Šta se to dešava na Instant Articles?

Na 70.000 poseta - 25 do 30 dolara. Šta se ovo dešava? Vidim da se nešto tehnički radi, povećevaju i smanjuju reklame, razne linkove ne čita kako treba. No, ovo je ipak mizerno i prebedno.

Kod mene nikad bolje . ECPM 1.80-2.00 samo sto su mi pocetkom mjeseca banovali jedan instant bez razloga

Ja sam imao kao i Kole i onda sam odustao od IA, baš je malo

Jel tu se vratili ili stoji ban?

Pazi, mi do prvog smo radili. Bilo je manje za 20% od prošle godine npr. ali je bilo, tipa na 4 miliona poseta blizu 3500 e, međutim, ovaj mesec je krenuo toliko loše, posete su ogromne, čak i tri puta veće nego prošli, ali zarada ne premašuje 25 - 30 dolara dnevno. Tehnički sve radi itd

Meni je bilo dobro jedno vrijeme a onda sam skužio da mi se više isplati bez IA, znači sa adsense. Da mi je 1 CPM na fejsu, nebi se maknuo ali isto kao tebi mi je palo ispod 0,50 i to je ono baš mizerno. Ovako barem ljude neke navučem na svoj web i to kompenziram sa tim što mi je doseg puno manji nego kad stavim IA članak

Jel manji doseg na adsense?

da doseg je oko 30% manji ali mi je oko 1-2 CPM na adsensu pa se to iskompenzira i zadržavam ljude na svom webu. Makar da se vrati kako je bilo nekad, odmah bi krenuo opet sa IA

Nisu, stoji idalje ban. Slao apele kazu kako domena krsi pravila. Nigdje veze. Ovaj drugi instant mi radi kao sat. Danas ecpm 1.80 i vec 28$

A odakle ti je publika? Ma sve im baguje mnogo.

News portal orijentisan na BiH. Ali na fb stranicama imam Ameriku, Njemacku, Austriju, Svedsku…mada mi je vecina BiH i Srbija

Totalno ludilo. Dakle mi pratimo i imamo uvid faktički u sve veće portale koji koriste IA, kod nas je potpuno rasulo sa cenom od 1.maja. Videćemo šta će biti, neće ovo propasti, daleko od toga, ali očigledno da ima prepuno problema, recimo jedna od stvari je što je nama na instantu ponekad u toku dana 40% od ukupne posete, prošli mesec je tipa bilo 70% na IA, a do tada uvek 90%.

ja imam jednu facebook stranicu sa 136,000 followersa veoma aktivnu gdje je 90% amerikanaca i sasvim dobro zarađujem od google adsensa.

Evo da se pridruzim KRITIZIRANJU Instant Articlesa u kojeg sam se zaljubio prije tocno godinu dana! :smiley:

Sve je krenulo idealno i lova je zaista jako dobra bila. Pocetao sam u svibnju 2018. godine i zarada je bila jako dobra. U prosjeku se dizalo po 15-ak tisuca kn mjesecno, a to je oko 2300 dolara. Tu je i adsense kojeg guram preko instagrama.

I preko poznanika sam vec bio upozoren kako ce preko zime biti katastrofa iako je posjeta bila jako solidna. Prebacujem na adsense i bez problema sijecanj, veljacu i ozujak uspijem zaraditi preko 1000€. I u ovom cetvrtom mjesecu radim glupu gresku jer sve vracam na IA. Zarada je mizerna, jedva presao 5 tisuca kn, ili ti 780 dolara tocno.

Adsense me kostao zbog toga i nisam najbolje iskoristio travanj unatoc dobroj posjeti. I dalje ista stvar kroz svibanj. U prvih sedam dana petog mjeseca imam 236 dolara samo i vidim da to ne ide na bolje kako bi trebalo. Adsense cak puno jace prode kad sve to prebacim na njih.

Sto se dogada uopce? Ima li netko konkretno objasnjenje? Za ovaj mjesec u prvih tjedan dana imam 366 tisuca broj prikazivanja, a ecpm je u prosjeku 0,64. Sjecam se kako je prosle godine u glavnom bilo 0,90.

Da se skroz prebacim na adsense?

Testiraj 20 dana - 10 IA, 10 AdSense, i onda odabereš onu koja ti ostvari najbolje rezultate. Ako budu identični rezultati, ja bih ostavio IA.

Najgore je što nema baš nikakvog objašnjenja, jedan naš portal je juče na 400.000 poseta zaradio oko 70 dolara. Nadam se da će popraviti ovo, jer nikuda ne vodi.

Pozdrav raja , ovako dobijo sam ban iz nepoznatog razloga na IA , sada sam ponovo poslao zahtev zanima me koliko se ceka na odgovor u proseku , inace u meni je cpm bio 0.70 $ domaca publika .

Za sta si poslao zahtjev? Apel da ti vrate ili zahtjev za novi Instant? Sa starom domenom?

Kad si dobio ban? Jel to sad nešto skoro ili

Zahtjev za novi instant (tacnije gde saljem tu sam jos prije dobio ban ali je istekao jos prije par mjeseci ) da stara domena … Hvala na svakom odg !