Struktura foldera, zastarjela?

Jel se vama možda čini da je struktura foldera malkoc zastarjela.

Znači, foldere slažemo hijerarhijski i to na prvu djeluje da ima smisla. Očito i na drugu djeluje da ima smisla, kada se još uvijek slažu tako kao i prije sto godina.

Naime, recimo jedan momak koji pati od OKP-a , kao ja (xd), i želi imati sve tip top posloženo …on će kreirati foldere otpriliko ovako:

[Video], [Slike], [Web developing], itd…

I sada, kada napravim par novih slikica nakon zadnjeg pijanstva, uopće ne sumnjam u koji folder to trebam staviti.

No ako se uslikam kako se znojim prilikom završavanja nekog svog projekta, to sada već lagano graniči da bi moglo ići i pod slike i pod “web developing”.

Još gore ako nađem neki super video koji tumači best practice web developinga, ide li to pod video ili u web developing folder ? heh…

Stvar može biti gora ako se odlučimo imati poseban folder koji ćemo nazvati “tutorijali”. Kako ćemo sada slike i video tretirati koji su u svrsi tutorijala. :smiley:

Uglavnom, poprilično sam uvjerenja da ovo što folderi nude jednostavno ne može ispuniti potrebu pravilnog kategoriziranja. Možda bi se eventualno sa shortcut-evima to dalo posložiti da video tutorijalu možeš pristupiti i kroz folder “video” i kroz folder “tutorijali”. To je valjda trenutno rješenje…

Meni se nekako čini da je ključ u tagovima. Da bi folderi trebali imati mogućnost tagiranja, i onda neki željeni folder si fino tagiramo: #web developing, #video, #tutorijal …pa nam je kasnije i pretraga olakšana, jer filtriranjem tagova se lako dovedemo do točno željenog sadržaja koji tražimo. I možemo targetirati sadržaj koji ispunjava više različitih kategorija…itd. Nekako je web pokazao da tako stvari trebaju funkcionirati…

Muči li samo mene ovo? :smiley:

1 Like

Počni koristiti normalan OS. :stuck_out_tongue:

1 Like

A tako znači :smiley:

Baš ću pronaći neku detaljnu usporedbu Mac OS-a sa windowsom, možda se i nagovorim na promjenu ako uvidim čega sve tamo ima. Ovako mi je velika nepoznanica…

Fora kod tagova je kaj bi onda trebao imati nekakvu indexiranu bazu s kojom bi pristupao folderima.
Filesystem najcesce koristi nekakvu tree strukturu i xpath da dodje kamo treba i ne treba mu baza za to.

Ja pa sam osoba koji ima organizirani kaos na disku, struktura nikakva i sve pobacano onako kako mi je puhnulo na prvu. U ovom kaosu na mojim diskovima se jedino ja mogu snaci i do nekih stvari je tesko doci jer se nalaze u pod direktorijima u kojima se nebi smjeli nalaziti, ali to je organizirani kaos.

Ovo da se tagira nije lose, samo sto kada ima tona fileova, programa i svega, mislim da to usporava pa i os x?

Također volim katalogizaciju i organizaciju, ovo bi trebalo riješiti tvoje probleme http://vvvapp.sourceforge.net/

U opis foldera stavi riječi koje kasnije možeš pretraživati, možeš koristiti isto kao tagove, ako recimo riječi odvojiš zarezom.

ja svakako koristim search dugme na taskbaru … foldere skoro ni ne otvaram