Tehnicko pitanje

Pozdrav…
Jedno pitanje, ako neko zna kako bi to moglo da se odradi.
Naime, hteo bih da napravim jedan sajt u kome bi bilo dosta materijala sa drugih sajtova (tekstovi).
Da li bi bilo dovoljno da ispod teksta napisem sa kog je sajta skinuto tj. ko je autor teksta a sve to da bi sajt bio “legalan” i da li bi takav sajt mogao da dobija google adsense oglase ?
Hvala unapred, pozdrav svima

Ako ćeš gledati Zakon o autorskim pravima, preskočio si onaj dio u kojem pitaš koliko košta prenošenje teksta. Eto, ja sam recimo svojedobno lijepo zarađivao time što sam dopuštao prenošenje teksta s mojih stranica (uz naplatu, naravno).

Ako ćeš gledati praksu, prekopiraj tekstove i potpiši sebe. Ako se autor pobuni, izvrijeđaj ga. U slučaju da dobiješ ozbiljnu prijetnju tužbom (izuzetno rijetko), izbriši taj tekst. I to je to.

Ako ces vec radit tak nesto, onda rewritaj to kolko god je moguce, a i imaj na umu da te autor moze prijaviti google-u za krsenje autorskih prava, sto se vjerojatno nebi pretjerano dobro odrazilo na tvoj adsense account :wink:

A da li postoji praksa da posaljem neki mail webmasteru tog sajta i pitam ga da sadrzaj teksta stavim i na moj sajt ali da ispod napisem odakle je preuzeto (tj. da ga besplatno izreklamiram) ? Da li je vec neko imao takvih slicnih iskustava jer zelim naci najbolje resenje gde bi obe strane bile barem ne nezadovoljne…pozzz

To bi bilo puno korektnije rješenje :doki:

tako se i radi većinom, samo nemoj napisati “Preuzeto s Net.hr” nego i linkaj “Preuzeto s Net.hr

da,da jasno…tako sam i mislio


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja