Što ako je svijet pred apokalipsom civilizacije?

Potanje je kako bi se osjećali, ako bi shvatili da je civilizaciji došao kraj?

Ja bi se iskreno osjećao počašćeno. Realno malo tko će imati peiliku doživjeti to, a jednom će kraj biti. (Barem ovakvom društvu kakvog smo dosada poznavali)
Umrijet ćemo svi ovako ili onako …pa je na neki način dar dobiti takvo izvanredno iskustvo, kao što je promatrati i sudjelovati u kraju civilizacije.

I kad bi do toga došlo … vjerujem da bi to samo bila transformacija gusjenice u leptira. :slight_smile:

ne znam, možda da pitaš svjetlosna bića kak bi oni reagirali?

3 Likeova

Možda oni pitaju :wink: …da svatko pronađe odgovor za sebe i u sebi.

Ja sam uvijek imao misljenje da ce svi ljudi umrijeti na 1 od mnogih nacina:

  1. Potres (veliko micanje tektonskih ploca)
  2. Svjetski rat
  3. Asteroid
  4. Klingonci :stuck_out_tongue:

Kako god zavrsili na dobitku smo jer ako sami sebe ne unistimo, ako prezivimo sve potrese i sve ispadne super, kad tad ce mo upoznati drugu civilizaciju koja ce nas sigurno unistiti jer sve sto znamo je razarati sve sto vidimo, kako druge tako i sebe. Cak i da netko da neku nadu da ce nas spasiti/unaprijediti/opametiti druga civilizacija sto im mi mozemo pruziti? Nista!

1 Like

A čuj, ja bi volio da bude brzo a ne da se mučim godinama, živim u strahu i u nekim izolacijskim uvjetima poput ovoga. Nebi želio da hvatam zrak danima na nekom odjelu i gušim se, hvatam zrak dok gledam doktore koji mi ne mogu pomoći. Nebi volio ostaviti iza sebe troje klinaca u svijetu kakvom jesmo. Volio bih da se ovo sve ne događa ali baš sam sebe uhvatio kako gledam kroz prozor i mislim si kak se ovome ne nazire kraj. Imam osjećaj da će ovo postati način života dok ne izmisle cijepivo. I ne, nebi se osjećao sretnim što ću biti baš ja taj koji ću doživjeti neku apokalipsu. Život je jedan, volio bih ga proživjeti na način koji sam živio do prije mjesec dana. To je onak iskreno kak se osjećam

1 Like

Gledao davno eng dokumentarac u kojemu kroz stijene opisuju kraj civilizacije. Po nasoj racunici svaka civilizacija trajala cca 5000 godina. Uglavnom svaka civilizacija je nahebala od atomskog oruzja ili sl. Crte u kamenu koje su oznacavale kraj civilizacije bile su skroz sprzene i radioaktivne. Pokusao sad naci video, al na zalost neuspjesno…
Odlican dokumentarac, svakako prije zapaliti.

1 Like

Život je samo prolaz. Duša je vječna.
Na zemlja ti je tako posloženo da uvijek dobro nadvlada zlo.

Kad živiš na planeti zemlja , ti si na doktoratu. :smile: :smile: :smile:

Civilizaciji neće doći kraj, jer ima onih koji paze na nas.

Evo ovako otprilike…

1 Like

Evo ja citam ovu tvoju izjavu i kontam se, nadam se da oni na nekim kljucnim funkcijama ne razmisljaju na ovakav nacin. Npr. oni koji su blizu nekog dugmeceta koji lansira atomsku :flushed:

Istina…ali nije isto promatrati smrt velike stare nemani i biti svjesni ubojica velike agilne nemani. :slight_smile:

Vjerujem da ima onih što paze…al to opet ne znači da pojedinci ne umiru i tako se smjenjuju. Što znači da i civilizacije mogu umrijet i smijenit se unatoč tom paženju.

Jer taj koji nas pazi …on je i smrt projektirao kao sastavni dio života. …jer smrt svakako nosi svoju ulogu u cijeloj priči.

Jest. Ali su dvije strane iste medalje.
I to sad kad kazes “neman”, ispada ti si neko treci. Kao neutralni posmatrac. Nema treceg. Ti si dio te civilizacije i bio bi pocascen da nestanemo.

Svaki pojedinac ce kad tad umrijeti. Što se tiče civilizacije, da nema pohlepe, oružja i sl., moglo bi nam biti tako lijepo i svi bi uživali.

Ne bi postojao novac, svi bi imali što bi trebali i svatko bi radio ono što želi. Svatko bi imao dovoljno za jesti , jeo bi ono što voli jesti, a da je zdravo. I svaki bi radio posao sa guštom.

Takva civilizacija bi se zvala napredna civilizacija. Svatko bi imao normalnu kuću, auto itd.

Kakva crna apokalipsa… Nisi doživio SARS, kugu i sl. pa ti sad ovo djeluje strašno…

1 Like

Mislio si na Titovu doktrinu uredjene drzave, :stuck_out_tongue: svakom prema potrebama,

Ne. To je zaostala doktrina. Slično tome, samo naprednije i zasluge po radnim mjestima prema sposobnosti, a ne prema partijskoj knjižici.

1 Like