Stripe dostupan u Hrvatskoj - iskustva

Stripe je od nedavno dostupan i za hrvatske subjekte, pa molim iskustva ako netko već koristi

2 Likeova

Gledam cijene i čini se jeftiniji od Paypala ali u nekim slučajevima kod većih prometa skuplji od hrvatskih payment gatewaya, recimo CorvusPay-a. Biti će zanimljivo pratiti koliko će web trgovina prijeći na njega.

Odlicno ali mislim da vecina domacih shopova
ima kupce koji placaju na rate, a ne znam da li to Stripe podrzava.

Ja Stripe koristim za SaaS plaćanje mjesečnih pretplata skupa s Paypalom preko Paid Membership pro plugina.
Otvorio sam firmu u UK i preko nje imam sve knjigovodstveno, a jedini je razlog bio da uzmem UK firmu jer u HR nije bilo moguć Stripe.
Sada moram vidjeti kada će mi se isplatiti prijeći na HR firmu je li kao doo ili kao paušalni obrt ili nešto treće…
Ako prijeđem javim detalje kako sve to radi.

1 Like

Kako si zadovoljan sa tom UK firmom? Razmisljao sam o tome iz istog razloga. (Stripe)

Na kraju dok se pokrenem, evo Stripea u HR, hehe.

Nego, koji su ti minusi tamo i razlozi da bi otvarao poslovni subjekt u HR? Hvala.

Za sada koristim ju pola godine i nemam nekih problema. Imao sam dok nisam našao knjigovodstvo da je financijski prihvatljivo i da mogu pitati pitanja što mi treba da shvatim procedure što trebam i kako sustav kod njih radi.

Samostalno vodim knjige ulaz/izlaz kroz njihov sustav tako da kada se shvati nije problem. A nije baš neki prijateljski za lako shvaćanje.

UK firma mi koliko toliko daje na ozbiljnosti, UK firma i tako… Međutim što se mene osobno tiče ne znači mi nešto, ali vidim da ljudi gledjau jer me jedan australac pitao zašto piše Croatia u mai potpisu, a mail potpis sam imao prije nego sam počeo s UK firmom. Je li to možda bilo gdje je mislio SCAM iz Croatia, ali sam to brzo ispravio.

porez je 19% na dobit u UK, a u HR je 10%, ako se ne varam. Tako da s HR firmom, doo, možeš još dosta toga provesti kroz firmu da smanjiš porezno terećenje na dobit.
Kroz razgovor s HR knjigovodstvom bolje je u HR otvoriti jer je manji porez, a dosta toga se može iskoristiti.

Za UK firmu platiš 19% poreza, zatim još 10% ako preneseš u HR preko (JOPPD obrasca) - ovo nisam još koristio jer svu dobit iz firme ulažem u daljnji razvoj stranice i posla.
Ako preneseš dobit u HR tu se dosta gubi, ali ću pokušati vidjeti je li mogu kako uzeti UK karticu, Revolut i trošiti kod nas bez prijenosa na HR račun da ne platim porez.
Iako već sada mogu koristiti Revolkut business kod nas, testirao sam u Konzumu, tako da možda mogu i s tom karticom platiti što trebam, ali mi neće ići pod poreznu olakšicu.

Trebao bih dodati i da je uvjet račun u HR banci za paušalni obrt što mi nikako nije odgovaralo jer mi Revolut je super rješenje. Pitao sam da me puste s Revolut business i nikako nisam mogao dobiti. Dobio sam info od HNB da nije moguće, od obrtničke komore da nije moguće tako da sam se usmjerio na UK firmu totalno.

2 Likeova

Nastavak diskusije od teme Stripe dostupan u Hrvatskoj - iskustva:

Poz, da li postoji mogucnost da stupimo u kontakt? Trenutno sam u toj fazi gdje ne znam ni sam gdje je najbolje - trenutno imam firmu otvorenu u UK bas zbog Stripe-a, a nedavno sam saznao da je Stripe dostupan tu kod nas, pa je to veliko ludilo trenutno.

Moze slobodno sto god treba. Moze i ovdje da pitanja i odgovori pomognu drugima.

1 Like

Posto ja trenutno radim na jednom projektu (private labeling), imamo skladiste i sve, i to mi je trenutno glavni prihod, trebam otvoriti firmu gdje cu te novce slat.

Posto Stripe nije bio dostupan u HR, otvorio sam UK firmu gdje ce mi oni slat moj dio profita na tu firmu.

Posto sam odlucio sam baviti se pocetkom dropshippingom, dok ne testiram par proizvoda, narucio bih naravno veliku kolicinu, I stavio negdje u skladiste u EU.

Sada slijedi glavno pitanje; Sto je meni tu najbolje raditi? Gdje se vise firma isplati na kraju svega? Moram si krenuti placat sve ovo sto sam potreban u HR jer sam trenutno nezaposlen (porez, itd…), ubiti imam dogovoreno sa knjigovodstvenim servisom da popricamo o tome ali eto zanima me Vase misljenje.

Znaci, da bih na kraju imao 2 biznisa: Jedan gdje cu dobivati prihod od ovih deckiju, i moj vlastiti dropshipping biznis, da li se to moze ikako staviti sve pod jednu firmu? I ako moze, gdje je najbolje imati tu firmu?

pozdrav, hitno trebam pomoć, nekoga tko ima iskustva sa Stripeom. sad kad je došao u RH, probao sam kupiti sa svog webshopa i stalno mi decline karticu. zvao sam banku (zagrebačku) i oni odbijaju jer im (citiram): transakcija ne dolazi u mjerama sigurnosti, točnije ne dolazi kao automatska transakcija za internetsku trgovinu, nego zahtjev da mi sami upišemo podatke o kartici u polja, ručno
je li potrebno imati otvorenu firmu za stripe?

Nazalost ne koristim stripe u HR pa se nisam susreo s tim problemom.
Madam se da ce se netko javiti tko ima prijedlog.

Pozdrav, može pitanje vezano za kartično plaćanje na Woocommerce/Wordpress, kakvi su iskustva sa “CorvusPay”? Vidim da imaju 0,5% na transakciju? A kada gledam stripe ili drugu konkurenciju kao WSPay kod njih se mora još plaćati godišnnje i po transakcji uzimaju veći postotak? A što recimo oni imaju “bolje” nego CorvusPay?

CorvusPay ima svoju naknadu + moraš i s bankom ugovoriti naknade ovisno o broju rata, karticama i slično. Stripe npr. ima model gdje se isto plaća po transakciji, ali ne podržava plaćanje na rate. Kroz Stripe se mogu koristiti ApplePay i GooglePay, može se plaćati mjesečna pretplata i slično. Stripe ne podržava plaćanje za sve vrsta proizvoda i slično. Svaki payment gateway ima svoje prednosti i mane.

Za sada imam online trgovinu u HRV, pa pretpostavljam da je “CorvusPay” ok… Nisam baš shvatio to još s bankom, ja imam već račun preko firme, a ne mislim davati plaćanje na rate, onda ne moram ekstra do njih za “obićne” uplate koje dobivam?

Bez obzira sto vec imas racun, svejedno moras napraviti ugovor za tu uslugu i placati proviziju. S obzirom da netrebas mogucnost placanja na rate provizija je cca do 1.8%.

Ovisno o broju rata i karticama provizije idu sve do 7.5%…

Znači plaćam CorvusPay 0,5% pa onda još i Erste banci dodatno 1,8%? Znači mogu računati da plaćanje preko akrtica me košta oko 2,3%? Ok…
Ja sam mislio da se samo plugin spojio preko Wordpressa i njima javim moj broj računa i primam uplate normalno…

Ovisi kako s kojom bankom, ali ispod 1.5 ne racunaj. Ako nemas obrocno mozda ti je stripe bolja opcija. Stripe checkout je 0.25€ fiksno +0.4% i to je to, nema dodatnih naknada. Podrzavaju ApplePay i GooglePay.

Hm… a gdje ti to gledaš? Jer na njihovoj stranici piše 1,5% + 0,25 EUR