Treba li nešto poduzeti s rel=“noopener noreferrer” ? Anketa.
Treba nešto napraviti po tom pitanju, i dobro je da sam ovdje pa da vidim i što?
Treba nešto napraviti po tom pitanju, napisao sam niže što i kako.
Nema potrebe za uzbunjivanjem, to nije u vezi sa SEO.
Prvi put čujem za rel=“noopener noreferrer”
Ništa ne kužim o čemu je riječ, uzimam pivo iz frižidera i palim TV (sad će utakmica).
0voters
Ovo je moment koji datira još od lani, međutim kako nije bilo govora o njemu na našem Forumu, ipak ga spominjem sada.
Naime, novije WP verzije automatski postavljaju URL tag rel=“noopener noreferrer” i to pored taga target="_blank" koji ste vi unijeli. E sad, kako se postaviti prema ovome? Možemo li to potpuno ignorirati, kako i savjetuju na nekim stranim webovima, i proglašavaju to apsolutno za SEO bezopasnim tagom?
Meni osobno izgleda ipak da ne djeluje u redu, jer postavljanje linka koji je dobio takav tag nisam ostvario očekivani rezultat.
Da li je problem u pitanju, reći ćete mi komentarom ispod, ali i mišljenjem u anketi iznad.
P.S. Sad vidim da mi ovog taga ipak nema na webu hostanom na HawkHostu. Kakva je situacija s vama, kako gledate na ovo? Hvala.
Ja sam to primjetio da wp automatski dodaje prije nekih po godine godinu na mom amz aff sajtu. I tad me zainteresovalo najvise ovo noreferrer jer mi nekako laicki djelovalo da necu dobit komisiju od prodaja. Pa sam citao i ljudi su rekli da to nije problem. Uglavnom dugo vec ne primjecujem da se to automatski dodaje. Mozda je samo bilo u nekoj wp verziji. U sustini pojma nemam sta ova dva taga rade, sjecam se kad sam citao da su ljudi rekli otprilike da se ne opterecujemo s tim. Isto hawkhost.
Ne želim te nikako strašit’, ali ja sam baš vidio da ima dosta članaka gdje se žale baš ta ekipa sa affiliate siteovima da im zbog ovog taga ne registrira prodaju.
Dobro ako tebi nema toga, meni ima (ali nije aff.). Anja, ispuni i anketu.
Ne znam šta bih ti rekao u anketi. Nisam toliko izučio da bih znao dovoljno da imam neko mišljenje. Uglavnom i mene je zainteresovalo to kad se pojavilo na sajtu.
Nije tako lako zato sto sam link dodao preko Menu opcije, i nema ga u header.php, za sada sam samo uklonio target_blank opciju da ne otvara link u novom prozoru, mada mogu da dodam i link rucno u header.php.