Što je to pixel perfect metoda

Čuo sam da ljud traže da se web stranica koju daju u PSDu napravi kao pixel perfect metoda. Malo sam gledao po netu ali nisam baš dobio konkretan odgovor što je to i kako napraviti tj. koristiti tu metodu

Čini mi se da bi to značilo da izrezana stranica bude točno u pixel jednaka kao u psd-u.

Točno to, a to je nemoguće. Toliko je preglednika da je nemoguće dobiti ono što klijent želi, a i ako traži točno to onda nema pojma o webu.

Really, this is a question of education. A client who wants pixel perfection needs to be taught that this is not what the web is about. Content needs to be allowed to appear differently on browsers in a wide range of circumstances, from different viewport sizes to people who have different default settings like increased font sizes. I would not continue with a client that didn’t get that message quickly.

To sam i pretpostavljao, hvala vam na odgovoru :slight_smile:

Ovo može dovesti autora teme u zabunu. Namjestiti da se sliceovi do u pixel poklapaju jest moguće, pa i mora biti tako, tj. ne može se desiti da vizualni elementi izgledaju “izlomljeno”. Ovo citirano sa Site Pointa objašnjava koncept da je danas moguće i više od toga, tj. da je moguće da se izgled prilagođava zaslonu na kojem se prikazuje.

Znači, autor teme ne bi smio pomisliti da pojam “pixel perfect je nemoguć” znači da je normalno da se stranica “raspada” u odnosu na ono kako izgleda u PSD-u. Ako se, recimo, u PSD-u neka crta proteže kroz dva slicea, onda ta crta mora biti u pixel poravnana i pri prikazu web-stranice. Ali slog i dimenzije elemenata kroz koje je vizualno organiziran sadržaj se u modernoj web-stranici prilagođavaju obliku i veličini zaslona, dok se je nekada tipično radilo tako da budu fiksirani (i time je onda “snapshot” cijele web-stranice bio identičan slici u PSD-u).

Znači dizajn iz PSDa se treba složiti i izmjeriti razmak između elemenata u pixelima i tako napraviti u html/css?

Ne.

Jednostavno, nemoj pomisliti da se dizajn mora “raspadati”. Kada budeš prenašao dizajn iz PSD-a u CSS, kod nešto zahtjevnijih ideja ćeš već vidjeti što znači da ti se dizajn “raspada”.