Šta mislite o .shop nastavku za domene

Pozdrav raja, namjeravam da pokrenem web shop pa me zanima vaše mišljenje o izboru domene.

Naime, za naziv shopa imam slobodne domene .net. i .shop, pa nisam siguran šta je bolji izbor. Budući web sajt će se baviti isključivo prodajom.

Zanimame kakvo je vaše mišljenje o domeni .shop što se tiče rangiranja, kao i to kakav dojam ostavlja na buduće posjetitelje, i tako to?

Nego kako. :blush: Zašto ne biste supruga i ti imali svatko svoj webshop? :thinking:
Kako ide njezin projekt Tezga.net ?
(Ovo kao uvod u raspravu.) :o:

haha, gdje me nađe :grin: Pa kao što sam i rekao nekad davno, povremeno mi dođe da napravim neki sajt, pa kupim domenu, uzmem nekoliko dana, uradim sve i onda napustim, te nakon nekog vremena sve pobrišem i tako ukrug. I shop Tezga.net tako stoji napuštena, prije nekih dvadesetak dana bio kreno da sve pobrišem, al opet žao mi nešto bilo, pa ostavio i produžio domenu :grinning:

Sad evo hoću nešto novo da probam :smiley:, pa ne mogu da odlučim između .net i .shop

He he, :blush: Brozu ne zamjeri, sjećam se da si nedavno pitao za Tezgu, podržali smo te ovdje, mislim da je to dobra domena a ni extenzija sigurno nije loša, ako nije najuspješnija do sada; to mora značiti da postoje i drugi faktori koji utječu na probitak i sigurno ne bi bila bolja da se zove Tezga.shop. :blush:
Uz sve to potrebno je i vrijeme, naravno.

Mislim da to nikako nije najvažnija dilema, ali prednost bih ipak dao extenziji .net, čisto ozbiljnosti radi.
My two cents. :slight_smile: :o:

Zahvaljujem na podršci koju sam tada imao :blush:

Svjestan sam da je puno puno faktora potrebano za uspjeh u bilo kojem poslu pa tako i na webu. Tezgu sam napravio, ali nikada ozbiljno nisam poradio na promociji, niti na bogaćenju punude neke interesantne robe.

Ovu sada temu sam pokrenuo da vidm sta misle ostali o domeni (.shop), odnosno da li uopće pokrenuti neki web shop na toj domeni, jer ja lično ne znam ni jedan ozbiljan shop sa tom domenom (mozda postiji, ali ja ne znam).

Generalno najbolje je pronaci .com domen. Ukoliko je tezga . com zauzet mozda prodavnica . com nije :smiley: Razumes sta hocu da kazem…