Ukratko, pronašao sam nakom dugo godina istraživanja pouzdanu liniju za uvoz robe iz Kine, sada kada sam to rijesio ( za što sam smatrao da je najtezi dio), postavlja se pitanje sta uvoziti ?
Pratim trendove na Aliexpresu, Amazonu, Pintterestu, ali jos uvijek nisam donio odluku.
Po meni tehnologija! Kopije iponea,elektricne romobile ,e bicikle, e motore, koje kakve baterije ali tehnologija najviše ukoliko imaš nekoga na moru možda i kinesku robu za ove shopove-standove prodaja nabrzaka turistu… Ako imas dobru vezu probaj iznajmiti netkome tko uvozi na veliko
Bitnim se postavlja pitanje - kako izgleda budućnost tržišta na relaciji EU-Kina. Razlog je naravno BRICS u kojem EU, za sada, nije dobrodošla. Oni koji prate događanja u svijetu znaju zašto.
Po meni, sve dok EU ne potakne proizvodnju (jeftinu) tih proizvoda koji se rade u Kini, neće se na tržištu ništa mijenjati. Zapadni svijet ovisi o kineskim proizvodima i industriji, a Kina opet (pa niti cijeli brics), mislim da ne može funkcionirati bez zapadnih zemalja koji su glavni kupci njihovih proizvoda i usluga. Mislim da se tu neće ništa bitno mijenjati.
nece se nista promijeniti … najveci ekonomski partner kine je SAD … ta veza se nikad nece pokidat jer da je nekome u interesu da se ta veza pokida, kina bi davno izvrsila invaziju na taiwan …
70% GDP-a bricsa cini kina, 13% indija … ekonomija kine je u padu, 2019. godina je vrhunac kineske ekonomije i kineska ekonomija vise nikad nece biti na nivou na kojem je bila 2019. godine … ekonomija rusije je, u najbolja vremena, bila malo slabija od ekonomije italije … jedna italija je vise privredjivala od cijele rusije (koja ima na raspolaganju energente)
long story short - ekonomija kine je u padu a rusija je tigar od papira, brics je prica koja ce se pricati jos par mjeseci i to je to … vise zajednickog interesa imaju SAD i kina nego kina i neka zemlja bricsa … nije proslo ni godinu dana od kad su se indijska i kineska vojska marisale na granici, kineski akademici govore kako je sibir istorijsko kinesko podrucje, objavljuju mape na kojima su dijelovi teritorija rusije i indije pripojeni kini
ono sto je najzanimljivije od svega a najmanje se o tome prica - bitka za industriju mikrocipova i bitka za energiju vodika/vodonika/hidrogena