Što je politehnika?

Lijep pozdrav!

Može li mi netko objasniti ovu riječ/imenicu?

Čime se politehnika bavi, koje joj je područje ljudskog djelovanja i što politehničari rade? Vidio sam na stranicama postani-student visoku politehničku školu u Puli te i to kanim dodat na listu prioriteta studija (premda je studij skup ko sam vrag), no ne znam konkretno čime se bavi politehnika.
Gledajući predmete, vidio sam da nema čega nema od tehnologije na tom studiju - matematika, fizika, informatika, elektrotehnika, računarstvo, strojarstvo, robotika.

Zahvaljujem svima.

Koliko ja znam politehnika je ustanova, tj. visoka škola stručnih studija… koji mogu biti iz bilo kojih područja znanosti… dakle politehnika nije neka grana znanosti nego samo škola, a čime ćeš se baviti ovisi o tome koju ćeš struku odabrati.

Ako sam u krivu, nek me netko ispravi. :smiley:

Nije tako, politehnika je znanost koja se bavi neznam čime. Ali sam zaključio da je tehnologija u pitanju umjesto ovog ‘neznam čime’.

Ime mog faxa na engleskom je The Polytechnic of Zagreb… a ja ti ne studiram nikakvu politehniku nego informatiku (a tu je još nekoliko drugih smjerova).

Ok, oni gore predmeti koje sam nabrojao čine semestre. Ne grana se to na taj način jer na kraju dobiješ diplomu prvostupnik politehnike.