Stranica bazirana na youtubeu

Htio bi mišljenje vas sa foruma o stranicama određenog tipa, tj. one koje se baziraju na youtubeu. Uzet ću sad dva primjera hipotetskih stranica da vidite na što mislim:

  1. npr. stranica “trailers.com” i da su na stranici popisi filmova sa minimalnim informacijama o filmovima te da se samo fokusiraju na trailere(video) koji je embedani sa youtubea.
  2. npr. stranica “smijesni-video.com” ima samo snimke smiješnih videa embedanih sa youtubea.

Oba dvije stranice nemaju nekih prevelikih informacija(opisa) i njihova uloga je samo nešto tip olakšavanje pretrage youtube videa(imaju kategorije itd.).
Da li su možda ilegalne po bilo kojem pitanju i kakve su kada ih se stavi u kontekst SEOa te AdWords i sličnih servisa?

Koliko znam gogole ne dozvoljava te stranice sa prikazom video za svoje oglase. Sto se tice takvih stranica ima koliko zelis, e sad probaj vidi sam kako ce to da ide.

Ja sam testirao i jos uvijek testiram 2 stranice koje su bazirane na trendovskim video klipovima. Sve ono sto se vidi na dnevniku ili na nasim domacim portalima prvo dodje na moj site.

Test je bio da bez ikakvog linkovanja ili SEO-a testiram Google i vidim dali njihova prica o prirodnom algoritmu ima smisla, naravno nema…

Stranica ima neku prosjecnu posjetu, rijetko kad ljudi shareaju link sa moje stranica pa do prirodnog linkvoanja ne dolazi u masama, (vrlo vjerojatno jer shareaju direct Youtube video).

Uglavnom cilj je bio ljudima prezentirati zanimljivosti i smijesne aktualne video klipove koji jos nistu tolikoa ktualni, ali ce u buducnosti psotati aktualni, no test se nije pokazao uspjesnim…

Meni je od nekuda u sjećanju ostalo da se AdWords ne bi smjelo stavljati na stranice sa samo YouTube filmićima. Nisam to pročitao u pravilima, ostalo mi je u sjećanju da sam pročitao negdje - na forumu ili sl. Evt. možeš to provjeriti.

Ja vam mogu reci za AdSense jer pouzdano znam da nije dozvoljen na videima osim ako ih nisi sam snimio i nemas autorska prava na njih. Vjerujem da isto vazi i za AdWords.
P. S. A ove price o prirodnom algoritmu: Mislim da informacije vezane za google algoritam koje kruze internetom nisu uopce tocne, isto kao i sa EMD stranicama i panda/penguin google updateima, pa zatim prica sa raznovrsnim anchor tekstom itd. Po meni to veze s vezom nema, jer sam se sam osvjedocio da to nije tocno.

U TOSu youtubea https://www.youtube.com/static?template=terms u Odjeljku 4 piše:

Prihvaćate da se nećete služiti Uslugom u bilo koju od sljedećih
komercijalnih svrha, osim ako za to ne ishodite prethodnu pisanu
suglasnost od strane YouTube-a:
-prodaja pristupa Usluzi;
-prodaja oglasa, sponzorstva ili promocije na ili unutar Usluge ili Sadržaja; ili
-prodaja oglasa, sponzorstva, ili promocije na bilo kojoj stranici
bloga s omogućenim oglasima ili internetskoj stranici koja uključuje
Sadržaj dostavljen putem Usluge, osim ako se drugi materijal koji nije
ishođen s YouTube-a ne pojavi na istoj stranici, a pritom ima dostatnu
vrijednost da posluži kao osnova za takvu prodaju.

A ako uzmemo npr. stranicu
http://www.crtani.net/
ona pruža uslugu gledanja crtića, što joj je primarna usluga te uz to ima samo naziv crtića, bez popisa sezona i epizoda, opisa itd. Znači nikakav dodatni sadržaj osim naziva crtića nema jedino ako će se vadit na to da imaju zanimljivosti i igrice na stranici, ali to onda bi ja mogao napraviti stranicu koja se temelji isto na youtubeu i dodati jedan dio stranice sa nekim sadržajem koji nitko neće gledati nikad i to će mi biti izgovor da mi se sve ne temelji samo na youtubeu. Sad ne mogu znati zaradu stranice, ali se možda mogu napraviti neke procjene prema fb lajkovima: 9000 lajkova.

Da i ? Ne kuzim sto zelis reci s ovim ? Po tome bi bilo zabranjeno bilo gdje embeddat youtube videa. A ako mislis na reklame, stranica ima etarget, a ne adsense, upravo iz razloga koje sam gore naveo.
P. S: Pa ne moze Google pratit gdje su sve embeddana youtube videa, to ne moze pratit niko.

Pa dobro drmrgood želim reći da meni nije prema youtube TOSu i vjerojatno youtube ne može sve pratiti, a i očito ne postoji crno/bijelo, dal je ili nije prema tosu, jer piše da oni procjenjuju da li dodatni sadržaj ima dostatnu vrijednost.
Ja da imam ovu stranicu i da sam uložio neke veće pare u marketing nikad nebi bio siguran da li će mi sljedeći dan youtube šta banati, npr. zabraniti embedanje na domeni, jer ako netko na portalu stavi vijest i unutar vijesti embeda neki video, to je prema TOSu jer je video samo nešto dodatno, a tekst članka osnovno.
Hvala vam svima na odgovorima u ovoj temi mislim da sam dobio informacije koje sam želio.

Na koju to foru moze youtube zabranit embedanje na nekoj domeni, bas me zanima, jer prvi put cujem za to ?

Nisam ni ja cuo, nego sam bezveze spomenuo takvu sankciju, a poanta je da nisi siguran da ce oni nesto poduzeti jer krsis. A kad sam sad guglao malo nasao sam neke slucajeve zabranjivanja.

Šta vi pricate, sitovi koji koriste youtube embed su legalni i adsens bez ikakvih problema može biti gore.

Imam takve stranice od 2006god gotovo sve stranice mi koriste embed sa youtube i ponekad drugis servisa kao vimeo…

Reklamu jedino ne smiješ stavljati u sam video preko nekog playera, okolo po stranici reklame mogu biti.

Moguce da i je legalno za youtube embed, ali definitivno nije za recimo online streaming filmova.

za online streaming filmova i to čitavih je ilegalno odnosno ads ne dopušta reklamiranje…
ali u koliko se radi o varijanti trailera to je svakako dopustivo i tu nema nikakvih problema.

Ista je stvar i sa crtićima, u koliko su u cijelosti, postoji mogučnost da će vas domača kompanija “Blitz” prijaviti
za kršenje pravila, naravno u koliko se probijete sa sadržajem…