Tekst i p tags problem kod prijave za Facebook IA

Pozz

Prijavila sam se za Facebook IA, izdvojila sam 5 postova za pregled i dobila sam sljedeću obavjest:

“Please include all of the text found within the body of the web article. All paragraph text should be wrapped in p tags.”

Negdje unutar teksta imam p tags a negdje ne. Ne znam što točno trebam napraviti :neutral_face: :disappointed_relieved::roll_eyes:

Netko voljan pomoći?

Uff stvarno ne znam o cemu se radi, mene su tek juce odobrili iz drugog pokusaja. Prvi put su prihvatili 2 a odbili 3 clanka. Rekli su da popravim 3 clanka i posaljem opet. Tako sam i uradio i to nesto na brzinu sam popravio niti sam obracao paznju, i prihvatili me. Tako da bez brige, izmeni bilo sta i salji opet. :smiley:

Pa ako neće biti druge ići ću ponovo na blef s nekim malim izmjenama.
No, u primjeru koji su mi postavili svaka rečenica ima p tag … to bi valjda značilo da tako trebaju biti svi tekstovi i da svaka rečenica u tekstu treba biti u p tagu…bubam…nemam pojma :frowning:

1 Like

Neslaze ti se tekst na Wordpressu i onom koji je pokupio IA… imas tekstualnu razliku u clanku kod sebe i na FB (tj. fali ti dio teksta na IA)

Jel upisujes ista u polje Excerpt kada pises clanak na WP?

Uhh… u nekim člancima, u kojima mi se čini zanimljivo za izdvojiti nešto to i izdvajam posebno u excerpt, a negdje ostavljam automatski … morala bih provjeriti ove članke koje sam poslala na pregled. A što to točno znači upisan excerpt ili ne?

Mora ti članak na webu biti identičan kao ovaj na IA. Znači gdje starta novi paragraf odvojit ćeš p tagovima. Također embed slike/videa kakav je na običnom članku mora biti i na IA. Meni su odobrili nakon što sam to sve popravio…

E tu ti je greska!

Napomena za tebe i za sve ostale koji koriste WP Plugin za Instant Articles, isti NEMA mogucnost da “excerpt” polje prebaci u feed koji kupi zatim FB IA aplikacija.

Tako da ce svi koji koriste Excerpt polje prilikom upisa vijesti u WP-u imati isti problem kada podesavaju IA za Facebook, tj. nece im iz prve biti omogucen IA.

p.s. Excerpt polje koriste neke WP theme, neke ne, a otprilike ti znaci kao “sazetak” vijesti

Jesam li dobro shvatila da trebam isključiti, odnosno ne upisivati excerpt ili što??
Ali evo baš sada gledam ovaj članak koji su mi stavili za primjer i u njemu uopće nisam postavljala excerpt…dakle polje excerpt je prazno u tom članku koji sam im dostavila za pregled.

Da, nemoj nista upisivati u Excerpt polje!

Ostale greske mogu biti Copy/Paste prirode, tj. kada kopirate tekst (s nekog portala) u svoj clanak, vjerovatno iskopirate i HTML/CSS kod, pa onda umjesto <p></p> tagova imate <div></div> i sl.

Najbolje je takav kopirani tekst npr. prebaciti prvo u Notepad i od tamo ga ponovo s Copy prebaciti u Wordpress. Na taj nacin se gube sve preformatirane (gore navedene) postavke teksta odakle ste ga originalno kopirali.

Probajte

1 Like

Evo i ja imam problema pa ko zna i ko je voljan neka pomogne…
Naime nisam instalirao Analiticu, ono gde zapravo pratim zaradu i sve, ja se po ovom upustvu ne mogu snaci pa to ti je, ceo dan se mucim. Moze li neko prosto da mi objasni gde ja kopiram ove kodove, sta kako ?

Ovde kapiram da zamenim i stavim moj APP ID od aplikacije ali sta dalje ?

Ko moze da napise kratko upustvo bio bih mu zahvalan. :confused:

Pa ja nisam nikada kopirala tuđi tekst jer pišem svoj vlastiti uvijek… nikada ne kopiram ništa … jedino što pišem u libre office i prenosim u WP gotovi tekst … možda libre ofiice ne odradi nešto što treba … ne znam

Otvori edit post i u text tabu idi na CTRL+F ukucaj ili kopiraj problem koji ti javlja IA npr. < p > i gde god ti bude označeno obriši (početak i kraj naredbe). Uradi update posta i trebalo bi biti rešeno :wink:
Ovo je za svaki problem koji vam javi IA.

Samo sam naveo primjer zbog cega cesto dolazi do problema prilikom “vozanja teksta tamo-vamo”

Mislim da imas isti problem i s tim Office-om, pretostavljam da Copy naredba u njemu povuce formatiranje teksta koje je “ispod haube”… slicno je i s Wordom, isti problem prilikom prebacivanja teksta.

Opet kazem, prebaci u Notepad, pa iz njega onda u WP… i onda u WP uredjuj tekst (bold, centrirano ili vec)

@start77 ne znam da li sam dobro shvatila FB poruku da svaki paragraf treba biti unutar p taga. Ako obrišem i one p tagove koje već imam to opet neće valjati.

@Q_Line probala sam prebaciti tekst u običan text editor i potom kopirati natrag u WP ali i dalje ne dobivam paragrafe u p tagovima, a u izvještaju piše: "All paragraph text should be wrapped in p tags.”

Hoće li jedino rješenje biti da prolazim cijeli tekst i ručno postavljam te p tagove u text tabu? Pa nije valjda?

Čak i kada sam probala upisivati tekst ručno u WP post i radila paragrafe (enter) ne dobivam te p tagove… Jooooj niš ne kužim :frowning:

EDIT: mislim da sam pronašla rješenje: https://smartypants.com/index.php/tech-tips/article/a-fix-for-html-issues-with-the-wordpress-visual-editor

Sada ću ponovo poslati prijavu pa ćemo vidjeti što će biti :slight_smile:

Ja tekst prebacim u Word i onda ga tu kopiram i prebacim u WP i nema problema. Bar ih do sada nije bilo.

Pa i ja najčešće radim u text editoru i prenosim u WP. No, do sada uopće nisam obraćala pažnju na te p tagove. Paragrafi su mi uvijek lijepo posloženi, onako kako želim, tekst je također formatiran uredno kako treba, bilo da kopiram tekst iz libre office ili da ga unosim direktno u WP. Dakle enter za paragraf, SHIFT+enter novi red itd.

Međutim sada kada Facebook zahtijeva te p tagove malo sam googlala i pronašla da razlog nedostatka p tagova može biti do teme ili nekih drugih faktora, a ovaj gore plugin unosi p tagove bez obzira u čemu da je greška.

Sada mi samo preostaje vidjeti hoće li im to biti ok ili će biti još nekih stavki za ispravak.

Hvala svima na komentarima i pomoći, ako nešto ne bude ok, evo me opet :slight_smile:

Izbjegaji SHIFT+enter, to su <br> tagovi koje FB također ne voli

1 Like

Hvala na korisnoj informaciji :+1:

Volim da je tekst pregledan i uredan pa često i unutar paragrafa koristim odvajanje rečenica pomoću SHIFT+enter.

Ali ako je tako izbjegavat ću ovo. Tnx

Koristi <ul> ili <ol> za nabrajanje (liste), ako vec imas vise <br> tagova u nizu

1 Like

Primljeno na znanje, hvala na savjetu.

1 Like