Stripe dostupan u Hrvatskoj - iskustva

Za sada koristim ju pola godine i nemam nekih problema. Imao sam dok nisam našao knjigovodstvo da je financijski prihvatljivo i da mogu pitati pitanja što mi treba da shvatim procedure što trebam i kako sustav kod njih radi.

Samostalno vodim knjige ulaz/izlaz kroz njihov sustav tako da kada se shvati nije problem. A nije baš neki prijateljski za lako shvaćanje.

UK firma mi koliko toliko daje na ozbiljnosti, UK firma i tako… Međutim što se mene osobno tiče ne znači mi nešto, ali vidim da ljudi gledjau jer me jedan australac pitao zašto piše Croatia u mai potpisu, a mail potpis sam imao prije nego sam počeo s UK firmom. Je li to možda bilo gdje je mislio SCAM iz Croatia, ali sam to brzo ispravio.

porez je 19% na dobit u UK, a u HR je 10%, ako se ne varam. Tako da s HR firmom, doo, možeš još dosta toga provesti kroz firmu da smanjiš porezno terećenje na dobit.
Kroz razgovor s HR knjigovodstvom bolje je u HR otvoriti jer je manji porez, a dosta toga se može iskoristiti.

Za UK firmu platiš 19% poreza, zatim još 10% ako preneseš u HR preko (JOPPD obrasca) - ovo nisam još koristio jer svu dobit iz firme ulažem u daljnji razvoj stranice i posla.
Ako preneseš dobit u HR tu se dosta gubi, ali ću pokušati vidjeti je li mogu kako uzeti UK karticu, Revolut i trošiti kod nas bez prijenosa na HR račun da ne platim porez.
Iako već sada mogu koristiti Revolkut business kod nas, testirao sam u Konzumu, tako da možda mogu i s tom karticom platiti što trebam, ali mi neće ići pod poreznu olakšicu.

Trebao bih dodati i da je uvjet račun u HR banci za paušalni obrt što mi nikako nije odgovaralo jer mi Revolut je super rješenje. Pitao sam da me puste s Revolut business i nikako nisam mogao dobiti. Dobio sam info od HNB da nije moguće, od obrtničke komore da nije moguće tako da sam se usmjerio na UK firmu totalno.

2 Likeova