Sta bude sa sajtovima poslije razvoda braka?

Ne razvodim se no teoriski gledano, sta bude sa sajtovima poslije razvoda. Npr. Kod mene sajtovi hrane nas cetvoro (zena, ja i dvoje djece) napravljeni su u braku, sta sutra se razvedem kako zena moze dobiti pola sajta, pola zarade. Npr. Samo promijenim isplatu da ide preko drugog pej pala npr na brata moga. Kako zena moze ostvariti svoje pravo? a vjerujem da je polovina njena ko i npr kuće stecene u braku.

1 Like

Neće ništa biti druže. Advokati će se fokusirati na to da žena/supruga dobije stan/kuću, i da ti plaćaš alimentaciju slijedećih 10-20 godina. Osim ako to žena/supruga ne želi, ili želi nešto drugo što ona misli da je zaslužila tokom braka. Ali neke stvari su sigurne, da ti ne gine da ćeš dobiti nogu iz svoje kuće, i da ćeš plaćati alimentaciju. Sud je uvijek bio i uvijek će biti naklonjen ženi i djeci. Opet zavisi od vrste problema zbog kojih se supružnici razvode. Nije isto da ti udaraš ženu, ili da se ona kur*a po komšiluku, ili drogira ili nešto slično. Onda ide obrnuto…

Sudac može izdati naloge informatičkim vještacima, koji ako treba, na temelju
međunarodnih sporazuma ugovora i slično, mogu pretresati sve tvoje hosting račune,
payment gateway servise, bankovne račune itd. U modernom svijetu to danas rade
specijalizirane agencije, kooperanti državnih tijela.

U slučaju naloga suda ne možeš sakriti svoja virtualna primanja.
Čak i ako si poslovao ofshore, mogu te pretresti. Naručito danas,
na području EU/USA, kada su zakoni vezani za privatnost građana
u službi državnih organa vlasti (olfo zbog terorizma).

Ti postupci su skupi i traju a na kraju ih mora platiti onaj tko
izbubi parnicu. U obiteljskom pravu, naručito u ovakvoj situcaji,
kakvu navodiš, parnice uglavnom dobivaju žene. To je nepisano pravilo.

Bez jasno definiranog predbračnog ugovora- nemaš šanse.

Ovo kazem i 100% je tacno. Susreo sam se sa zenom koja je imala zanimljive .BA domene i bas mi je bilo cudno odakle na njoj tolike domene a nema pojma o internetu, radi kao fitnes trener.

Objasnila mi je da je nakon razvoda dobila pola domena, sada ima oko 10tak .BA domena od koje je 3 dala meni na koristenje. Nju domene i sajtovi uopce ne zanimaju, ali eto posto sada zivi u inostranstvu nastavila ih je obnovaljati.

UPDATE

Nasao sam nase stare razgovore sa Skype, bivsi muz joj se bavio iznamljivanjem domena. Tacnije nakupuje domena ali ih ne prodaje nego ih renta. Ona je dobila polovicu svega od tog.