Prije sam koristio url bez / na kraju. U GSC mi je pod grešku javljalo da preusmjerava URL-ova sa adrese koja završava sa / na onu koja ne završava s /. Redirect je uredno radio 301, ali unatoč tome je javljalo grešku.Dodao sam u wordpress slug / na kraju URL-a i sada je obrnuto. Javlja mi da preusmjerava bez / na kraju na url sa / na kraju. Redirect je 301, sitemap prikazuje sa / na kraju. Čekao sam par mjeseci jer sam mislio da će nestati to, ali još uvijek je. Trenutno mi javlja da je 187 stranica obuhvaćeno ovim problemom.
Evo malo da ti pomognem …ustvari ne ja, već chatgpt-a Evo šta je Chatgpt-a rekao za tvoj problem:
Problem koji opisujete odnosi se na canonicalization URL-ova, što može imati negativan utjecaj na SEO ako nije ispravno konfigurirano. Evo nekoliko koraka kako riješiti problem s preusmjeravanjem u vašem .htaccess fajlu:
Osigurajte da svi URL-ovi imaju konzistentan format (s ili bez završnog “/”). Preporučuje se da odaberete jedan format (npr. uvijek sa “/”) i dosljedno ga koristite.
Provjerite i ispravite postojeće preusmjeravanje u .htaccess fajlu:
Dodajte sljedeći kod u vaš .htaccess fajl kako biste osigurali pravilno preusmjeravanje URL-ova s “/” na kraju:
Svi URL-ovi će biti preusmjereni na verziju s “www”.
Svi URL-ovi će biti preusmjereni tako da imaju “/” na kraju.
Provjerite sitemap: Pobrinite se da vaš sitemap (generiran od strane WordPress-a ili dodatka kao što je Yoast SEO) također koristi dosljedan format URL-ova (s “/” na kraju).
Ponovno pošaljite sitemap u Google Search Console: Nakon što ste implementirali promjene i uvjerili se da svi URL-ovi u vašem sitemapu imaju “/” na kraju, ponovno pošaljite sitemap u Google Search Console.
Provjerite Google Search Console za ažuriranja: Dajte Googleu nekoliko dana ili tjedana da indeksira vaše nove postavke i provjerite da li su se greške smanjile.
Ove promjene bi trebale pomoći u rješavanju problema s preusmjeravanjem i omogućiti Googleu da pravilno indeksira vaše stranice. Ako se problem nastavi, provjerite i druge potencijalne izvore problema kao što su postavke u WordPressu ili dodacima koje koristite.
Hvala. Budem probao. Ja sam bio dodao / mislim na ovu www liniju na kraju i skršilo mi bilo stranicu pa odmah uklonio. Probaj ovaj dodatni kod, pa ću vidjeti.
Napravio sam ovo što mi je Goci predložio. Dodao u htaccess, obrisao sam sitemaps, isključio ih u Yoast. Sačekao 15 minuta, opet u Yoast uključio i dodao u GSC