Što se događa s Gogleom?

Pozdrav kolege!
U cca zadnjih tjedan dana polako mi odlaze pozicije, gubim featured snippete a s tim i posjetu. Danas sam gledao u svojoj excel tablici u kojima su popisani keywordi i zakljucujem da se nesto desava sa Googleom, jer su ispred mene sajtovi sa puno nekvalitetnijim tekstovima koji imaju znacajno manje informacija i nisu toliko detaljni. Nadalje, kada upisemo u google keyword + review na vrhu druge strane su obavezno ama bas svaki put youtube videa. Znaci 11, 12, 13 pozicija je rezervirana za youtube videa i za nijedan upit nije drukcije.
Da li je neki google update u pitanju i da li ste primijetili ista slicno na vasim sajtovima?

Iz svojeg dugogodisnjeg iskustva nisam zapamtio manji site koji je dulje vrijeme opstao na vrhu. Uvijek gore dole neizvjesno kao kockanje. Kvaliteta nebitna naravno.

1 Like

U mojoj niche ih ima podosta jer nije tako siroka tema. Ljudi me sami linkaju,sa foruma,sa fejsa i raznih drugih izvora. Takodjer nisam primijetio nekakav negative SEO. Jednostavno mi nije jasan uzrok ovoga.

Razlog je taj da je google peder.

7 Likeova

1 Like

Haha, bolje nisi mogao da ga opises. U stvari, moze i gore. Kod mene isti slucaj vec skoro 10 godina. Svaki manji sajt koji je i kvalitetan, i po propisu tzv. SEO gurua od kojih mi se ke***, i Google ga pokosi za jedan dan bez razloga.

@Jeronimo034 hvala! Eto, jasno je ako ovo pročitamo da se nešto događa, međutim ja sam primijetio to kod sebe prije cca tjedan dana. Nadam se da će se i ovaj update završit i da će mi pozicije biti još bolje nego prije. Eto samo da znate da je ovo dosta ozbiljno, pa si pregledajte sajtove. Doduše moguće da je zahvaćen samo jedan dio sajtova ili samo iz određene kategorije.

1 Like

:smiley:
Ja vec pocinjem da se oslanjam na to da ti redovno izvjestavas ove apdejte. Tako da znas :wink:

@drmrgood i ja imam utisak da se Google malo izbagovao i da mu ni Search Console (WMT) nije bas precizna u zadnje vrijeme. Nesto “popravljaju”, a sta ce biti kad zavrse, vidjecemo

1 Like

Danas primijećujem da se pozicije i featured snippeti polako vraćaju, izgleda da se ili nešto zbagiralo u Googleu ili je zbilja bio neki update.

google dance

Na semrushu danas piše ovo:

Signs of a Rollback of May Core Update

SEMrush Sensor has detected a significant increase in SERP volatility. Reports from webmasters indicate that it may be at least a partial rollback of a сore algorithm update that happened in May.

Mislim da nije rollback. Ja imam tri sajta zahvacena majskim updejtom od cega jedan bitniji. Nijedan nemaju povrat pozicija ni traffica.

Kod mene je jedan u minusi u odnosu na maj, a drugi je vratio pozicije ali ne pre neki dan, nego svaki dan pomalo.

:ok_hand: :ok_hand: :ok_hand: :ok_hand: :ok_hand: :ok_hand: :ok_hand: :ok_hand: :ok_hand: :ok_hand: