Šta se dešava sa posjetama premještanjem sajta na drugi server?

Zdravo svima, ja sam prilično nova na ovom forumu, imam puno pitanja, ali nadam se i odgovora na mnoge teme. :slight_smile:
Trenutno me zanima da li neko može da mi pojasni ovo iz naslova… Dakle, promijenimo hosting i premjestimo sajt na novi server, recimo, na skroz drugi kontinent, šta se dešava sa posjetama i pozicijama na pretraživačima? Premještanjem sajtova, primjetila sam drastičan pad posjeta, koji me prinudio da neke od sajtova ponudim na prodaju. Kako vratiti prijašnje stanje i posjećenost?
Hvala unaprijed na odgovorima.

Ako linkovi na sajtu ostaju isti, ne bi trebalo biti nikakvog pada u posjeti, jer je Googleu svejedno gdje je hostan sajt.Medjutim, ako ova “selidba” traje nekoliko dana, a ne obavi se u roku od par sati, naravno da ces izgubiti pozicije.

Nije trajala predugo, ali jednom davnom sam čitala da je najbolje da se server nalazi u istoj državi čiji domen i ciljnu grupu imamo. Medjutim, server u toj državi nije valjao, a nisam mogla ni da imam stranice na više servera, pa onda sve preselila na isti. Možda tu selidbu nisam obavila kako treba, možda zeznula permalinkove ili tako nešto, ali sad je tako kako je… :frowning:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja