Šta uvoziti iz Kine?

Kao što naslov kaže, šta uvoziti iz Kine?

Ukratko, pronašao sam nakom dugo godina istraživanja pouzdanu liniju za uvoz robe iz Kine, sada kada sam to rijesio ( za što sam smatrao da je najtezi dio), postavlja se pitanje sta uvoziti ?

Pratim trendove na Aliexpresu, Amazonu, Pintterestu, ali jos uvijek nisam donio odluku.

Koji su vasi prijedlozi, sugestije, iskustva :grinning:

Uskoro cu trebati i dropshipere za prodaju robe :smile:

1 Like

Sve oko solarnih panela.

1 Like

Biciklove,lampe,punjace…

1 Like

amfetamin iz laosa, kambodze preko kine :money_mouth_face:

5 Likeova

Po meni tehnologija! Kopije iponea,elektricne romobile ,e bicikle, e motore, koje kakve baterije ali tehnologija najviše ukoliko imaš nekoga na moru možda i kinesku robu za ove shopove-standove prodaja nabrzaka turistu… Ako imas dobru vezu probaj iznajmiti netkome tko uvozi na veliko :smiling_face:

Bitnim se postavlja pitanje - kako izgleda budućnost tržišta na relaciji EU-Kina. Razlog je naravno BRICS u kojem EU, za sada, nije dobrodošla. Oni koji prate događanja u svijetu znaju zašto.

ista kao i prošlost-sadašnjost

Po meni, sve dok EU ne potakne proizvodnju (jeftinu) tih proizvoda koji se rade u Kini, neće se na tržištu ništa mijenjati. Zapadni svijet ovisi o kineskim proizvodima i industriji, a Kina opet (pa niti cijeli brics), mislim da ne može funkcionirati bez zapadnih zemalja koji su glavni kupci njihovih proizvoda i usluga. Mislim da se tu neće ništa bitno mijenjati.

nece se nista promijeniti … najveci ekonomski partner kine je SAD … ta veza se nikad nece pokidat jer da je nekome u interesu da se ta veza pokida, kina bi davno izvrsila invaziju na taiwan …

70% GDP-a bricsa cini kina, 13% indija … ekonomija kine je u padu, 2019. godina je vrhunac kineske ekonomije i kineska ekonomija vise nikad nece biti na nivou na kojem je bila 2019. godine … ekonomija rusije je, u najbolja vremena, bila malo slabija od ekonomije italije … jedna italija je vise privredjivala od cijele rusije (koja ima na raspolaganju energente)

long story short - ekonomija kine je u padu a rusija je tigar od papira, brics je prica koja ce se pricati jos par mjeseci i to je to … vise zajednickog interesa imaju SAD i kina nego kina i neka zemlja bricsa … nije proslo ni godinu dana od kad su se indijska i kineska vojska marisale na granici, kineski akademici govore kako je sibir istorijsko kinesko podrucje, objavljuju mape na kojima su dijelovi teritorija rusije i indije pripojeni kini

ono sto je najzanimljivije od svega a najmanje se o tome prica - bitka za industriju mikrocipova i bitka za energiju vodika/vodonika/hidrogena

3 Likeova