Šta radite po pitanju komaraca?

Ovako, ovo ljeto sam opet bio u Kleku i morao spavati ispod klime pošto im vjetar ne odgovara izgleda. Mene zanima šta radite vi cijelo ljeto po pitanju komaraca ukoliko niste baš tamni :D?

spljeskavam ih kad stignem a kad ne onda se cesem…

1 Like

Što je najgore, izađem navečer malo prošetati, vratim se u apartman sav izujedan, čak sam jednog ubio na vlastitoj ruci, ali uspio me je ubosti prije nego li sam ga likvidirao -_-. Nekad su ujedali samo dok miruješ (spavaš), sada i dok hodaš.

Ima onih narukvica i sprejeva ali ne znam koliko je provjereno pa sva mišljenja u ovu temu :D.

U stanu/kuci obavezno Raid aparat sa tecnosti ili tabletama evo vec 4-5 godina svake godine to koristim i spavam s otvorenim prozorima iako ih ima more napolju.

Sto se ovako napolju kada ste tice tu pali autan sprej ili stick, jedina je mana miris pa ne moze da se koristi ako idete u grad vec ovako za neko rostiljanje, posao, privatno okupljanje itd.

3 proverena stvar je alkohol, kada idemo na pecanje ili generalno izlazak, rostilji itd a nemam nista od 2 opcije gore onda se dobro natankamo pa kad udje alkohol u krv ne znam da li njih odbija ili mi ne osecamo ali nema problema s komarcima. :smiley:

1 Like

Vidiš nisam znao za taj Raid, da li je štetan kada se udiše? Tablete, misliš na ono što ide u utičnicu?

Miris lavande tjera komarce i metvica. makar meni ni to baš ne pomaže, evo na kapak me ubo

Gusta mreža na prozorima - zaustavlja komarce, ali oni su lukavi i uvijek nađu neki prolaz

Ventilator - otežava im letenje i komarci ga izbjegavaju, ali čekaju te čim se makneš od ventilatora

Tablete i tekućine koje se uključuju u utičnicu (Raid, Pitroid, Vape…) - djeluju dobro i učinkovito, možeš ih nositi sobom ako recimo boraviš u hotelu, odlično za prostoriju u kojoj spavaš, nedostaci su što moraš biti u prostoriji s utičnicom i što nisu za prostorije u kojima borave mala djeca

Repelenti (Autan) - djeluju odlično, nedostatak im je što smrde. OK ako ideš na pecanje negdje gdje te nitko neće vidjeti ni njušiti, nije OK ako tražiš partnera/icu za snošaj

Prirodna sredstva (lavanda, metvica, češnjak, citronela i još trista čuda) - dobro je što je prirodno, loše je što uopće ne djeluje, bar ne sa današnjim komarcima

Čitao sam da se može napraviti zamka koja proizvodi ugljen-dioksid koji privlači komarce (što i mi sami proizvodimo), i ta zamka jeste da jednom kada uđu ne mogu izaći. Nisam se usudio to uraditi jer sam se bojao da će sutradan biti milion komaraca jer nisu svi nasjeli na zamku :D.

Znam za guste mrežice, ali ne mogu baš to u apartmanu da radim :D.

Meni frend ima neku svijeću što daje miris po limunu, a komarci idu na nju ko ludi. Neku večer smo mu bili pred kućom i od kad je to upalio ni jednog komarca više nije bilo, svi su krenuli na svijeću i utopili se u vosku. :slight_smile:

Čuo sam za to. Zanimljivo je da iz godine u godinu komarci su sve pametniji i pametniji. Prije si ih mogao bez problema uhvatiti, uvijek na zidu, sada se sakriju, a što je najgore ove godine počeli ujedati dok šetaš ulicom, koja banda :D.

Otkrivaju raznorazne lijekove a ne mogu naći za pišljive komarce. Da imam farmaceutsku kuću na to bih investirao :D. Nemam volje izaći vani kad znam da ću se vratiti sa bar 5 uboda :D.

U BiH ove poplave su nanijele tone i tone komaraca, nijedne godine ih nije više bilo nego sada… Samo ih muhalicom :collision: :smiley:

Jebo ih ja meni su izmasakrirali noge(gležnjeve).

Vlaga. 20 znakova. Još 20.

Kako to da u tursku i spaniju nema komaraca, jesuli oni radili sta po tom pitanju ili je to tamo tako

Vidiš, i ja kada sam bio u Turskoj nije bilo komaraca :D.

Ma kad te ugrize komarac nemoj mu ostati dužan nego ugrizi i ti njega!!

1 Like

Nije da se hvalim …ali nekim meni nepoznatim čudom…mene komarci zaobilaze u širokom krugu :smiley:

Može ih biti koliko hoćeš…svi iznervirani, žale se…svrbi ih…a ja, da nema tih koji se žale, doslovno nebi znao da je bilo prisustvo komaraca. Znači, ne samo da me ne pikaju…čak niti ne lete u blizini mene :D. Nije uvijek bilo tako…i fakat neznam što bi da sam im prestao valjat xd

Brate trebaš se nekad i okupat :stuck_out_tongue:

4 Likeova

Isti slucaj s mojim bivsim cimerom, ono sta god da se desava nas okolo satru njega ni jedan. Posto smo imali naviku cesto da idemo onako s drustvom pecanje, rostilj itd pa u prirodi kraj vode kad navale hoce covek da place, a on kulira dok je kod mene suprotno prosto sam kao mamac za njih.

Nervirao me je zbog toga… xD

Inace za sobe i dalje tvrdim Raid je mama, za nekih 5e moze da se uzme aparat i tablete pa probajte, ukljucite uvece i otvorite sve prozore u sobi, necete da poverujete.

Inace nema miris niti je opasan za ljude, tableta traje 8 sati (ima i tecnost pa dok je ukljucena radi), takodje rastera i muve i sve ostale napasti koje nam ne daju da spavamo. :smiley:

Smijat ćeš se ali pošto ja nikada nisam imao problem sa komarcima, nikada nisam koristio te preparate i u apartmanu sam zatekao uređaje koji idu u utičnicu ali nikako nisam skontao gdje da ubacim te tablete :D.