Šta kažete na ovo? SEO optimizacija oglasnika

Pozdrav kolege!

Pred cca tri godine sam napravio oglasnik. Svi znamo da je to jedna od najkonkurentnijih niša u Hrvatskoj.

Međutim, samo sa SEO optimizacijom nakon tri godine oglasnik sada ima cca 300 posjeta na dan i konstantno raste.

Ovaj pad crte na kraju nije pad nego analytics iz nekog razloga tako pokazuje :grimacing:

GSC

4 Likeova

Odlično.
All-round ili specijalizirani oglasnik?

Sve kategorije su identične Njuškalu.

Bravo na napretku. Napredak je dobar i lijepo izgleda.

Ima nesto sto bi htio da komentiramo oko tog oglasnika?

Je li HR oglasnik?

Da, oglasnik je za Hrvatsku.
Pa ništa, malo me iznenadilo da sam uspio samo sa SEO optimizacijom to postići u tako konkurentnoj niši, nisam mislio da će ići tako dobro.
Ukupno ulaganje je bilo kupnja domene i hostinga i tema koja košta 65$.

2 Likeova

Svakako teska nisa za postat iole bitan na tom trzistu ali s druge strane neogranicen potencijal u vidu keyworda za koje se moze rangirati. Prema GSC grafu peak ti je 90 klikova, znaci ostalih cca 210 dolazi s drugih trazilica?

1 Like

Nisam to gledao ali budući da je većina posjeta iz HR, sumnjam.

Ipak je posjeta samo 100 dnevno, ne znam šta je analytics zbrljavio kada sam gledao:

Koji bi bio plan monetizacije ovakvog sajta?

Može se postaviti Google Adsense pošto web ima odobrenje i prošao je review. Također u samom backendu postoji mogućnost naplate oglasa.

Osim AdSensa može se za siću dogovoriti preuzimanje oglasa od agencija za nekretnine.

Kako bi to išlo, možeš malo detaljnije?

Agencije u HR uglavnom imaju webove od 3-4 tvrtke. U zadnje vrijeme se otvara dosta novih agencija i svima je važno da budu što prisutnije na tržištu. Imaju određen budžet za oglašavanje jer znaju da će se bez oglašavanja teško pozicionirati.
Neki oglasnici i dalje nude besplatno preuzimanje agencijskih oglasa, ostali naplaćuju kako stignu u zavisnosti od svoje veličine.
Napraviš preuzimanje oglasa (nekretnine1pro, dimedia, prolink) i ponudiš agencijama.
Što više jezika imaš, to bolje.

.

2 Likeova