Šta mislite o jeftinim guest postovima sa jakih sajtova

Kakvo je vaše mišljenje o ovakvim guest postovima npr

Uzmite u obzir da bi se radilo o već napisanim kvalitetnim člancima, da mi ne bi oni pisali one njihove “članke”, znači kvalitet teksta bi u najmanju ruku bio solidan

Da li se isplati kupovati i imaju li neki vidljivi uticaj na rangiranje, rast autoriteta sajta i sl. ovi kontekstualni linkovi iz tih članaka, naravno računajući samo da se kupuju članci koje gugl indeksuje?

Kakva je razlika između ovih jeftinih i istih usluga guest postova sa istih sajtova koji koštaju desetak puta skuplje?

Mislim da je bolje stavit novac na hrpu i zapalit.

Zašto su loši ovi linkovi?

Mislis da ces dobiti pravi link koji ce ti donjeti koristi za 15$ a od tog iznosa jos dio ide za clanak?

Potrosio sam sigurno 2000 € tokom godina na linkove. U 99 % slucajeva nikakve koristi ili negativne posljedice. Jedino pozitivna iskustva sam imao kada sam kontaktirao direktno vlasnike sajtova i dogovorio razmjenu 2-3 way ovo ostalo bacanje novaca. 90 % tih linkova ces dobit na blogovoima i stranicama koje nikad nece biti indexirane a ako i indeksiraju korisisti su nikakve jer je to vecinom blog post na blog odjelu jakih stranica. Kao tipa da ti ja ponudim link sa wordpress.com jer imam blog na wordpress.com domeni a link na mojem blogu ne vrijedi nista. Ukoliko se radi o osrednjem ili losem sajtu na ovaj nacin si vracaju ulog koji su ulozili u site koji nije uspio pa ga nakrcaju sa linkovima koji pogadas nista ne vrijede.

Kontaktiraj direktno vlasnike stranica koje mislis da su dobre sve ostalo je bacanje novaca i punjenje đepova indijcima koji rade za kikiriki.

A i sama logika ti govori da to tako lako ide svi bi mi imali uspjesne sajtove. Pa kupio bi tu linkova za par tisuca eura i boli me briga.

2 Likeova

U potpunosti se slazem sa @petarcro, ovo sta ti oni nude za 15 US je ekvivalent fiverr ekipi koja za 5 dollara radi svasta. Skrepaj stranice i direktno javljaj vlasniku sajta na mail, gledaj da je mail na ime vlasnika sajta.

Da znam da su to članci iz zaturenih ćoškova sajtova i da ne nose neku veliku vrijednost. Jako dobro poređenje

Nisam ja očekivao nešta posebno više od toga. Nisam mislio gurat na ovaj način neki bitan keyword već neki slabo tražen keyword i topic 10-20-30 pretraga mjesečno koji nema neku konkurenciju. A lakše mi je ovo platit nego sam pravit web 2.0

Evo na ahrefs gledam sve primjere guest postova koji mi šalju na upwork đe su objavljivali i đe mogu da objave i nijedan ne rangira ni za jedan termin, ne da ne dobija posjetu sa gugla no ni ne rangira, a budžet mi je po guest postu 100$ u opisu posla.

No dobro, odustajem od ovih linkova. Odustajem zapravo od skoro svih linkova jer ili su rizični linkovi ili skupi ili teški za dobiti. tako da mi ostaje sadržaj da razvijam i pokrivam što više lakih tema, to mi i jeste najlakše.

Generalno se slažem sa ekipom. Te sajtove SEOi masovno spamuju, i to baš ovakva Fiverr ekipa. Kontam da ne bi bilo negativnih posledica, ali bi bio bačen novac.

Mada, sigurno da ima tu i tamo neki sajt koji i dalje vredi.

Nikad nemoj kupovat to jeftino,to je vecinom resell sa fiverra za vise novca. Dobit ces hrpu spammy linkova od koje neces imati nikakve koristi vec samo negativne posljedice.

Po mom iskustvu bolje ti je platit nekom 200 - 300US za jedan dobar GP. :slight_smile:
Samo Scrap i lupaj. Uštedjet ces hrpu vremena i para.