Stop cenzuri interneta - SOPA - PIPA

Iako MISLIM da postoji slična tema onda mi moolio da se spoje

Što vi kažete na ovaj zakon, koliko ste informirani i da li bi zeljeli da i kod nas dode. Dosta ima fan stranica na facebooku na koje sam naletio ali niti jedna ne nudi konkretne informacije o dotičnom zakonu koja je za sada koliko sam pročitao Njemačka odgodila i mislim da je to za nas dobro.

Koliko će biti dobro ako se potpise i kod nas to JA ni sam nezna :slight_smile:

SOPA i PIPA su američki zakoni čije usvajanje je odgođeno do daljneg.

ACTA je sporazum kojeg su prihvatile Austria, Belgium, Bulgaria, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxemburg, Malta, Poland, Portugal, Romania, Slovenia, Spain, Sweden, United Kingdom, Australia, Canada, Japan, South Korea, Morocco, New Zealand, Singapore and the United States.
Njemačka još nije potpisala.

Više o tome:

http://www.webmajstori.net/forum/tema/26159-ACTA-prijetnja-temeljnim-ljudskim-pravima

http://www.webmajstori.net/forum/tema/36147-ACTA-katastrofa-na-pomolu

http://www.webmajstori.net/forum/tema/36509-Članak-Prosvjed-protiv-ACTA

čitam 3 puta i ne shvaćam logiku tvoje rečenice (i ne mislim da tipfelere “mi moolio”).

šta si ti htio reći?

  1. iako mislim da postoji slična tema, ipak otvaram još jednu svoju.
  2. ako slučajno postoji slična tema, onda bi molio da se spoje.

@VIC, evo ti jedan vic:

U knjizi od Jeromea K. Jeromea, Tri čovjeka u čamcu a o psu da se i ne govori, koju preporučam svakome kao jednu od najboljih humorističnih pripovjedaka ikada, ima poglavlje gdje glavni junak (autor) ima neke zdravstvene probleme pa odlazi u knjižnicu potražiti u medicinskoj enciklopediji svoje simptome kako bi si dijagnosticirao bolest. I stvarno, nađe što ga muči, ali iz radoznalosti nastavi listati enciklopediju. I za prvu bolest koju otvori otkrije da ima i upravo te simptome. Pomalo uznemiren, nastavio je listati enciklopediju i otkrio da boluje od svake spomenute bolesti, osim vode u koljenu. U prvi mah užasnut, nakon što je prihvatio tu zlu sudbinu, čak se našao pomalo uvrijeđen što nema i vodu u koljenu. Plemenito je razmišljao da pokloni sebe znanosti - studenti bi ga mogli pažljivo osmotriti sa svih strana i otići podignuti svoje diplome. Tako je otišao do svog prijatelja liječnika da mu ispriča sve o svome stanju i oprosti se s njime. Liječnik ga je pažljivo saslušao, klimao glavom i kada je bio gotov, ispisao mu recept. Ovaj je recept spremio u džep, jer kakav lijek mu više pomoći? No, da ne uvrijedi svog prijatelja, otišao je u obližnju apoteku i predao farmaceutu recept. Ovaj ga je pročitao i vratio mu ga nazad:

  • “Oprostite gospodine, ali ovdje ne držimo takve stvari.”
  • “Kako to mislite, ne držite? Pa vi ste apoteka, zar niste?”
  • "Jesmo gospodine, ali takve stvari ne držimo."
    Onda je ovaj pogledao po prvi puta recept i na njemu je pisalo:
  • “Rp. Jedan sočni odrezak i čaša crnog vina svaki dan. I ne razbijaj si glavu glupostima koje ne razumiješ.”

SOPA i PIPA su prijedlozi novih zakona u SAD-u, koji su povučeni pod pritiskom javnosti i prije glasanja. Oni nemaju nikakve veze s Europom, niti je ikada bilo spomena o bilo kakvim sličnim inicijativama u EU.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja