Svašta sam doživio...ali ovakav bug još ne

Znači…prvo sam tražio neki bugić. Inače se ne koristim i ne kužim ono zaustavljanje koda u firebugu, pa gledanje stacka…no ovog puta sam nešto i po tome čačkao.

Uglavnom…taman skužim gdje je bug…morao sam ga tražiti među jedno 4,5 skripti…i uhvatim ga i ispravim ga.
No zatim…sve krepa…mada je meni očigledno bilo da je bug vrlo jednostavan bio nakon što sam ga detektirao. Ali nakon te ispravke sve krepa…ali na full čudan način krepa.

Znači imam jednu skriptu basic.js koju učitavam u sve što radim…u njoj je bio bugić u jednoj funkciji, no nakon ispravka buga, ta skripta je postala mrtva. Ali na čudan način mrtva.

Stavim obični alert u nju alert(‘Reci nešto molim teeeeeee’) …a ona šuti. Dok su se sve ostale skripte uredno oglašavale.
Pogledam u source koda…skripta uredno učitana u dokument.
Napišem bilo kakvu glupost u skriptu…koja bi se protivila svim pravilima elementarnog koodriranja…firebug šuti. Niko mu ništa zgriješio nije… i grešku ne javlja! A kod se ne izvršava od pitaj Boga koje točke. Očito od te skripte…jer sve druge su se oglasile ako bi u njih stavio alert: alert(‘si ti živa??’)

Nakon x ljutih sati shvatim…možda je do firebuga, možd je on zaglavio…i neda mi da code ide dalje jer sam stavljao one hebene stack točke koje ne kužim. Zatim probam sve u Chorme-u, ali skripta i dalje šuti. Tu sam se već zapitao jesu li duhovi ljuti jer radim na današnji dan…a također da spomeneme da su stali raditi svi ostali projekti koje imam lokalno koji koriste tu basic.js skriptu. I svi na isti način mrtvi…potiho.
Idem se vratiti u Firefox (koji sam prethodno ugasio) …i prilikom paljenja…neka greška firefox-a vrsine da nisam ugasio FIrefox. Rekoh tu si vraže…tu nešto ne štima očito.
Restartam komp…upalim firefox…projekti i dalje mrtvi!

Odlučim napraviti basic2.js i kopirat segment po segment koda iz te basic.js. No čim sam uveo u igru basic2.js…idem provjeriti s alertom jel će ta skripta biti živa. I vrisne alert iz te skripte…i momentalno se aktiviraju alerti postavljeni u basic.js skripti. Obrišem basic2.js…i basic.js dalje uredno radio.

Hebo mene ak tu nije bilo duhova…

3 Likeova

Ko zna mozda i ima duhova :slight_smile:

1 Like