Stvaranje baze korisnika sa društvenih mreža u svoju bazu

Koji je najbolji način da stvorimo stalne korisnike za naš sajt preko društevnih mreža. Ako imamo preko 1m pratilica na društvenim mrežama kako smanjiti ovisnost od dr mreža, a imati opet neku sigurnu bazu za koju znaš da ćete održavati u životu ako te fb izbrise itd. Šta činiti?

Uvek sam se držao Google pretrage odnosno Google, i ostalih poznatih pretraživača saobraćaja za sajt više nego društvenih mreža.Društvene mreže dođu i odu jel…u nekom periodu za 5-10 il više godina.

Tako da ti jedina sigurna baza korisnika (posetilaca) pretraživači počev od google pa ostalih

2 Likeova

Dobro pitanje i zdravo razmisljanje.
U slucaju da te FB banuje a gugl penalizuje ostajes bez posete i zarade.Dok se sa drugim sajtom probijes na pozicije ode i zarada i zdravlje.
U tom slucaju najbolja opcija da se osiguras jeste subscribe opcija preko plugina,email newsletter,stvaranje viber telegram zajednice…

1 Like

Koliko je to u danasnje vrijeme dobro ulagati u mail listu?

Kada kazes korisnicima da budu aktivni i da aktiviraju svoj mail da bi dobijali obavestenja oni ce to uraditi ako im je zanimljiv sadrzaj ili razlog slanja obavestenja.

Jesi li primetio da sve gde se registrujes imas opciju da dobijas email obavestenja,da im nije isplativo ne bi tu opciju nudili.

mail marketing ima najbolji conversion rate od svih marketing kanala … ako se pametno radi

1 Like

Zavisi koji tip sajta, recimo ako je klasicni magazin/news portal pitanje je koliko bi to imalo smisla. Mene iskreno nervira kad mi iskace prozor da upisem mail adresu a tek da se registrujem to je vec danas veliki problem

Zaboravio sa spomenuti i mnogo mocnu dobru staru feed opciju.

Takve vrste sajtova bi u relanom zivotu svstao u kafice,markete i restorane brze hrane.Tu bas mora biti velik razlog da bas idu na tvoj sajt jer se istice u moru takvih sajtova.

Odes na neki sajt gde prodaju nesto sto tebi treba ali nema vise te robe na lageru.Iskoci ti da upises mail kada dodje roba.
Da li ces upisati mail?
Primer kada je bila frka sa strujom pre mesec dana,naocare za nocni vid su planule.Potraznja u delfiju od strane dece je bila ogromna.

2 Likeova

Pardon ne delfi to je knjizara :grinning: nego deksiko:

Najbolja stvar je email pokupiti…

Svako malo pusti obavijest da se registriraju i da dobiju neki PDF kao udicu… Ali taj PDF mora biti PDF i mora dati vrijednost kada dobiju taj PDF. Tako ćeš ih prebaciti na mail listu i stalno ćeš biti u kontaktu.

Kao što je već netko naveo nužno je da šalješ barem jednom tjedno nešto preko maila da ostanu na mail listi kako bi vidjeli da tvoji mailovu su svrsihodni.

Svi ti mailovi bi trebali biti vezani za to što ih interesira na facebook grupi inače će otići s mail liste.

S tako velikim brojem mail korisnika, 1M u facebook grupi, očekuj velike troškove alata koji će primiti sve te korisnike i kojima će slati velike količine mailova (ako budeš slao toliko mailova)

Koliko vas gleda/čita email od nekih portala, sajtova za prodaju i more jos nekih gdje si se registrovao za 10% popusta pa ti dolaze non stop. Šta mi možemo postići sa listom od 1000 ljudi gdje ce ti manje od 10% otvarati email jer je vec sve pretrpano. Recimo ja koristim email poslovni i email gdje bezveze se pretplatim za neke sajtove, ali u 97% nikad ne otvorim šta mi pošalju. Koliko je pametno trošiti vrijeme za nešto što neće baš donijeti neku preveliku korist. U suštini da li je uopšte moguće stvoriti bazu a da ne ovisiš od društvenih mreža, mislim da je bolje to pitanje. (osim SEO sajtova ali opet google te moze uvijek penalizovati banati itd., opet se svodi kao neka drustvena mreza.)

Mislim da se može ! Ako poznajete tu niche koju imate na sajtu, kao i ako kvaliteno i dobro pišete tesktove (aktuelne i privlačne narodu (ne da radite clickbait naslove koji vremenom vam donesu više štete nego koristi) uz poznavnje SEO glavnih nekih tehnika (ne vredi ako sajt ti je u pretraz na 50 mestu al vredi ako je među prve 2 stranice)

Imate masu sajtova iz našeg balkanskog regiona) koji su počeli sa radom od nule pre 3-4 godine i sad već broije na desetine hiljada poseta . Šta je doprinelo posetama ? Predpostavljam aktuelni i dobri tesktovi uz malo SEO znanja i eventualno koje reklame

1 Like

Vjerujem da je moguce stvoriti mail listu s ljudima koji ce citati te mailove.
No uvijek se mora paziti da ti mailovi budu o tematici usko vezano za sto se netko prijavio.

Ja osobno se znam prijaviti na nessletter jer me interesira podrucje.
Kada dobijem mail od te osobe/firme, a radi se o promo ili mozda van one teme za koju sam se prijavio jednostavno preskocim taj mail. Ali i dalje ostanem pretplatnik jer znam da vecina mailova bude mi interesantna ilj korisna bas radi cdga sam se prijavio.