Sta da pokrenemo na domenu? Molba za savjet

Pozdrav,

Nedavno smo došl u posjed domene veoma kratke, ima ključnu riječ “hosting” i registrovana je prije 15ak godina. Moze se koristiti i za strano i domace trziste iako je jedna od domacih domena. Zanima me sta preporucujete? Prvo sto mi pada na pamet je blog na temu hostinga pa da s vremenom guest postove prodajemo.
Domen ima veoma jak autoritet:

Ako je na domeni bio sadrzaj na nasem jeziku, ja ne bih pokretao nesto na eng jeziku. Meni djeluje rizicno, mada svasta prolazi kod ekspired domena

Kakve su ovo brojke 7 i 21? 7 kolko domena linkuje jel? 21 broj beklinkova? Ako je tako kako ovoliki autoritet domene? Ne bi se ja zaklinjo u tu cifru sto oznacava autoritet. Ahrefs medj najboljima je al lupa cesto (ako je ovo ahrefsova brojka)

Mozda mozes neki aff sajt ka raznim hostinzima, solidne pare daju hostinzi za referal. Svi fale blue host znaci najveca je provizija kod njih. Mada kako to bi islo kod nas kao i kakva je konkurencija pojma neam.

1 Like

Domen je redirektovan na stranicu hosting provajdera jednog godinama. Mozda jer 15 godina je star pa dobar autoritetda ima?

Mislim da ako je domen bio redirektovan već neđe da sve što je trebao prenjet od sokova je prenio na sajt đe redirektovao. Naravno samo nagađam. Ja sam imao sličan slučaj đe sam već redirektovanu domenu poslije njenog isticanja redirektovao na moj sajt i nisam dobio ikakav boost. naravno ahrefs i ostali će očitat povećanja autoriteta beklinkova, ali pravi boost na guglu nisam dobio. Doduše bilo je tu još pokoji problem koji je mogao uticat, starost beklinkova i ne baš potpuno related sajt

Pogledaj na moz DA i PA,to ce ti vise reci nego ovaj ahrefs.

i taj moz kad pogledaš možeš vidjet gomilu onih levitra clialis cheap shoes domena kako imaju jak DA i PA. te brojke oko autoriteta ne znače previše. nažalost samo ručna provjera i logika fercera. jer alati pojma nemaju i jednako vrijednuju profil ili komentar iz nekog ćoška velikog sajta kao i link iz nekog jakog posjećenog članka sa nekog jakog sajta. a jasno je ko dan da nemaju i ne mogu imati istu vrijednost. takođe ogroman broj linkova sa raznih smećarskih sajtova lako može napumpat autoritet kod tih alata koji ocjenjuju autoritet.

1 Like