Što mislite o ovoj SEO Tvrtci?

http://www.qtonix.com/seo-packages/

Dali imate iskustava sa navedenima? Želim ih angažirati, javili su mi se na email.

Koji paket je “u igri” Borise? :blush:
Počinješ s ovim od $200 mjesečno, ili su za tebe imali posebnu ponudu kad se već javljaju emailom?
Možeš reći da je to tvoja stvar, ali bilo kakva procjena ponude bez da znamo cijenu ne može biti relevantna. :o:

Citirat ću zadnji mail:

As per the Audit Report I would Suggest you to go with the “Jump Start Plan”

Jump Start (USD $400/Month)

Keywords: 10, we promote your website.
Pages: 20, we optimize your web pages in SEO Perspective
Hours: 40 hours of reporting every month
Submissions: 1200, we do submission like directories, articles, press releases etc
Back Links: 120, quality back links minimum will be provided every month
SMO Optimization: YES
Landing Page Customization: YES
Articles: 4 free per month
Blogs: 2 free per month.

Guarantees:
• We have 30 Days money back guarantee for our new clients
• We do not have any contract/commitment with our clients; therefore, they have the liberty to cancel our SEO services at any point of time if they are not satisfied with our services.
• We make sure your website is more informative. We help you provide your visitors ample information and complete details about your business.
• We use White-Hat technique to generate and increase traffic on your website.

Below are the work highlights and time frame

  1. Competitor Analysis and Keyword Analysis to prepare the Road Map of the campaign and to finalize the final keywords- 1 Day

  2. Fixing On-Page errors and Technical issue with the Google & Bing Webmaster Setup and Google Analytic Setup - Max 6 Days

  3. Submission of Site-Map in all Major search engines to index the changes done by us - 1Day

  4. Setup the Off-Page Campaign and SMO Campaign (Writing the Link Building Details, Creating Major Social Media Business Profiles) - 1Day

  5. Link Submission in high PR(Page Rank) relevant websites after checking all the points like PA, DA, PR and IP (Which will be done manually to maintain quality work) - Continuous Work

  6. Updating All Social Media Profiles - 5 days in a weeks

  7. Article submission in high PR and popular websites - 1 in every 15 days (Articles are sent to you for approval before posting)

  8. Business Listing in Popular Business listing websites - Continuous Work

  9. Reporting - Every 7 days

Successful campaign duration: 3-4 months but you can start seeing the improvement in ranking as well as in number of visitors from 15th day of our work.

Meni ovo djeluje kao popis stvari koje treba napraviti da bi te google stavio na crnu listu.

4 Likeova

Da, slazem se, treba jako paziti s tim agencijama, neke znaju posao a druge su katastrrofa i samo je pitanje vremena kad ces dobiti po prstima. Takodjer je bitno koji plan koristiti, mislis da je pametno da si sad sredio novi site i sad kupis ovaj najskuplji pa pocnu zaspamavat internet s tvojim backlinkom, sto se vidi iz aviona i onda popijes penal, no nisu oni krivi, jer sto cete odbiti i reci cuj to ti nije pametno, to bi bio cudan buisness model.

Kad sam već iznio svoje mišljenje da obrazložim zašto to mislim.

  1. Smatram da se SEO mora raditi sam, webmajstor najbolje poznaje svoje web i mora ga graditi prirodnim putem, sve ovo drugo je na silu i pokušaj varanja Googla koji je toliko uznapredovao da ove agencije prepozna na prvom koraku a onda slijedi kazna.

  2. dolaze do tebe putem spama, vjerojatno šalju automatske obavijesti kad zakupiš novu domenu pa kupe podatke preko whoisa, da su dobri, vjeruj da im te bi bilo potrebno.

  3. Bave se svim i svačim

  4. Similar web kaže da nemaju dovoljno posjeta da bi ih uvrstio u bazu, što znači da imaju jako malo

  5. Stavljaju lažne naljepnice Google partner itd.

  6. Garantiraju 120 backlinkova? Užas - 100% garancija spama. 120 linkova prirodnim putem se gradi godinama. Oni će te ubaciti na svoju farmu sajtova koja sa stotinama drugih linkova. Zašto misliš da će oni nabaviti linkove na sajtovima tvoje konkurencije ako ti to ne možeš. Mora da bi im se isplatilo za 400$, pa jedan dobar link toliko košta a oni garantiraju 120 mjesečno.

  7. Dobiješ 4 članka od 500 riječi? Još veći užas, znači oni pokrivaju sve teme, bilo koju da ti dostaviš, od mode do sporta, u sve se pute. Naruče članke na fiveru za 5$. Vidim da čak i blog pišu umjesto tebe i vode društvene mreže.

1 Like

Ja ne bih ove pakete uzimao da oni meni plate tih 400$. Samo će ti pokopati sajt.

1 Like

Koja je razlika da linkove radis sam ili ih radi netko drugi?

naravno razlika je u kvaliteti, ali ako agencija radi kvalitetno zasto bi ti trosio vrijeme na njih.

I zasto bi pravljenje linkova sam ili od agencije bilo razlicito od strane Googla, i jedno i drugo je varanje…

EDIT:
naprimjer jedna agencija radi za jedan site linkvoe i naravno ima voakve ponude astronomske, no za novi site ja sam ih trazio custom rjesenje da tos ve skupa prepolove. Rade onako OK, slicno sto pise u ovoj agenciji. To su free linkovi koje svatko moze napraviti i zasto bi ja trosio vrijeme na njih kada to mogu oni odraditi.

ne mora značiti da će pokopati sajt ovi linkovi, po mom mišljenju zavisi od samog sajta i konkurencije. ako konkurencija ima jake linkove i jak sadržaj a sajt koji se seo optimizuje sa ovim servisom nema ništa od navedenog i rangira na 7-8-9 strani teško će bit napretka, međutim ukoliko su termini koji se optimizuju slabo pokriveni i rangiraju nejaki sajtovi, a već se ti termini sa sajta nalaze na 2-3 strani onda će napretka biti. Međutim većina je naravno u prvoj grupi đe su i bitniji termini koji donose bolju posjetu. Zna se ponekad desiti i ovaj drugi slučaj ali vrlo rijetko van neengleskog područja. Ovakvi linkovi kao sa popisa ove seo agencije bi za dosta domaćih sajtova dalo sigurno boost veliki, ali za kometitivne termine na engleskom teško ili možda. Možda po meni zbog zavisnosti sadržaja koji se linkuje. Nije isto linkovati sadržaj koji je na jedanestoj poziciji i na 93 poziciji. Ako je već sadržaj sam od sebe na 11 poziciji bez linkova onda nije isključeno da će pomoći linkovi.

Od linkova u posljednje vrijeme ja vjerujem najviše ovim redom: sa jakih sajtova iz relevantnih članaka koji su HQ i koji rangiraju (tj. će rangirat), iz članaka sa relevantnih sajtova, pbn. Mnogo poslije ovih linkova koji rade mnogo dolaze npr reddit qura forumi đe se na relevantne teme kroz relevantni tekst linkuje i web 2.0 pbn koji je odrađen dobro. Moje mišljenje je da ako Ima tu još nekih linkova ali ne daju dovoljan boost ili mogu dati boost za neke slabije pokrivene termine sa malom konkurencijom.

Vidio sam npr da mnogi aff sajtovi imaju skolaršip linkove i da rangiraju dobro, znači i oni valjaju jer su sa jakih edu sajtova. Igor Tomić je naveo primjer da je 10beast banovan zbog tih linkova, ali ja vidim da oni dobro guraju masu sajtova.

Uglavnom to je neko moje mišljenje o linkovima. Teoretski sam ■■■■■■ potkovan, u praksi veze nemam, tako da ovo moje mišljenje ■■■■■ ne vrijedi.

1 Like

Neke stvari su i meni sumnjive, možda oni mogu odraditi nešto korisno, ali iskreno uvijek sam skeptičan u ovakvim stvarima prema tvrtkama za koje ne dobijem preporuku.

Ionako ne bi dobili pristup da sami uređuju kodove na stranici za ONSITE, a OFFSITE znam da neke stare metode više ne vrijede.

Hvala na detaljnim odgovorima,

1 Like