Sta bi ste vi sa 5000 eura u Web svijetu?

Pozdrav svima, sta biste vi da imate u rukama 5000 eura i da zelite da ulozite u sajtove ili bilo koji oblik web zarade kako biste ih rasporedili i plan dalje sa njima, Pitanje nije nikakva sala nego sasvim ozbiljno…

Da uložiš u obrazovanje u smislu programski jezik, strani jezik, tečajevi?

Već je bilo priče o ovome. Ulažeš u ono što znaš. Ne možeš uložiti 5000 evra u gajenje ovaca ako o tome ne znaš ništa. Tako ti je i ovde.

Stranice i ideju moraš sam imat.Može se kupit gotov proizvod al si poslje u problemu za daljnji razvoj. Po meni novce na webu trošit za odličnu promociju vrhunske stvari npr njuskalo i time postaje brend…
A za sada bolje uložit u Algebru i rasturit programse jezike, mrežne protokle i sigurnost na webu pa sutra stojiš sam iza velikog projekta ( o nikom ne ovisiš)…
To bi ja napravio

Ako planira sam radit web stranicu i od nje zarađivati nešto, onda je bacanje para ulaganje u bilo što od predloženog (tečajevi i slično).

Uz malo volje se sve to može naučit preko interneta. Tako sam i ja počeo sa programiranjem u PHP-u; možda nećeš znati sve stručne izraze i tome slično, ali možeš naučiti sasvim dovoljno za izradu vlastitog projekta. A ostaju ti sredstva kojima možeš poduprijeti nekoliko vlastitih projekata, a ne ih uludo bacati da bi naučio kako napraviti “print: Hello World!”, jer ćeš svakako morati puno više stvari naučiti sam kada jednom započneš neki projekat…

Konkretan odgovor na pitanje ne postoji, ali svakako jedan od boljih načina investicije je da kupiš par manjih web stranica (do max. 500€) i radiš na njima. Poslije sebi ostaviš one koje donose najviše zarade, a ostale prodaš, i tako u krug…

U principu, jedan pogodak imaš na najmanje 10 pokušaja. Dakle, trebao uložiti u ne manje od 10 projekata ne više od 500 eura, pri čemu bi ti jedan trebao vratiti makar tih 5000 eura i barem kamate od inflacije.

pa kupio sajtove i ostatak dao D.Bjegoviću da mi obavi marketing :smiley:

Svako ulaganje predstavlja potencijalni rizik. Kako svugdje, tako i ovdje treba zdrav razum i malo sreće. Ne bih se baš složio s tim omjerom 1:10.

Da pogriješi npr. u 50% slučajeva, opet to nije totalni promašaj, jer opet može preprodati kupljenje web-stranice, i po malo nižoj cijeni…

Kod prvih par investicija će pogreška možda biti oko 75% (1:4), ali s vremenom (iskustvom) će ići na bolje.

Kupit jedan web za 4000 € koji ima stabilne prihode i stabilnu posjetu preko tražilica.
Očekivani mjesečni prihod cca 300 €.

Za 1000€ kupiti jedan ili još bolje 2 manja weba tematski povezani s prvim da ih se može umrežiti u cjelinu.

Čuvao dok nešto ne dođe samo od sebe. Na silu ćeš samo izgubiti novac.

Pa na tvom mjestu, ukoliko znaš raditi sajtove, bi sve novce uložio u domene, hosting i platio bi content writere da napišu dosta sadržaja te bi tako stvorio malo veću mrežu sajtova ali bi i također kupio 2-3 sajta za 2k eura. To je samo moje mišljenje :slight_smile:

+1


ideje:

  • ulozi u 1/2/5/N sajteva
  • daj algebri
  • budi programer
  • bla bla

Nula bodova, kratko receno.

Recimo da ako pitas to ovdje, pojma nemas o webu (zakljucak, mozda krivi). Onda tocno to kaj sime kaze, detaljnije receno:

a) stavi na orocenje od 12 mj, to ce se brinut za inflacije i te fore, i malo ces zaradit
b) pocni radit, 12 mj kasnije imat ces sliku dobru ako budes konstantno radio o tome sto mozes/zelis i tako, pa investirat u sto treba, sajteve ili posao.

Kad tak odradis imas sanse uduplat, utrostrucit novac u next 12 mj (profit + vrijednost “imovine”).

Tako nest. Osim, ak ti je svejedno za lovu, kupi sajt odmah.

p.s. Nedo bog ici trosit tu lovu za programiranja i te gluposti, tecajeve. My 2 cents.

[quote=“trnac”]Kupit jedan web za 4000 € koji ima stabilne prihode i stabilnu posjetu preko tražilica.
Očekivani mjesečni prihod cca 300 €.

Za 1000€ kupiti jedan ili još bolje 2 manja weba tematski povezani s prvim da ih se može umrežiti u cjelinu.[/quote]

Po meni to je prevelik rizik ako iz nekoga razloga site doživi ban od strane googla. To bi napravio ako bi imao puno veći buđet od tih 5k eura.
Pametnije uročit i nastavit biznis sa traktorima pa nek vrijeme pokaže :lula:

Zašto svi spominju oročenje, možda nisam dobro informiran ali za tu cifru na 1g bi zaradio 100tinjak eura?
Svaki put kad dođem u banku prvo mi propovijedaju kako bi trebao novac staviti na štednju ili oročenje, ja to samo ignoriram.

Webmaser sam to jest znam raditi kakve takve sajtove, novac sam odvojio za neka ulaganja i sirenje, najvise zaradjujem na stranom trzistu, e sad bi zelio da zapocnem nesto i na nasem jeziku i za nase ljude pa bi ulozio te pare, evo nadopuna onoga sto sam pitao nadam se da je sad mnogo jasnije, Novac neplaniram stavljati na banku da lezi nego ulagati u nekom skorijem vremenu :smiley:

[quote=“sime_zd”]Zašto svi spominju oročenje, možda nisam dobro informiran ali za tu cifru na 1g bi zaradio 100tinjak eura?
Svaki put kad dođem u banku prvo mi propovijedaju kako bi trebao novac staviti na štednju ili oročenje, ja to samo ignoriram.[/quote]

Obogatit se nećeš, to je sigurno, ja nešto imam oročeno na kratka razdoblja, tek toliko da ne stoji u kunama + pokrije neku inflaciju i tako to. Nitko ne misli da će tako zaradit ozbiljnu lovu.

Postanes affiliate broker. Unosan posao.

Otvorio bih topic u nadi da ce neka budala ispljunuti dobru ideju koju cu ukrasti.

oroči na dvije godine

+1

Ne zaboravi odvojit i nesto sitno za Sanjinovu knjigu.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja