Tekst i p tags problem kod prijave za Facebook IA


#1

Pozz

Prijavila sam se za Facebook IA, izdvojila sam 5 postova za pregled i dobila sam sljedeću obavjest:

“Please include all of the text found within the body of the web article. All paragraph text should be wrapped in p tags.”

Negdje unutar teksta imam p tags a negdje ne. Ne znam što točno trebam napraviti :neutral_face: :disappointed_relieved::roll_eyes:

Netko voljan pomoći?


#2

Uff stvarno ne znam o cemu se radi, mene su tek juce odobrili iz drugog pokusaja. Prvi put su prihvatili 2 a odbili 3 clanka. Rekli su da popravim 3 clanka i posaljem opet. Tako sam i uradio i to nesto na brzinu sam popravio niti sam obracao paznju, i prihvatili me. Tako da bez brige, izmeni bilo sta i salji opet. :smiley:


#3

Pa ako neće biti druge ići ću ponovo na blef s nekim malim izmjenama.
No, u primjeru koji su mi postavili svaka rečenica ima p tag … to bi valjda značilo da tako trebaju biti svi tekstovi i da svaka rečenica u tekstu treba biti u p tagu…bubam…nemam pojma :frowning:


#4

Neslaze ti se tekst na Wordpressu i onom koji je pokupio IA… imas tekstualnu razliku u clanku kod sebe i na FB (tj. fali ti dio teksta na IA)

Jel upisujes ista u polje Excerpt kada pises clanak na WP?


#5

Uhh… u nekim člancima, u kojima mi se čini zanimljivo za izdvojiti nešto to i izdvajam posebno u excerpt, a negdje ostavljam automatski … morala bih provjeriti ove članke koje sam poslala na pregled. A što to točno znači upisan excerpt ili ne?


#6

Mora ti članak na webu biti identičan kao ovaj na IA. Znači gdje starta novi paragraf odvojit ćeš p tagovima. Također embed slike/videa kakav je na običnom članku mora biti i na IA. Meni su odobrili nakon što sam to sve popravio…


#7

E tu ti je greska!

Napomena za tebe i za sve ostale koji koriste WP Plugin za Instant Articles, isti NEMA mogucnost da “excerpt” polje prebaci u feed koji kupi zatim FB IA aplikacija.

Tako da ce svi koji koriste Excerpt polje prilikom upisa vijesti u WP-u imati isti problem kada podesavaju IA za Facebook, tj. nece im iz prve biti omogucen IA.

p.s. Excerpt polje koriste neke WP theme, neke ne, a otprilike ti znaci kao “sazetak” vijesti


#8

Jesam li dobro shvatila da trebam isključiti, odnosno ne upisivati excerpt ili što??
Ali evo baš sada gledam ovaj članak koji su mi stavili za primjer i u njemu uopće nisam postavljala excerpt…dakle polje excerpt je prazno u tom članku koji sam im dostavila za pregled.


#9

Da, nemoj nista upisivati u Excerpt polje!

Ostale greske mogu biti Copy/Paste prirode, tj. kada kopirate tekst (s nekog portala) u svoj clanak, vjerovatno iskopirate i HTML/CSS kod, pa onda umjesto <p></p> tagova imate <div></div> i sl.

Najbolje je takav kopirani tekst npr. prebaciti prvo u Notepad i od tamo ga ponovo s Copy prebaciti u Wordpress. Na taj nacin se gube sve preformatirane (gore navedene) postavke teksta odakle ste ga originalno kopirali.

Probajte


#10

Evo i ja imam problema pa ko zna i ko je voljan neka pomogne…
Naime nisam instalirao Analiticu, ono gde zapravo pratim zaradu i sve, ja se po ovom upustvu ne mogu snaci pa to ti je, ceo dan se mucim. Moze li neko prosto da mi objasni gde ja kopiram ove kodove, sta kako ?

Ovde kapiram da zamenim i stavim moj APP ID od aplikacije ali sta dalje ?

Ko moze da napise kratko upustvo bio bih mu zahvalan. :confused:


Facebook tutorijal, kako krenuti od 0 i korištenje istog
#11

Pa ja nisam nikada kopirala tuđi tekst jer pišem svoj vlastiti uvijek… nikada ne kopiram ništa … jedino što pišem u libre office i prenosim u WP gotovi tekst … možda libre ofiice ne odradi nešto što treba … ne znam


#12

Otvori edit post i u text tabu idi na CTRL+F ukucaj ili kopiraj problem koji ti javlja IA npr. < p > i gde god ti bude označeno obriši (početak i kraj naredbe). Uradi update posta i trebalo bi biti rešeno :wink:
Ovo je za svaki problem koji vam javi IA.


#13

Samo sam naveo primjer zbog cega cesto dolazi do problema prilikom “vozanja teksta tamo-vamo”

Mislim da imas isti problem i s tim Office-om, pretostavljam da Copy naredba u njemu povuce formatiranje teksta koje je “ispod haube”… slicno je i s Wordom, isti problem prilikom prebacivanja teksta.

Opet kazem, prebaci u Notepad, pa iz njega onda u WP… i onda u WP uredjuj tekst (bold, centrirano ili vec)


#14

@start77 ne znam da li sam dobro shvatila FB poruku da svaki paragraf treba biti unutar p taga. Ako obrišem i one p tagove koje već imam to opet neće valjati.

@Q_Line probala sam prebaciti tekst u običan text editor i potom kopirati natrag u WP ali i dalje ne dobivam paragrafe u p tagovima, a u izvještaju piše: "All paragraph text should be wrapped in p tags.”

Hoće li jedino rješenje biti da prolazim cijeli tekst i ručno postavljam te p tagove u text tabu? Pa nije valjda?

Čak i kada sam probala upisivati tekst ručno u WP post i radila paragrafe (enter) ne dobivam te p tagove… Jooooj niš ne kužim :frowning:

EDIT: mislim da sam pronašla rješenje: https://smartypants.com/index.php/tech-tips/article/a-fix-for-html-issues-with-the-wordpress-visual-editor

Sada ću ponovo poslati prijavu pa ćemo vidjeti što će biti :slight_smile:


#15

Ja tekst prebacim u Word i onda ga tu kopiram i prebacim u WP i nema problema. Bar ih do sada nije bilo.


#16

Pa i ja najčešće radim u text editoru i prenosim u WP. No, do sada uopće nisam obraćala pažnju na te p tagove. Paragrafi su mi uvijek lijepo posloženi, onako kako želim, tekst je također formatiran uredno kako treba, bilo da kopiram tekst iz libre office ili da ga unosim direktno u WP. Dakle enter za paragraf, SHIFT+enter novi red itd.

Međutim sada kada Facebook zahtijeva te p tagove malo sam googlala i pronašla da razlog nedostatka p tagova može biti do teme ili nekih drugih faktora, a ovaj gore plugin unosi p tagove bez obzira u čemu da je greška.

Sada mi samo preostaje vidjeti hoće li im to biti ok ili će biti još nekih stavki za ispravak.

Hvala svima na komentarima i pomoći, ako nešto ne bude ok, evo me opet :slight_smile:


#17

Izbjegaji SHIFT+enter, to su <br> tagovi koje FB također ne voli


#18

Hvala na korisnoj informaciji :+1:

Volim da je tekst pregledan i uredan pa često i unutar paragrafa koristim odvajanje rečenica pomoću SHIFT+enter.

Ali ako je tako izbjegavat ću ovo. Tnx


#19

Koristi <ul> ili <ol> za nabrajanje (liste), ako vec imas vise <br> tagova u nizu


#20

Primljeno na znanje, hvala na savjetu.


[Tutorial] Moj put do 100$ dnevno putem Facebook Instant Articles