju a on još u šumi’.
Razmišljam da kad počne dolaziti puno više posjetitelja da ću morat poduzeti neke akcije za stabilnost i brzinu cjelokupnog sajta, al sve u svoje vrijeme.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja