Svi živi imaju više od tri adsens banera

Šta je ovo? Svaka druga straica ima više od tri banera. Mogao bi do sutra nabrajat stranice sa više od tri banera samo koje sam posjetio ja u zadnje vrijeme. I sad da su svi premijum partneri nisu nema šanse. Ako može više od tri banera što se prave ludi što ne izdaju neko saopštenje. Normalno da je ctr nekom 10 posto kad imaju 4-5 banera pa malo onih tekstualnih reklama. Ja ctr ne da pređem jedan posto nikad. Još me vazda neki strah da nešto nije po pravilima.

Pa zar je tri oglasa maksimum?
Ja sam prošle godine okušao u oglašavanju i natrkeljao sam na sajt puno više od tri adsense oglasa.
I sve je bilo normalno…

ja vec dvije godine imam mogucnost staviti vise od tri ogl jedinice na stranicu. na nekim stranicama koristim a na nekim ne koristim tu mogucnost. nisam nikakv premium user, imam vrlo slabu, vise zanemarivu posjetu na svojim stranicmam i unatoc tomu kako rekoh vec dvije godine mogu redati petaka :slight_smile:

Stoji i dalje u pravilima 3 banera. imam i ja mogućnost postavit 5 imam i mogućnost da serem na ulici.

znam sta pise…prije si mogao staviti koliko zelis, ali su se prikazivala samo tri…sad ide do pet…ako do sada nisu poduzeli neke akcije onda odobravaju petaka…ti stavljaj koliko te volja i koliko mislis da ce ti najvise zarade donijeti :wink:
a da li ce se ikada smilovati pa prepraviti TOS…garant su se zabavili brojanjem miliona pa zaboravili na njega heheh

Moj kolega koristi već 5-6 mjeseci 5 banera na sajtu i ništa, sve kul…

koliko zaradjuje tvoj kolega otprilike

Ja tu mogućnost koristim već duže vremena i nikakvih problema nisam ima, ali više preferiram manji broj oglasnih jedinica.

ajd za tebe znam da si odje na forumu sto godina pa mi ljepše čut od takvih članova ovakvu informaciju. hm razmisljam da li da negdje ubacim još jednu reklamu bar na sajtove dje ctr manji od 0,5

Većinom imam stranice s igricama koje nisu nešto previše visoke, tako da mi je i 3 reklame nekada previše na jednom ekranu.

Više od 3 oglasa bi preporučio samo na stranicama na kojima ima puno za skrolanje.

kod mene se tekstualne stranice i nisu sve tri reklame na ekranu no se mora skrolat da bi se treća reklama vidjela (uglavnom)

5 oglasa je dozvoljeno bila je poruka na adsense sve preko 5 reklama google sam ugasi

gdje je bila poruka? mogu li vidjet

Nemam je davno je to bilo prije 6-7 mjeseci ja imam po 5 reklama na svakom portalu

:slight_smile: svi se mozda drzite fazona 2 x 300x250 … 1 x 300 x 600 … i 2 tekst … a to je 5 :slight_smile: … ako uzmete u obzir velicinu screena… klasike 15 17 inch… dobru temu … gdje nece ocitati svih 5 u 1 okviru… Bez problema svaki portal krenuvsi od najvecih ide na 5… 2 float sa strana … 2 ispod clanka ili 1 iznad 1 ispod … i jedna u widget barr … sa time da ona u headeru samim scrolanjem ostaje iznad te su uvijek 3 ili 4 u okviru. … Postavljanje 5 reklama na 1 singe article se samo ( googleom podeseno ) … odrzava na max 5 … sve vise od toga se nece prikazati… No nije bit puno reklama nego 2 na pravom mjestu… recimo alfin komicno.com koji on prodaje je neko profesionalno razradio i uz temu podesio da ima dobar broj klikova na reklame, a uz dobru posjetu koju vidim da ima … ima CTR max 2% … RPM 1eur… nek je ovih 47 e koje je juce zaradio … 47 hiljada pregleda u 24sata…

jel ikog osim mene strah da postavi vise od tri banera na stranicu?

1 Like

Meni su tokom zadnje dve godine slali dva puta upozorenje da imam pretjeran broj oglasa na kraju sam na svim stranicama vratio na 3 content oglasa.

A znaci bas sto kazes ima tona stranica sa po 4 do 6 content oglasa…

Usput vidim da si iz Broda, malo pises u zenskom licu malo u muskom. Moze na PM jel se znamo?

Radim sa ovim vise od par godina :slight_smile: … feel free to do it :)… posalji mi link portala da ti dam par savjeta … nije mi mrsko … pozz

Mislim da ovo sa vise oglasa ima fora da ides preko saradnickih mreza od adsensa. Mozda doubleclick da je clanstvo posebno pa onda i otud ubacis reklame.

Eno poslao sam ti PM.

Meni je dozvoljeno do 5 oglasnih jedinica, znaci oglasnih jedinica a ne link jedinica. Medjutim, to nigdje ne koristim posto je nekada u slucaju reklama manje u stvari vise.